Ράφα Ναδάλ: «Θα ήθελα να παίξω με τον Μποργκ» (vids)

Αντώνης Πατσούρας
Ράφα Ναδάλ: «Θα ήθελα να παίξω με τον Μποργκ» (vids)
Ο Ράφα Ναδάλ δήλωσε πως θα ήθελε ν' αντιμετωπίσει στην καριέρα του τον Μπιορν Μποργκ, τον "βασιλιά" του Roland Garros, πριν από την εμφάνιση του Ισπανού.

Πέντε χρόνια μετά από την τελευταία κούπα του Μπιορν Μποργκ στο Roland Garros γεννήθηκε στη Μαγιόρκα της Ισπανίας ένα παιδί που έμελλε όχι μόνο να είναι ο διάδοχος του αλλά να τον ξεπεράσει.

Ο Σουηδός που σταμάτησε στα 25 του ήταν έως το 2011 ο παίκτης με τα περισσότερα Roland Garros στην open era.

Ο Βασιλιάς της εποχής του

Είχε κερδίσει 6 τρόπαια, είχε μόλις 2 ήττες και 49 νίκες, είχε 6/6 τελικούς και εν κατακλείδι ταξίδεψε 8 φορές στο Παρίσι και έφυγε με την κούπα στις 6 από αυτές.

Ο Μποργκ που έχει το φανταστικό 85,9 % (275-45) σε χωμάτινη επιφάνεια και 30 κερδισμένα τουρνουά ήταν ότι καλύτερο υπήρξε στο επαγγελματικό τένις στο χώμα, πριν από τον Ράφα Ναδάλ.

Απίθανα ποσοστά

Από το 2005 έως το 2020 ο Ράφα Ναδάλ έχει πετύχει απίστευτα πράγματα σε χωμάτινες επιφάνειες και έχει κατακτήσει 13 φορές το Roland Garros. Εάν ο Σουηδός έχει το σπουδαίο 96,8 % σε νίκες στο Roland Garros, ο Ισπανός έχει το φανταστικό 98%.

Οι δυο τους είναι πολύ καλοί φίλοι. Ο γιος του Σουηδού "σπούδασε" τένις στην Ακαδημία Ναδάλ, ο Μπιορν είναι προπονητής του Ναδάλ όταν εκείνος παίζει στο Laver Cup και όταν μιλούν ο ένας για τον άλλο στάζουν... μέλι.

Έτσι όταν πρόσφατα ο Ράφα Ναδάλ ρωτήθηκε έχοντας φρέσκο το θρίαμβο του Roland Garros 2020 ποιον παίκτη από το παρελθόν θα ήθελε ν' αντιμετωπίσει αμέσως είπε τον Μποργκ και εξήγησε: «Νομίζω τον Μποργκ επειδή είχα πάντα την αίσθηση ότι ήταν ανίκητος. Ήταν αήττητος θρύλος. Ήταν σε άλλη εποχή αλλά θα ήθελα πολύ να παίξω μαζί του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μποργκ στο μουσείο Ναδάλ (pics)

Μποργκ: «Όσο παίζει ο Ναδάλ θα είναι το φαβορί στο Roland Garros»

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα