Τζόκοβιτς: Κάζο στην επιστροφή του Νόλε, αποκλείστηκε από τον Φόκινα (vids)

Newsroom
Τζόκοβιτς: Κάζο στην επιστροφή του Νόλε, αποκλείστηκε από τον Φόκινα (vids)
Εφιαλτικό ντεμπούτο μετά από ένα μήνα για τον Τζόκοβιτς που είδε τον Νταβίντοβιτς-Φόκινα να τον κερδίζει με 2-1 σετ και να τον αποκλείει από τη συνέχεια.

Η πολυπόθητη επιστροφή Τζόκοβιτς είχε πικρό τέλος. Ο Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς-Φόκινα τον κέρασε... πικρό ποτήρι, αφήνοντάς τον εκτός συνέχειας, καθώς τον κέρδισε με 2-1 σετ (6-3, 6-7, 6-1) σε ένα ματς που κράτησε κάτι λιγότερο από 3 ώρες (2 ώρες και 54 λεπτά).

Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από τα πολλά λάθη, κυρίως του Σέρβου (44 αβίαστα) που επέστρεψε μετά από ένα μήνα και ηττήθηκε στο δεύτερο τουρνουά που συμμετέχει φέτος. Το ρεκόρ του για το 2022 είναι πλέον 2 νίκες και δύο ήττες...

O Τζόκοβιτς ξεκίνησε όπως αναμενόταν λίγο μουδιασμένα και δέχτηκε νωρίς break από τον Φόκινα (στο 1-1), για να έρθει ένα ακόμη από τον Ισπανό που προηγήθηκε με 4-1.

Ο Νόλε έβγαλε αντίδραση και βρήκε το πρώτο του break στο ματς για να μειώσει σε 4-2 και στη συνέχεια στο σερβίς του σε 4-3.

Ο Φόκινα ωστόσο είχε και πάλι απάντηση. Αφού κράτησε το σερβίς του, έκανε και break στο επόμενο game για να πάρει το πρώτο σετ με 6-3.

Θρίλερ το δεύτερο σετ, πήγε στα χέρια του Τζόκοβιτς

Στο δεύτερο ο Φόκινα έκανε γρήγορα break και προηγήθηκε με 2-0, βάζοντας δύσκολα στον Σέρβο.

Το Νο1 του κόσμου είχε 6 ευκαιρίες να κάνει break στο επόμενο game που κράτησε 15 λεπτά, αλλά ο Φόκινα έφτασε στο 3-0 και είχε τεράστιο πλεονέκτημα για την πρόκριση.

Τελικά ο Τζόκοβιτς έβγαλε την αντίδραση και αφού μείωσε σε 3-1, έκανε το 3-2 με break από συνεχόμενα λάθη του Ισπανού, για να μπει ξανά στο ματς.

Όμως κάποια απίθανα λάθη του Νόλε (έχασε σμας μπροστά από το φιλέ στέλνοντας την μπάλα μέτρα άουτ) προκάλεσαν ένα νέο break από τον Φόκινα.

Όμως τα λάθη συνεχίστηκαν και από αυτόν που έδωσε δωράκι το επόμενο game στον Σέρβο. Ο Τζόκοβιτς ισοφάρισε σε 4-4 και από τα τρία διπλά λάθη του Φόκινα στο επόμενο game (τραυματίστηκε στο χέρι σε εκείνο το σημείο ο Ισπανός) έφτασε από το πουθενά να σερβίρει για το σετ. Όμως πέταξε στα «σκουπίδια» κι αυτή την ευκαιρία με τον Φόκινα να ισοφαρίζει σε 5-5 και να περνάει μπροστά με 6-5 στη συνέχεια.

Το... τρελό αυτό σετ οδηγήθηκε στο tie break τελικά, όπου ο Φόκινα έκανε γρήγορα ένα μίνι break (2-0), όμως ο Νόλε βρήκε τρόπο και με ένα απίθανο μπάκχαντ στην ευθεία, ισοφάρισε σε 1-1 στα σετ.

Λάθη του Τζόκοβιτς και πρόκριση για Φόκινα

Ο Φόκινα όμως δεν προήθηκε. Με break του Ισπανού ξεκίνησε το τρίτο σετ, και έφτασε σε δεύτερο για να προηγηθεί με 4-1 χάρη στα λάθη του εκνευρισμένου Τζόκοβιτς που δεν είχε ποιοτικά χτυπήματα, την ώρα που ο αντίπαλός του έβγαζε τρομερές άμυνες.

Το 5-1 ήρθε με άνεση για τον Φόκινα και η... σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο επόμενο γκέιμ για τον Τζόκοβιτς, που επέστρεψε μετά από ένα μήνα με πικρό και πρόωρο αποκλεισμό.

 

ATP Τελευταία Νέα