Κορονοϊός:Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση για το Wimbledon

Gazzetta team
Κορονοϊός:Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση για το Wimbledon
Το παλιό τουρνουά τένις στον κόσμο είναι ευάλωτο στην επέλαση του κορονοϊού.

Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων "φορέων" με στόχο ν' αποφασιστεί η τύχη του Wimbledon 2020.

Η εξάπλωση του κορονοϊού (covid-19) είναι ραγδαία και αν και το Wimbledon αρχίζει στις 29 Ιουνίου στο Λονδίνο οι διοργανωτές θα πάρουν στις επόμενες ημέρες την απόφαση τους για αναβολή ή ακύρωση!

Το Wimbledon που ξεκίνησε το 1887 και διεξάγεται χωρίς διακοπή μετά από το 1945 όταν ολοκληρώθηκε ο Β' Παγκόσμιος πόλεμος έχει προγραμματιστεί ν' αρχίσει στις 29 Ιουνίου.

Οι διοργανωτές σε καμία περίπτωση δεν θέλουν ένα τουρνουά χωρίς κόσμο και με μειωμένες συμμετοχές αθλητών λόγω του κορονοϊού και των κλειστών συνόρων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι υπεύθυνοι εξετάζουν ακόμη και σενάρια να μετατεθεί στο διάστημα που ήταν να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 (24/7-9/8).

Όλα θα εξαρτηθούν τις επόμενες ημέρες. Δεν είναι φυσικά μόνο το Wimbledon αλλά μια σειρά από τουρνουά που προηγούνται για την σωστή προετοιμασία των αθλητών και αθλητριών στο γρασίδι.

Θυμίζουμε ότι το Roland Garros μετατέθηκε για τον Σεπτέμβριο ενώ ακόμη δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την τύχη του US Open που αρχίζει στα τέλη Αυγούστου στη Νέα Υόρκη.

Η σεζόν στο τένις έχει διακοπεί έως την 7η Ιουνίου.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα