Ο Στέφανος του Μόντε Κάρλο

Χρήστος Κιούσης Χρήστος Κιούσης
Ο Στέφανος του Μόντε Κάρλο
Ο Χρήστος Κιούσης γράφει για τον πρώτο Ελληνα Μasters. Τον Στέφανο Τσιτσιπα μιας και όλα αρχίζουν από το Μόντε Κάρλο.

Εκεί όπου το όνομά του θα χαραχτεί πλάι στα ονόματα των προηγούμενων νικητών μεταξύ των οποίων και η μητέρα του Ιουλία Σαλνικόβα στα juniors το μακρινό 1981.

Εκεί τόσο κοντά στην Ακαδημία Μουράτογλου όπου συστηματικά προπονείται και προετοιμάζεται για τα μεγάλα τουρνουά.

Εκεί έμελλε να κερδίσει τον πρώτο του Masters τίτλο ο Στέφανος Τσιτσιπάς ντριφτάροντας στην αγαπημένη του επιφάνεια, στο χώμα.

It all starts from Monte Carlo έγραψε στον φακό της κάμερας μετά τον αγώνα σαν να προειδοποιεί για αυτό που έρχεται στο χωμάτινο κομμάτι της σεζόν με Βαρκελώνη, Μαδρίτη και Ρώμη να ακολουθούν ως το Rolland Garros, το γαλλικό grand slam.

Με πολύ σταθερό σερβίς, πιέζοντας τον επιρρεπή σήμερα στο λάθος Αντρέι Ρούμπλεφ ειδικά στο backhand, με επιλεκτικά γεμάτα αυτοπεποίθηση ανεβάσματα στο φιλέ και βαθιά «γεμάτα» χτυπήματα κοντά στην baseline ο Στέφανος Τσιτσιπάς πρόσθεσε ένα τίτλο στο παλμαρέ του, τον σπoυδαιότερο μαζί με την νίκη στο Nitto ATP Finals to 2019.

Στο τέλος δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τον προπονητή του Γιώργο Φουντούκο που του δίδαξε το τένις από μικρό παιδί στον Όμιλο της Γλυφάδας αλλά και τους φωτογράφους (!) που έφεραν λίγη ενέργεια στο court με την παρουσία τους και τα κλικ των μηχανών τους. Η απουσία του κοινού είναι αισθητή αλλά δεν εμπόδισε τον Στέφανο να θριαμβεύσει.

Συγκινημένος ο πατέρας του στο τέλος ακόμα περισσότερο η συνήθως ψύχραιμη μητέρα του ίσως λόγω του πρώτου Masters τίτλου, ίσως λόγω και της εκπληκτικής οικογενειακής συγκυρίας που προανέφερα.

Μια συγκυρία που ο Στέφανος δεν ήθελε να πολυσυζητάει μέχρι το Σαββατοκύριακο των ημιτελικών και του τελικού.

«Δεν ήθελα να το σκέφτομαι στην αρχή του τουρνουά αλλά μπήκε στο μυαλό μου όταν προκρίθηκα στον ημιτελικό» δήλωσε ο Στέφανος. «Σκεφτόμουν ότι θα ήταν τέλειο να είμαστε εκεί μαζί, μετά τη μάνα και ο γιος. Από εκεί προέκυψε όλο το κίνητρο, είχα τεράστια θέληση να κάνω το παραπάνω για να βρίσκομαι στη λίστα των νικητών με τη μαμά μου»

«Την πρώτη φορά που μπήκα σε αυτό το club στο Monte Carlo Country Club ήμουν έξι ετών. Μου έδειξε το όνομά της εκεί και θυμάμαι όταν το είδα είπα μέσα μου, πόσο τέλειο!»

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Αντρέι Ρούμπλεφ είναι ένας εκπληκτικός παίκτης απέναντι στον οποίο ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα δώσει πολλά κρίσιμα παιχνίδια στο μέλλον, το παρόν όμως ανήκει στον Έλληνα πρωταθλητή. Αυτή η Κυριακή είναι άλλη μια που χάρη στον Στέφανο θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ελληνικού τένις. Οι ξένοι σχολιαστές που αναφέρουν τον Στέφανο ως τον «πρώτο Έλληνα Masters νικητή», εμείς ευχόμαστε για μια χρυσή συνέχεια που κάνει προπόνηση σε κάποιο γήπεδο σήμερα, κοιτώντας με δέος τα επιτεύγματα του Τσιτσιπά.

Ο ανταγωνισμός μου με τον Αντρέι είναι πολύ σημαντικός. Μεγαλώσαμε μαζί παίζοντας στα juniors. Αναπτύξαμε το παιχνίδι μας μαζί και είναι ωραίο να συνεχίζουμε στο Tour μαζί μετά από τόσα χρόνια. Ήταν μεγάλη η διαδρομή μέχρι να μπορούμε να παίξουμε σε αυτόν τον μεγάλο τελικό ως αντίπαλοι. Είμαι αρκετά σίγουρος ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία να παίξουμε πολλές φορές ακόμα στο μέλλον.

It all starts from Monte Carlo έγραψε ο Έλληνας Πρωταθλητής στον φακό της κάμερας κι ας ελπίσουμε ότι ισχύει και τον πρωταθλητή από την Βουλιαγμένη αλλά και το ελληνικό τένις γενικότερα. Η μεγαλύτερη νίκη μέχρι την επόμενη όπως έλεγε κι ο μεγαλύτερος Έλληνας αθλητής.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρήστος Κιούσης
Χρήστος Κιούσης

Ο Χρήστος Κιούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά ζει κι εργάζεται στην Θεσσαλονίκη από το 1997. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση στη Σχολή Σταυράκου και digital marketing. Mιλάει Αγγλικά κάθε μέρα, Γερμανικά όποτε τα θυμηθεί και Ιταλικά στις διακοπές κυρίως αν χρειαστεί να παραγγείλει φαγητό στην Ιταλία. Εργάζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές από το 1994. Συμπαρουσιάζει τη σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 και το "Βινύλιο" στο ίδιο κανάλι.

Είναι φίλαθλος από μικρός και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών. Έχει παίξει μπάσκετ ως νέος με επιεικώς μέτριες επιδόσεις και τένις ως μεσήλικας με ακόμα πιο φτωχά αποτελέσματα. Του αρέσουν το γράψιμο, οι συνεντεύξεις, το ραδιόφωνο, η παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου και τα ταξίδια κι ελπίζει μια μέρα, να μπορέσει να τα συνδυάσει όλα επαγγελματικά.