Οι τίτλοι των μελών του top-10 του τένις (vids)

Οι τίτλοι των μελών του top-10 του τένις (vids)
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι στην 8η θέση στους τίτλους αλλά και ο πιο νέος της δεκάδας. Στην κορυφή ο Φέντερερ και στον... πάτο ο Μπερετίνι.

Η παγκόσμια κατάταξη της ATP "πάγωσε" λόγω του covid-19 στις 16 Μαρτίου 2020 και κανείς δεν ξέρει πότε θα "ξεπαγώσει", δηλαδή πότε θ' αρχίσει ξανά το tour.

Στην ημέρα που το τένις έβαλε... λουκέτο στο Νο1 ήταν ο Νόβακ Τζόκοβιτς ενώ ο Ρότζερ Φέντερερ ήταν εκτός τριάδας. Ο Τσιτσιπάς στο Νο6 και την 10αδα έκλεινε ο Γκοφέν.

Αν ψάξει κανείς τους τίτλους που έχουν τα μέλη του top-10 θα δει ότι ο Φέντερερ είναι στην 1η θέση, ο Τσιτσιπάς στην 8η και στην τελευταία ο Μπερετίνι. Ο Έλληνας τενίστας έχει και μια πρωτιά, αφού είναι ο πιο νέος του top-10 κάτι που πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας.

Ας δούμε τους τίτλους που έχουν οι πρώτοι 10 της παγκόσμιας κατάταξης:

1. Νόβακ Τζόκοβιτς (79)

Ο Σέρβος είναι ο τελευταίος παίκτης που κατέκτησε τίτλο Grand Slam στην προ κορονοϊού εποχή. Έφτασε στα 17 Grand Slam και με την κούπα που πήρε στο Ντουμπάι απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά έχει πλέον 79 τίτλους καριέρας.

Εκτός από τα 17 Grand Slam έχει και 34 Masters. Στο σύνολο είναι στην 5η θέση όλων των εποχών στους τίτλους ενώ όσο αφορά την ηλικία του είναι στο Νο4 του top-10 μετά από τους Φέντερερ, Μονφίς και Ναδάλ.

Κορυφαία θέση: Νο1

2. Ράφα Ναδάλ (85)

Μέσα στο 2019 κέρδισε 2 Grand Slam, στο Παρίσι και στη Νέα Υόρκη και έφτασε στα 19. Στο Ακαπούλκο στο Μέξικο κατέκτησε τον 85ο τίτλο της τεράστιας καριέρας του και είναι στο Νο4 όλων των εποχών στην κατάταξη των τίτλων.

Ο Ναδάλ μπορεί να είναι 2ος σε Grand Slam αλλά είναι πρώτος σε Masters αφού έχει 35, ένα περισσότερο από τον Τζόκοβιτς.

Κορυφαία θέση: Νο1

3. Ντομινίκ Τιμ (16)

Είναι γεννημένος το 1993 στην Αυστρία. Στην καριέρα του έχει κερδίσει 16 τίτλους. Ποτέ δεν έχει κατακτήσει Grand Slam αλλά και ATP Finals. Έχει ένα και μοναδικό Masters αυτό στο Indian Wells το 2019 ενώ την ίδια χρονιά θα χάσει από τον Στέφανο Τσιτσιπά στον τελικό του ATP Finals στο Λονδίνο.

Βέβαια ο Αυστριακός που τον Φεβρουάριο του 2020 άφησε πίσω του τον Φέντερερ και ανέβηκε στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης είναι ο μοναδικός εκτός των Big-3 που έχει παίξει σε περισσότερους από έναν τελικό Grand Slam. Έχει 3 και τους 3 χαμένους.

Κορυφαία θέση: Νο3

4. Ρότζερ Φέντερερ (103)

O μοναδικός του top-10 που έχει ξεπεράσει τους 100 τίτλους. Είναι ο πιο μεγάλος σε ηλικία (1981) και εκείνος που έχει και τα περισσότερα Grand Slam.

Είναι στην κορυφή της λίστας με 20 ενώ συνολικά έχει 103 τίτλους και ο μοναδικός που έχει περισσότερους (109) είναι ο Τζίμι Κόνορς.

Στην καριέρα του έχει να επιδείξει και 28 τίτλους Grand Slam και είναι στην 3η θέση πίσω από τους Ναδάλ και Τζόκοβιτς.

Κορυφαία θέση: Νο1

5. Ντανίλ Μεντβέντεφ (7)

Ήταν από τους πρωταγωνιστές του 2019. Ο γεννημένος το 1996 Ρώσος τενίστας μέσα στο 2019 έπαιξε στον μοναδικό τελικό Grand Slam της καριέρας του όπου και ηττήθηκε από τον Ναδάλ στη Νέα Υόρκη.

Κατέκτησε μεταξύ άλλων 2 τίτλους Masters σε Σανγκάη και Σινσινάτι και έχει πλέον 7 τίτλους καριέρας.

Κορυφαία θέση: Νο4

6. Στέφανος Τσιτσιπάς (5)

Ο Έλληνας τενίστας μέσα στο 2019 κατέκτησε 3 τίτλους, στη Μασσαλία, στο Εστορίλ και στο Λονδίνο (ATP Finals) που είναι και ο πιο σημαντικός του. Το 2020 ξεκίνησε με κούπα στη Μασσαλία αλλά τον πρόλαβε ο κορονοϊός.

Έχει πλέον 5 τίτλους καριέρας και είναι στην 8η θέση του top-10. Οι 4 τίτλοι του είναι σε τουρνουά ATP 250. Είναι γεννημένος το 1998 και είναι μακράν ο πιο μικρός απ' όλα τα μέλη της κορυφαίας δεκάδας.

Δεν έχει παίξει ακόμη σε τελικό Grand Slam και Masters.

Κορυφαία θέση: Νο5

7. Αλεξάντερ Ζβέρεφ (11)

Δεν έχει παίξει ποτέ σε τελικό Grand Slam αλλά έχει να επιδέιξει 3 τίτλους σε Masters. Στη Μαδρίτη, στη Ρώμη και στο Τορόντο. Έχει ακόμη κατακτήσει και το ATP Finals, μια χρονιά πριν από τον Τσιτσιπά.

O Αλεξάντερ που είναι γεννημένος το 1997, είναι Γερμανός με ρωσικές ρίζες, και στην πορεία του έχει καταφέρει να εισέλθει στο top-3.

Κορυφαία θέση: Νο3

8. Ματέο Μπερετίνι (3)

Ο Ιταλός έχει μόλις 3 τίτλους καριέρας αν και είναι δυο χρόνια μεγαλύτερος από τον Στέφανο Τσιτσιπά και ένα από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Το 2019 κατάφερε να παίξει για πρώτη φορά σε ATP Finals αλλά δεν τα πήγε και καλά. To 2019 ήταν καλή χρονιά αφού έφτασε σε ημιτελικό σε Grand Slam και κατέκτησε και 2 κούπες.

Κορυφαία θέση: Νο8

9. Γκαέλ Μονφίς (10)

O Γάλλος είναι γνωστός για τις απίθανες εμπνεύσεις του στα κορτ. Είναι γεννημένος το 1986 και έχει φτάσει έως το Νο6 της κατάταξης.

Έχει κατακτήσει 10 τίτλους καριέρας από τους οποίους οι 7 είναι σε τουρνουά ATP 250. Έχει παίξει σε 3 τελικούς σε Masters αλλά δεν κατέκτησε τίτλο ενώ έχει 2 συμμετοχές σε ημιτελικό Grand Slam.

Ξεκίνησε ιδανικά το 2020 με 2 τίτλους σε Γαλλία και Ολλανδία.

Κορυφαία θέση: Νο6

10. Νταβίντ Γκοφέν (4)

Αν και γεννημένος το 1990 ο Βέλγος έχει μόλις 4 τίτλους καριέρας. Έχει παίξει σε τελικό ATP Finals αλλά και σε Masters χωρίς επιτυχία.

Οι 3 από τους 4 τίτλους του είναι σε τουρνουά ATP 250. Έχει κερδίσει 16 φορές παίκτες του top-10 αλλά κανέναν σε τελικό.

Κορυφαία θέση: Νο 7

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα