Τένις: Η Ποτάποβα απειλήθηκε με πρόστιμο επειδή φόρεσε την φανέλα της Σπαρτάκ Μόσχας

Κώστας Ευθυμιάδης
Η Αναστασία Ποτάποβα με φανέλα της Σπαρτάκ
Η WTA απείλησε με πρόστιμο και αφαίρεση βαθμών από το ranking την Αναστασία Ποτάποβα, λόγω της μπλούζας της Σπαρτάκ Μόσχας.

Ασχημες διαστάσεις παίρνει η αντιπαράθεση με τις Ρωσίδες τενίστριες στο τένις, με την Αναστασία Ποτάποβα να έχει απειληθεί ανοιχτά με πρόστιμο και αφαίρεση βαθμών.

Η Ρωσίδα τενίστρια εμφανίστηκε σε προπόνηση με φανέλα της αγαπημένης της ομάδας, Σπαρτάκ Μόσχας, κάτι το οποίο προκάλεσε… επίθεση από συναθλήτριες της, όπως η Ιγκα Σβιόντεκ.

Το θέμα είναι περίπλοκο βέβαια, καθώς ναι μεν δεν επιτρέπονται ρωσικά σύμβολα, αλλά το να φοράει μία αθλήτρια φανέλα ομάδας (χωρίς να φέρει την σημαία της Ρωσίας πάνω) και να κινδυνεύει με ποινή, δεν είχε ξαναγίνει. H WTA βέβαια έχει προειδοποιήσει ότι οτιδήποτε συνδέεται με την Ρωσία είναι απαγορευτικό. Η Ποτάποβα πάντως δεν το πήρε και τόσο στραβά.

«Μου είπαν να μην το ξανακάνω γιατί αν το κάνω, δεν θα πάρω βαθμούς από το τουρνουά που θα συμμετέχω ή θα τιμωρηθώ με πρόστιμο 5.000 δολαρίων. Δεν μου αρέσει να παραβαίνω τους κανόνες επίτηδες, οπότε δεν θα ξαναγίνει. Σέβομαι τον χώρο που εργάζομαι» είπε.

Η Ποτάποβα με φανέλα της Σπαρτάκ

Αναφέρθηκε και στην στάση της Σβιόντεκ η οποία της άσκησε έντονη κριτική.

«Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Το να πάω με φανέλα της Σπαρτάκ σε ένα ματς, ήταν επιλογή μου. Αυτή με καταδίκασε, αλλά δεν με ενδιαφέρουν τα παράπονά της. Αν θέλει να με κατηγορήσει ας το κάνει. Καλή τύχη, δεν θα της δώσω καμία σημασία» απάντησε.

 

Τελευταία Νέα