Κόκο Γκάουφ: Το κορίτσι θαύμα μιλάει για την κατάθλιψη (vid)

Gazzetta team
Κόκο Γκάουφ: Το κορίτσι θαύμα μιλάει για την κατάθλιψη (vid)
H 16χρόνη Αμερικανίδα τενίστρια μιλάει για την δύσκολη περίοδο της ζωής της που έκλαιγε συνεχώς αφού ένιωθε πίεση.

Δεν είναι εύκολο να σ' έχουν "βαφτίσει" κορίτσι-θαύμα του παγκόσμιου τένις. Δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς όλο αυτό. Όλοι περιμένουν από σένα να κάνεις συνέχεια θαύματα...

Η Κόκο Γκάουφ που πλέον είναι 16 ετών και είναι στο top-50 της παγκόσμιας κατάταξης αποκάλυψε πως πέρασε μια περίοδο κατάθλιψης στην οποία έκλαιγε συνεχώς.

Η Αμερικανίδα τενίστρια μίλησε στο «Behind The Racquet» και είπε για τη ζωή της πριν από το Wimbledon όπου και κέρδισε την Βένους Ούλιαμς, έφτασε στον 4ο γύρο και άλλαξε η ζωή της.

«Σε όλη μου τη ζωή, ήμουν πάντα η νεαρότερη που έκανα σημαντικά πράγματα κι αυτό μου έδωσε μεγάλη δημοσιότητα που δεν την ήθελα. Μου ασκήθηκε επιπλέον πίεση για να τα πάω ακόμα καλύτερα.

Πριν το Wimbledon 2019, προσπαθούσα να καταλάβω αν αυτό ήταν που ήθελα. Πάντα είχα τα αποτελέσματα οπότε δεν ήταν αυτό το θέμα, απλά δεν ευχαριστιόμουν αυτό που έκανα και αγαπούσα. Συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να ξεκινήσω να παίζω για τον εαυτό μου και όχι για τους άλλους.

Για περίπου ένα χρόνο, ήμουν σε κατάθλιψη. Ήταν η πιο δύσκολη χρονιά για μένα. Ήμουν μπερδεμένη και σκεφτόμουν αν ήθελα να συνεχίσω να παίζω τένις ή να κάνω κάτι άλλο. Χρειάστηκε να σκεφτώ πολύ ενώ υπήρχαν στιγμές που έκλαιγα πολύ.

Βγήκα πιο δυνατή από αυτή τη δοκιμασία γιατί γνώρισα τον εαυτό μου καλύτερα», είπε μεταξύ άλλων η Γκάουφ που έχει κλείσει τα 16 της και έχει κερδίσει και τους πρώτους τίτλους της σε απλό και διπλό στο tour.

 

Τελευταία Νέα