Κορονοϊός: Στον... αέρα και η χωμάτινη περίοδος στο tour

Gazzetta team
Κορονοϊός: Στον... αέρα και η χωμάτινη περίοδος στο tour
Αυξάντονται οι σκέψεις για ματαίωση και της χωμάτινης περίοδου στο tour.

Έως την Κυριακή (15/3) το δεδομένο που έχουμε για τα τουρνουά της ATP είναι ότι έως τις 27 Απριλίου δεν θα υπάρχει δράση.

Η ATP αποφάσισε αναστολή κάθε δράσης για 6 εβδομάδες και μετά θα επανεξετάσει την κατάσταση.

Το δύσκολο κομμάτι θα είναι μετά από αυτή την ημερομηνία. Ήδη υπάρχουν σκέψεις για παράταση της αναστολής δράσης και στη χωμάτινη περίοδο.

Ήδη έχουν ακυρωθεί από την χωμάτινη περίοδο τα τουρνουά της Βαρκελώνης, της Βουδαπέστης αλλά και το Masters του Μόντε Κάρλο που ξεκινούσαν στις 20 Απριλίου.

Το "θέμα" που προβληματίζει την ATP και φυσικά τους διοργανωτές είναι ότι στη χωμάτινη περίοδο τα Masters είναι στην Ευρώπη και σε δυο χώρες που συνεχίζουν να μετρούν πληγές λόγω του κορονοϊού.

Στις 3/5 έχουμε το Masters της Μαδρίτης και στις 10/5 αυτό της Ρώμης τα οποία είναι δύσκολο να διεξαχθούν ακόμη και χωρίς κόσμο. Θα προηγηθούν τα τουρνουά στο Μόναχο και στο Εστορίλ, εκεί όπου ο Τσιτσιπάς είναι ο περσινός νικητής.

Μετά από την Ρώμη έχουμε τα τουρνουά της Γενεύης, της Λιόν και το Roland Garros ξεκινάει στις 24/5. Οι διοργανωτές του είναι υπό σκέψη αλλά αισιοδοξούν. Η Γαλλία μέρα με την ημέρα είναι και πιο δύσκολα αλλά υπάρχει χρόνος.

Εάν αναβληθεί και το Roland Garros αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά μετά από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στις αρχές Απριλίου θα έχουμε εξελίξεις σ' όλα αυτά τα "καυτά" θέματα. Θα "τελειώσει" πριν αρχίσει η χωμάτινη περίοδο και θα πάμε απευθείας στο Wimbledon;

 

Τελευταία Νέα