Τσιτσιπάς: «Θέλουμε να φτάσουμε ως το τέλος του United Cup»

Κώστας Ευθυμιάδης
H συνέντευξη Τύπου της εθνικής τένις για το United Cup
Η Εθνική ομάδα τένις παραχώρησε συνέντευξη Τύπου εν όψει της πρεμιέρας της κόντρα στη Χιλή (2/1) για το United Cup.

Χωρίς την Μαρία Σάκκαρη, που αναμένεται να φτάσει σήμερα στην Αυστραλία, αλλά με τον Στέφανο Τσιτσιπά και όλη την υπόλοιπη αποστολή, έγινε η συνέντευξη Τύπου της Εθνικής ομάδας για το United Cup.

Το… στίγμα για τους στόχους που έχουν τεθεί, το έδωσε ο Τσιτσιπάς που μίλησε και περισσότερο.

«Είναι υπέροχο να βρίσκομαι ξανά σε ένα ομαδικό τουρνουά. Υπάρχει ενθουσιασμός, για μένα προσωπικά είναι ένα τουρνουά με μεγάλη αξία. Έχω πει και στο παρελθόν πως απολαμβάνω τα ομαδικά τουρνουά στο τένις, είναι κάτι που λείπει από το άθλημα. Συνήθως εκπροσωπούμε τους εαυτούς μου. Το United Cup είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά τουρνουά. Το να εκπροσωπούμε την Ελλάδα δεν γίνεται πολύ συχνά» είπε χαρακτηριστικά.

«Όλοι έχουν παλέψει για μια θέση στην ομάδα. Είναι η δεύτερη χρονιά της διοργάνωσης και έχουμε σταθερότητα ως ομάδα. Είμαστε εδώ για να κάνουμε καλύτερα, μεγαλύτερα και πιο θαρραλέα πράγματα φέτος. Πέρσι ήμασταν κοντά, φτάσαμε μέχρι τα ημιτελικά. Είναι σημαντικό να βρεθούμε ξανά μαζί, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να το κάνουμε να λειτουργήσει, όπως και πέρσι», πρόσθεσε και ζήτησε την στήριξη των Ελλήνων ομογενών.

«Οι Έλληνες θα μας στηρίξουν σε κάθε περίπτωση. Έχουμε μια εξαιρετική σχέση μαζί τους και πάντα έχουν έντονη παρουσία σ' αυτά τα γήπεδα. Το είδαμε στο Περθ, στη Μελβούρνη, στο Μπρίσμπεϊν και είναι η σειρά του Σίδνεϊ. Όποιος παίζει από εμάς θα έχει την ίδια στήριξη. Αυτό σημαίνει πολλά για μας, μας δίνει ψυχολογικό αβαντάζ» είπε.

Οσον αφορά τον πρώτο του αντίπαλο, τον Νίκολας Τζάρι, σχολίασε:

«Είναι ένας ποιοτικός παίκτης με μεγάλα σερβίς και πολλή δύναμη. Έχουμε παρόμοιο στυλ παιχνιδιού. Έχουμε δοκιμαστεί σε αρκετές περιπτώσεις. Θυμάμαι τον αγώνα στο Λος Κάμπος, ένα πολύ έντονο και μεγάλο ματς. Θέλει καλή προετοιμασία και νοοτροπία από την αρχή».

Τι δήλωσαν οι υπόλοιποι διεθνείς

Ο αρχηγός της ομάδας, Πέτρος Τσιτσιπάς, είπε: «Είναι υπέροχο που επιστρέψαμε εδώ, ανυπομονούμε. Θα ξεκινήσουμε σύντομα να δουλεύουμε, για να συνηθίσουμε τις συνθήκες. Είναι ακόμα νωρίς για να ξέρουμε πως θα πάει. Ο στόχος μας είναι να φτάσουμε ως το τέλος, να κερδίσουμε τον τίτλο. Έχουμε τον Στέφανο και τη Μαρία, δύο κορυφαίους αθλητές στην παγκόσμια κατάταξη. Και άλλες ομάδες είναι πολύ δυνατές με πολύ καλούς παίκτες. Αγωνιστικά, από την πλευρά των κοριτσιών είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Η Μαρία τελείωσε δυνατά τη χρονιά, η Δέσποινα και η Βαλεντίνη έπαιζαν μέχρι τον Δεκέμβριο και είναι έτοιμες να μπουν στο γήπεδο αν χρειαστεί. Όσον αφορά τους άνδρες, είχαμε μια καλή προετοιμασία με τον Στέφανο. Κάναμε καλές προπονήσεις, ενώ ο άλλος Στέφανος (Σακελλαρίδης) παίζει πολλά τουρνουά όλη τη χρονιά, οπότε είμαι σίγουρος πως αν χρειαστεί να παίξει θα είναι διαθέσιμος»

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, μίλησε για τα δυο μεγάλα ονόματα της ομάδας: «Η Μαρία και ο Στέφανος είναι μεγάλα παραδείγματα. Τους παρακολουθούμε όλη τη σεζόν και κάθε φορά ανυπομονούμε να παίξουμε μαζί τους. Είναι μια ευκαιρία για εμάς να μάθουμε από εκείνους. Εκείνοι άνοιξαν τον δρόμο και εμείς προσπαθούμε να ακολουθήσουμε. Εγώ και ο Πέτρος μπήκαμε στο Top 100 στο διπλό, παλεύουμε και είμαστε ενθουσιασμένοι που ακολουθούμε τα βήματά τους».

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, σχολίασε: «Συμφωνώ με την Δέσποινα, είναι δώρο για εμάς να μαθαίνουμε από αυτούς που βρίσκονται στην κορυφή. Είναι ώθηση για όλη τη χρονιά να μαθαίνουμε πως παλεύουν και να μας στηρίζουν. Η ομάδα μας είναι πολύ ενωμένη και είμαι ενθουσιασμένη που θα έχω μια δεύτερη ευκαιρία. Δεν έχουμε μεγάλες προσδοκίες, αλλά είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε όπως πέρσι. Ελπίζω να το απολαύσουμε ξανά».

Τέλος, ο Στέφανος Σακελλαρίδης, που ήταν η ευχάριστη έκπληξη πέρσι, δήλωσε: «Ήταν πολύ διασκεδαστικό πέρσι, πιο διασκεδαστικό απ' όταν παίζεις μόνος σου. Μοιράζεσαι τη χαρά στο court, δουλεύεις ομαδικά και αυτό σου δίνει έξτρα κίνητρο στην προπόνηση. Είναι και μια καλή προετοιμασία για το Australian Open για τον Στέφανο και τη Μαρία, θα παίξουν εκεί και τα κορίτσια (η Παπαμιχαήλ και η Γραμματικοπούλου). Είναι ένα υπέροχο τουρνουά».


@Photo credits: The Greek Herald / Andriana Simos / Takis Triadafillou
 

Τελευταία Νέα