Τσιτσιπάς: «Εχουμε την καλύτερη ομάδα με Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς»

Newsroom
Τσιτσιπάς: «Εχουμε την καλύτερη ομάδα με Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς»
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε χωρίς άγχος και απόλαυσε το παιχνίδι του στο αποχαιρετιστήριο «πάρτι» του Φέντερερ.

Αν και το παιχνίδι δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε επιβλητική εμφάνιση επί του Ντιέγκο Σβάρτσμαν.

Κέρδισε εύκολα με 2-0 σετ και έδωσε τη δεύτερη νίκη στην μικτή Ευρώπης για το Laver Cup, κάτι στο οποίο βοήθησε το γεγονός ότι πρόκειται για τουρνουά επίδειξης, όπου τα βλέμματα είναι φυσικά στραμμένα πάνω στον Φέντερερ.

«Αυτή τη στιγμή δεν νιώθω καμία πίεση επειδή δεν είναι εδώ. Έχουμε μια υπέροχη ομάδα, τα πηγαίνουμε πολύ καλά. Μεταξύ μας είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί στο court όταν είμαστε αντίπαλοι, αλλά στο Laver Cup κάνουμε μια πολύ ενωμένοι, μοιραζόμαστε ιδέες και στρατηγικές, είμαστε μια σπουδαία ομάδα. Αυτό σίγουρα βοηθάει και φαίνεται κιόλας από τα αποτελέσματα που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια σ' αυτή τη διοργάνωση. Δεν μπορεί να γίνει καλύτερη αυτή η ομάδα, έχουμε τον Ρότζερ, τον Ράφα, τον Νόβακ, τον Αντι… Εγώ είμαι παιδί μπροστά τους» είπε χαριτολογώντας.

Οσον αφορά το παιχνίδι με τον Σβάρτσμαν, τόνισε:

«Ήξερα πως έπαιζα με έναν πολύ καλό αντίπαλο. Ο Ντιέγκο είναι ένας παίκτης που βρίσκεται πίσω από κάθε μπάλα, ήταν περισσότερο μια μάχη σωματικής αντοχής απ' οτιδήποτε άλλο. Είμαι χαρούμενος με τον τρόπο που προσέγγισα τις τακτικές μου. Ήμουν πολύ υπομονετικός σήμερα και αυτό με βοήθησε, δεν υπήρχε βιασύνη. Ακόμα και όταν τα πράγματα δεν πήγαν καλά για μένα, στο ξεκίνημα του 2ου σετ, κράτησα την ψυχραιμία μου και συνέχισα. Είναι σημαντικό που έδειξα αυτή τη συμπεριφορά, η ομάδα μου, μου έδωσε την καλύτερη ενέργεια και βοήθησε να φτάσω σ' αυτό το αποτέλεσμα».

Τέλος, όσον αφορά την O2 Arena όπου είχε κατακτήσει το ATP Finals το 2019, είπε: «Έχω μόνο καλές αναμνήσεις από εδώ. Θυμάμαι να παίζω μπροστά από ένα εκπληκτικό κοινό εδώ, με ελληνικές σημαίες παντού. Και τώρα βλέπω μερικές (ελληνικές σημαίες). Το Λονδίνο έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Το ATP Finals (το 2019) ήταν κάτι εκπληκτικό για μένα, το να είμαι σε θέση να έχω αυτή την εμπειρία και να αγωνίζομαι για πρώτη φορά. Επίσης είμαι μεγάλος φαν του Wimbledon, κάτι που επίσης βοηθάει στην επιστροφή μου εδώ. Είναι σίγουρα μια από τις αγαπημένες μου πόλεις για να παίζω τένις.»

 

Τελευταία Νέα