Χάλεπ: «Δεν ζήτησα ειδική μεταχείριση, αλλά να γίνει η δίκη μου γρήγορα»

Χάλεπ: «Δεν ζήτησα ειδική μεταχείριση, αλλά να γίνει η δίκη μου γρήγορα»
Η Σιμόνα Χάλεπ παραχώρησε συνέντευξη για την υπόθεση ντόπινγκ, εκφράζοντας την αγανάκτησή της για το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει εξεταστεί η υπόθεσή της.

Η Σιμόνα Χάλεπ βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία πέρυσι κατά το US Open και από τον Δεκέμβριο κατέθεσε όλα τα απαραίτητα έγγραφα όπου δίνει τις εξηγήσεις της.

Υποτίθεται ότι η υπόθεσή της θα εξεταζόταν τον Φεβρουάριο, ωστόσο αυτό δεν έγινε, αλλά ο 8μηνος προσωρινός αποκλεισμός της ολοκληρώνεται τον Μάιο. Παρ’ όλα αυτά, αν δεν γίνει η δίκη της υπόθεσής της, δεν έχει δικαίωμα να επιστρέψει στους αγώνες και αυτή η καθυστέρηση την έχει προβληματίσει.

«Εχω αποκλειστεί προσωρινά για 8 μήνες, παρά το ότι έχω δώσει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία στην ITF από τον περασμένο Δεκέμβριο. Δεν ζήτησα ποτέ ειδική μεταχείριση, αλλά απλά να γίνει η εκδίκαση της υπόθεσής μου. Είναι άδικο αυτό που συμβαίνει. Γιατί καθυστερούν;» αναρωτήθηκε στην συνέντευξη που έδωσε.

Στις 24 Μαρτίου είχε οριστεί ξανά η εκδίκαση της υπόθεσής της, αλλά αναβλήθηκε εκ νέου καθώς η ITF ανέφερε πως ήθελε κι άλλο χρόνο να εξετάσει τα στοιχεία. Το πρόβλημα είναι πως με την συμπλήρωση του 8μηνου, η Χάλεπ θα χάσει το Roland Garros. Η ITF αποφάσισε να βάλει την ακρόασή της στις… 28 Μαΐου, μία εβδομάδα αφότου θα έχει αρχίσει το γαλλικό grand slam, αλλά ούτε τότε είναι βέβαιο πως θα γίνει η εκδίκαση.

«Αν δε γίνει και τότε, θα συμπληρωθούν 8 μήνες από τον αποκλεισμό μου και δεν θα είναι δίκαιο να μην έχουν εξετάσει την υπόθεσή μου. Ολη αυτή η περίοδος είναι πολύ δύσκολη για μένα και είχα την ανάγκη να το φωνάξω» είπε η Ρουμάνα τενίστρια που για το θετικό δείγμα είπε πως πρόκειται για λάθος στο σκεύασμα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα