Στα σκαριά νέα ένωση παικτών από Τζόκοβιτς και Πόσπισιλ

Gazzetta team
Στα σκαριά νέα ένωση παικτών από Τζόκοβιτς και Πόσπισιλ
Σύμφωνα με τους New York Times οι δυο παίκτες παραιτήθηκαν από το συμβούλιο της ATP και ετοιμάζουν νέα ένωση!

Καταιγιστικές αναμένονται το επόμενο διάστημα οι εξελίξεις στο χώρο του επαγγελματικού τένις.

Όπως έκανε γνωστό με δημοσίευμα της η εφημερίδα New York Times ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Βάσεκ Πόσπισιλ παραιτήθηκαν από το συμβούλιο παικτών της ATP αφού η "φωνή" τους δεν ακούγεται στην ένωση!

«Μετά από 2 χρόνια στο συμβούλιο των παικτών της ΑΤΡ, παραιτούμαι από τη θέση μου ως εκπρόσωπος των παικτών 51-100 της παγκόσμιας κατάταξης. Έχει γίνει ξεκάθαρο ότι ως παίκτης του συμβουλίου με την τωρινή δομή της ΑΤΡ, είναι πολύ δύσκολο, αν όχι απίθανο, να έχεις οποιοδήποτε σημαντικό αντίκτυπο στις μεγάλες αποφάσεις που παίρνονται από το tour μας.

Με υπερηφάνεια μπορώ να πω ότι πάντα πάλευα γι' αυτά που πίστευα ως σωστά και ποτέ δεν έβαλα σε κίνδυνο την ακεραιότητά μου. Η μόνη μου αποστολή στο συμβούλιο ήταν να εκπροσωπήσω τους παίκτες μου καλά και είμαι υπερήφανος για όσα έκανα. Φεύγω με το κεφάλι ψηλά», έγραψε στα social media o Πόσπισιλ.

Ο Τζόκοβιτς που είναι πρόεδρος στο συμβούλιο των παικτών αλλά και ο Τζον Ίσνερ δεν έχουν δημοσιοποιήσει την απόφαση τους αλλά αυτό θα γίνει άμεσα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των New York Times θα δημιουργηθεί μια ένωση που θα εκπροσωπήσει το Top 500 του μονού ανδρών και το Top 200 του διπλού.

Το όνομά της θα είναι Professional Tennis Players Association. Ήδη ενημερωτικό έγγραφο έχει μοιραστεί στους παίκτες που είναι στην "φούσκα" της Νέας Υόρκης και αναμένεται και συνάντηση!

«Ο στόχος της PTPA δεν είναι να αντικαταστήσει την ΑΤΡ, αλλά να παρέχει στους παίκτες μια δομή αυτοδιοίκησης που να είναι ανεξάρτητη από την ΑΤΡ και να ανταποκρίνεται άμεσα στις ανάγκες και στις ανησυχίες των παικτών-μελών», αναφέρει το έγγραφο που δόθηκε στους παίκτες.

  • Tags:
 

Τελευταία Νέα