Australian Open: 20.000 δολάρια πρόστιμο και αναστολή συμμετοχής στο τουρνουά σε όποιον παραβαίνει τα μέτρα καραντίνας!

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Australian Open: 20.000 δολάρια πρόστιμο και αναστολή συμμετοχής στο τουρνουά σε όποιον παραβαίνει τα μέτρα καραντίνας!
Οι παίκτες και το τιμ τους που θα φτάνουν στη Μελβούρνη, θα μείνουν σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών και όποιος θελήσει να παραβιάσει τα αυστηρά πρωτόκολλα θα το... πληρώσει πολύ ακριβά!

Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Από την Πέμπτη (14/1) θα αρχίσουν να φτάνουν οι παίκτες και τα μέλη αποστολών στη Μελβούρνη για το παγκόσμιο γεγονός που ακούει στο όνομα «Australian Open» και τραβάει τα βλέμματα εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο.

Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που έχουν συμφωνηθεί, άπαντες θα υποβάλλονται σε καθημερινά τεστ από τη μύτη και στόμα με δείγμα από το σάλιο τους και θα φεύγουν από το δωμάτιό τους μόνο υπό επιτήρηση κι αυτό για να προπονηθούν σε κάποιον ελεγχόμενο χώρο.

Η υπουργός Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης της Βικτώριας Λίζα Νεβίλ αποκάλυψε την Τρίτη (13/1) περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα καραντίνας του ξενοδοχείου για τους 1200 παίκτες, τους συνοδούς τους και τους αξιωματούχους που θα συμμετέχουν στη διοργάνωση.

Μάλιστα, οι παίκτες που θα καταπατούν τους κανόνες θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 20.000 δολαρίων ενώ θα ανασταλεί η συμμετοχή τους από το υπόλοιπο του τουρνουά.

Παράλληλα, η Υπουργός υπερασπίστηκε την απόφαση της κυβέρνησης να επιτρέψει την είσοδο σε 1.200 άτομα στη Βικτώρια για το τουρνουά, τη στιγμή που χιλιάδες Αυστραλοί είναι εγκλωβισμένοι στο εξωτερικό και την ίδια ώρα απαγορεύεται σε κατοίκους της Μελβούρνης να επιστρέψουν στο σπίτι τους από το Σύδνεϋ και το Μπρίσμπεϊν.

«Το πιο αυστηρό πρόγραμμα καραντίνας για τενίστες»

Τρία μεγάλα ξενοδοχεία - το Grand Hyatt, το Pullman Albert Park και το View on St Kilda Road - έχουν σχεδιαστεί κατάλληλα για την απομόνωση των παικτών και του επιτελείου τους, με την αστυνομία να είναι υπεύθυνη για την ασφάλειά τους ώστε να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο να μεταφέρουν τον ιό στη Μελβούρνη.

Περίπου 1200 παίκτες και αξιωματούχοι του τένις πρόκειται να φτάσουν σε 15 πτήσεις τσάρτερ, προτού μεταφερθούν αμέσως σε καραντίνα για 14 ημέρες πριν από την έναρξη του Australian Open.

Εξάλλου, έγινε σαφές από την αρχή πως όλοι πρέπει να μείνουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες, αν θέλουν να αγωνιστούν και κάθε παίκτης μαζί με το συνοδό του θα πρέπει να παραμένουν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους. Απ’ αυτό θα βγουν μόνο για προπόνηση κι αυτό υπό φρούρηση.

«Έχουμε θεσπίσει τους ισχυρότερους και αυστηρότερους κανόνες που ισχύουν για το τένις σε όλο τον κόσμο», ανακοίνωσε η κυρία Νέβιλ και συνέχισε:

«Αυτό είναι το πιο αυστηρό πρόγραμμα στον κόσμο όσον αφορά στα ξενοδοχεία καραντίνας για τους τενίστες».

Τι θα ισχύει για τους σταρ που θα βρεθούν στην Αδελαΐδα

Οι Αρχές της Βικτώριας θα εξετάσουν επίσης εάν θα ισχύει η ίδια αυστηρότητα στις ρυθμίσεις καραντίνας για την άφιξη διεθνών σταρ τένις στη Νότια Αυστραλία.

Το Σαββατοκύριακο έγινε γνωστό ότι μια μικρή ομάδα παικτών μαζί με το τιμ τους – συνολικά 50 άτομα - θα έκαναν την καραντίνα τους στην Αδελαΐδα πριν ταξιδέψουν στη Μελβούρνη στα τέλη του μήνα.

Αυτή η ομάδα των παικτών περιλαμβάνει τον Νο.1 Νοβάκ Τζόκοβιτς, τον Ραφαέλ Ναδάλ και τη Σερένα Γουίλιαμς.

Και οι τρεις τους θα ... παρελάσουν στις 29 Ιανουαρίου στις κερκίδες του Memorial Drive Tennis Centre της Αδελαΐδα στην Αυστραλία σε αγώνα επίδειξης.

Ωστόσο, η κυρία Νέβιλ επιβεβαίωσε ότι εάν η Αδελαΐδα ξαφνικά γίνει «κόκκινη ζώνη», θα μπορούσε να υπάρχουν επιπτώσεις στα ταξίδι από τη μία πολιτεία στην άλλη.

Σε ερώτηση γιατί η κρατική κυβέρνηση πήρε το ρίσκο με τη διεξαγωγή της διοργάνωσης, η Νέβιλ τόνισε ότι φέτος ήταν μια σημαντική χρονιά για τη βιωσιμότητα του Australian Open.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα