Η WTA αποκτά τουρνουά Masters και «ευθυγραμμίζεται» με την ATP

Gazzetta team
Η WTA αποκτά τουρνουά Masters και «ευθυγραμμίζεται» με την ATP
Σύμφωνα με την Marca η WTA είναι έτοιμη να "υιοθετήσει" τις ονομασίες και το σύστημα τουρνουά της ATP.

Το σύστημα και τις ονομασίες των τουρνουά που έχει εδώ και χρόνια η ATP (άνδρες) θα "υιοθετήσει" σύμφωνα με την "Marca" η WTA (γυναίκες).

Εκτός από τα Grand Slam που είναι τουρνουά της ITF και είναι κοινά για άνδρες και γυναίκες, η ΑTP έχει διαφορετικά τουρνουά από την WTA άσχετα εάν υπάρχουν πολλά που διεξάγονται ταυτόχρονα στην ίδια πόλη.

Η ATP έχει ως ανώτερο το ATP Finals και ακολουθούν τα Masters (ATP1000) και τα τουρνουά ATP 500 και ATP 250. Η WTA από την άλλη είναι πιο ... πολύπλοκη αφού έχει τα τουρνουά Premier Mandatory, Premier 5, Premier, International και 125k.

Σύμφωνα με το πλάνο που δημοσιεύει η "Marca" τα τουρνουά Premier Mandatory (Indian Wells, Μαϊάμι, Μαδρίτη, Πεκίνο) αλλά και τα Premier 5 που είναι αυτά της Ντόχας,Ρώμης, Rogers Cup, Σινσινάτι, Γιουχάν) θα ονομαστούν όλα Masters.

Από την άλλη τα Premier θα γίνουν WTA 500 και τα International και 125k θα είναι WTA 250. Για όλα αυτά δεν υπάρχει ανακοίνωση από την WTA ενώ μένει να δούμε τι θα ισχύσει με τους βαθμούς.

Στην ATP τα Masters δίνουν 1000 βαθμούς, τα ATP 500 (500) και τα ATP 250 (250). Στην WTA έως σήμερα τα Premier Mandatory δίνουν 1000 βαθμούς, τα Premier 5 (900) και τα Premier (470).

 

Τελευταία Νέα