Φέντερερ: Όταν έχασε αγώνα με 6-0, 6-0

Newsroom
Φέντερερ: Όταν έχασε αγώνα με 6-0, 6-0
Ο 44χρονος σήμερα αστυνομικός Ρέτο Σμίντλι θα έχει να λέει πως είναι ο μοναδικός που νίκησε τον Ρότζερ Φέντερερ με 6-0, 6-0.

Ο Ρότζερ Φέντερερ από την ενεργό δράση πριν από μερικές ημέρες, αγωνιζόμενος στο Laver Cup του Λονδίνου. Μια καριέρα με αδιανόητα ρεκόρ και όμως μέσα στα 1.500 και πλέον παιχνίδια ο Φέντερερ για μια και μοναδική φορά είχε ηττηθεί με 6-0, 6-0.
«Δράστης» ο 44χρονος σήμερα αστυνομικός Ρέτο Σμίντλι, που είχε νικήσει τον Φέντερερ τον Αύγουστο του 1991, χωρίς να χάσει game στην κατηγορία τζούνιορ.

H ιστορία είχε γραφτεί σε χωμάτινο γήπεδο σε προάστιο της Βασιλείας. Ο 13χρονος τότε Σμίντλι είχε νικήσει τον 10χρονο Φέντερερ, που ανήκε στο TC Old Boys Basel με 6-0, 6-0 και πού να φανταζόταν τότε πως θα ήταν ο μοναδικός που θα το πετύχαινε απέναντι στο μετέπειτα θρύλο του τένις.

Μάλιστα ο ίδιος ο Φέντερερ είχε αναφερθεί σε εκείνο το παιχνίδι. Όταν το 2005 νικούσε τον Αργεντινό, Γκαστόν Γκαούντιο στο Masters της Σαγκάης με 6-0, 6-0 είχε ρωτηθεί αν του είχε συμβεί κάτι τέτοιο και ο Φέντερερ απαντούσε «Όχι, ως επαγγελματίας, αλλά θυμάμαι ανάλογο αποτέλεσμα ως τζούνιορ, ναι μου συνέβη μια φορά».

«Ειλικρινά, ποτέ δεν έδωσα σημασία σε αυτό το γεγονός τα επόμενα χρόνια. Τότε ένας φίλος μου μού είπε ότι ο Ρότζερ είχε δώσει μια συνέντευξη σε ένα φοιτητικό περιοδικό στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην οποία ρωτήθηκε αν είχε χάσει ποτέ με 6-0, 6-0. Απάντησε ότι είχε συμβεί μόνο μία φορά, στο τουρνουά του Πράτελν, εναντίον μου.

Ο Ρότζερ τότε έπαιζε τα πρώτα του τουρνουά, μόλις είχε κλείσει τα 10 χρόνια του και εγώ ήμουν σχεδόν 13. Δεν υπήρχαν αρκετοί τενίστες στην ηλικία του για να δημιουργήσουν την κατηγορία του και τον ανέβασαν στην επόμενη, τη δική μας. Δεν τον είχα ακούσει ποτέ. Κάποιοι είπαν ότι είχε πολύ καλή επαφή με την μπάλα, καλό χέρι, αλλά τίποτα περισσότερο» δήλωσε πριν από μερικές ημέρας ο Σμίντλι στη Marca.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα