Τσιτσιπάς - Τζόκοβιτς: «Μάχη» σε τρεις ηπείρους!

Αντώνης Πατσούρας
Τσιτσιπάς - Τζόκοβιτς: «Μάχη» σε τρεις ηπείρους!
Μετά από την Αμερική και την Ευρώπη ο Τσιτσιπάς με τον Τζόκοβιτς θα παίξουν την Παρασκευή (09:00, Cosmote Sport 6) και στην Ασία.

Τορόντο, Μαδρίτη και τώρα Σανγκάη.

Αυτές είναι οι πόλεις που έχουν την... τιμή να "φιλοξενήσουν" τις "μάχες" του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Τσιτσιπά.

Για την ακρίβεια, οι δυο πρώτες έχουν "φιλοξενήσει" και η Σανγκάη θα ακολουθήσει την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019.

Όλα ξεκίνησαν από την Αμερική. Στον Καναδά και στο Τορόντο την 9η Αυγούστου 2018 ο Έλληνας τενίστας παίζει για την φάση των "16" με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος που δεν είναι στην καλύτερη του κατάσταση είναι στο Νο10 και ο Έλληνας που είναι σε σπουδαία φόρμα είναι στο Νο27.

Ο Τσιτσιπάς κερδίζει με 6-3, 7-6 (5), 6-3 τον Τζόκοβιτς και γράφει ιστορία. Ο "Νόλε" συγχαίρει τον Στέφανο και εκείνος συνεχίζει κερδίζει τους Ζβέρεφ, Άντερσον και χάνει στον τελικό μόνο από τον Ναδάλ.

Αρκετούς μήνες αργότερα, πάλι σε τουρνουά Masters, αλλά στην Ευρώπη και στη Μαδρίτη, ο Τσιτσιπάς κερδίζει τον Ναδάλ στην ... έδρα του στον ημιτελικό και συναντά τον "Νόλε" στον τελικό της 12ης Μαϊου.

Ο Τζόκοβιτς είναι πια στο Νο1 και ο Τσιτσιπάς στο Νο6. Ο Έλληνας χάνει με 6-3, 6-4 και ο Σέρβος μιλάει στα ελληνικά και αποθεώνει το τιμ του Στέφανου.

Αυτά ήταν τα 2 ραντεβού του σε Αμερική και Ευρώπη και ακολουθεί αυτό στην Ασία.

Εκεί ο Τζόκοβιτς είναι στο Νο1 πάλι αλλά ο Τσιτσιπάς στο Νο7 και με παρουσία στον τελικό στο China Open.

Ο Σέρβος που δεν έχει παίξει άλλο τουρνουά μετά από το US Open επέστρεψε στην Σανγκάη για να υπερασπιστεί τον τίτλο του 2018 και να φτάσει στον 5ο του στο τουρνουά ο οποίος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα του χαρίσει και το Νο1 στο τέλος της χρονιάς.

Από την άλλη ο Τσιτσιπάς έχει κάνει ήδη .... υπέρβαση στη Σανγκάη αφού έφτασε για πρώτη φορά στα προημιτελικά στη Σανγκάη και εάν κερδίσει τον Τζόκοβιτς θα έχει πετύχει ένα... θαύμα.

 

Τελευταία Νέα