Χάλεπ: «Δεν ζήτησα ειδική μεταχείριση, αλλά να γίνει η δίκη μου γρήγορα»

Χάλεπ: «Δεν ζήτησα ειδική μεταχείριση, αλλά να γίνει η δίκη μου γρήγορα»
Η Σιμόνα Χάλεπ παραχώρησε συνέντευξη για την υπόθεση ντόπινγκ, εκφράζοντας την αγανάκτησή της για το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει εξεταστεί η υπόθεσή της.

Η Σιμόνα Χάλεπ βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία πέρυσι κατά το US Open και από τον Δεκέμβριο κατέθεσε όλα τα απαραίτητα έγγραφα όπου δίνει τις εξηγήσεις της.

Υποτίθεται ότι η υπόθεσή της θα εξεταζόταν τον Φεβρουάριο, ωστόσο αυτό δεν έγινε, αλλά ο 8μηνος προσωρινός αποκλεισμός της ολοκληρώνεται τον Μάιο. Παρ’ όλα αυτά, αν δεν γίνει η δίκη της υπόθεσής της, δεν έχει δικαίωμα να επιστρέψει στους αγώνες και αυτή η καθυστέρηση την έχει προβληματίσει.

«Εχω αποκλειστεί προσωρινά για 8 μήνες, παρά το ότι έχω δώσει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία στην ITF από τον περασμένο Δεκέμβριο. Δεν ζήτησα ποτέ ειδική μεταχείριση, αλλά απλά να γίνει η εκδίκαση της υπόθεσής μου. Είναι άδικο αυτό που συμβαίνει. Γιατί καθυστερούν;» αναρωτήθηκε στην συνέντευξη που έδωσε.

Στις 24 Μαρτίου είχε οριστεί ξανά η εκδίκαση της υπόθεσής της, αλλά αναβλήθηκε εκ νέου καθώς η ITF ανέφερε πως ήθελε κι άλλο χρόνο να εξετάσει τα στοιχεία. Το πρόβλημα είναι πως με την συμπλήρωση του 8μηνου, η Χάλεπ θα χάσει το Roland Garros. Η ITF αποφάσισε να βάλει την ακρόασή της στις… 28 Μαΐου, μία εβδομάδα αφότου θα έχει αρχίσει το γαλλικό grand slam, αλλά ούτε τότε είναι βέβαιο πως θα γίνει η εκδίκαση.

«Αν δε γίνει και τότε, θα συμπληρωθούν 8 μήνες από τον αποκλεισμό μου και δεν θα είναι δίκαιο να μην έχουν εξετάσει την υπόθεσή μου. Ολη αυτή η περίοδος είναι πολύ δύσκολη για μένα και είχα την ανάγκη να το φωνάξω» είπε η Ρουμάνα τενίστρια που για το θετικό δείγμα είπε πως πρόκειται για λάθος στο σκεύασμα.

 

Τελευταία Νέα