Οι φράουλες του Wimbledon δωρεά στα νοσοκομεία της Αγγλίας

Οι διοργανωτές μετά από την ακύρωση του τουρνουά αποφάσισαν να διαθέσουν 26.000 φράουλες σε νοσοκομεία της Αγγλίας.

Το Wimbledon είναι γνωστό ως το παλαιότερο τουρνουά τένις στον κόσμο, είναι το κλασσικό Grand Slam στο γρασίδι, είναι το τορνουά που δεν έχει αγώνες την Κυριακή, είναι το τουρνουά που όλοι φορούν άσπρα ρούχα... 

Είναι γνωστό και για τις φράουλες του με την κρέμα! Κάθε χρόνο στην διάρκεια των αγώνων καταναλώνονται 28.000 κιλά φράουλας και 7.000 λίτρα κρέμας στους θεατές. 

Φέτος το τουρνουά για πρώτη φορά μετά από το 1945 ακυρώθηκε λόγω του covid-19. Τι θα γίνουν όμως οι φράουλες του Wimbledon; Ήδη έχει αρχίσει η διάθεση τους στα νοσοκομεία, σε γιατρούς, προσωπικό και ασθενείς που παλεύουν με τον κορονοϊό. 

Περισσότερες από 26.000 φράουλες έχουν πάρει τον δρόμο για τα νοσοκομεία και  ο εκτελεστικός διευθυντής του All England Club, Ρίτσαρντ Λιούις σημειώνει: «Μετά την ακύρωση, επικεντρωθήκαμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε αυτούς που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό. Το προσωπικό μας κάνει ότι μπορεί να βοηθήσει και είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε τόσους πολλούς εθελοντές που παίρνουν μέρος στην επιχείρηση με τις φράουλες».