Davis Cup: Το πάνω χέρι η Βρετανία, νίκη του Καζακστάν επί της Σουηδίας

Newsroom
Davis Cup: Το πάνω χέρι η Βρετανία, νίκη του Καζακστάν επί της Σουηδίας
Οι Βρετανοί επικράτησαν με 2-1 της Γαλλίας και είναι το φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον Γ’ όμιλο.

Η Μεγάλη Βρετανία πήρε το ντέρμπι του τρίτου ομίλου του Davis Cup με την Γαλλία (2-1) και πλέον είναι στο χέρι της η πρώτη θέση και η πρόκριση στα προημιτελικά.

Οι Βρετανοί πήραν τα δύο παιχνίδια του απλού και αύριο με νίκη επί της Τσεχίας θα είναι δεδομένα στα προημιτελικά.

Αρχικά ο Ντάνιελ Εβανς επικράτησε με 2-0 σετ του Αντριάν Μαναρινό (7-5, 6-4) για να ακολουθήσει η νίκη του Κάμερον Νόρι επί του Αρθουρ Ρίντερνεκ με το ίδιο σκορ (6-2, 7-6). Οι Γάλλοι κέρδισαν το διπλό με τους Μαχούτ/Ρίντερνεκ να επικρατούν των Σκούπσκι/Σάλισμπερι με 2-0 (6-1, 6-4) και πλέον θα περιμένουν να δουν αν θα μπορέσουν να προκριθούν είτε με ήττα της Βρετανίας από την Τσεχία, είτε σαν μία από τις δύο καλύτερες δεύτερες των ομίλων.

Το Καζακστάν πλεονέκτημα στον Β’ όμιλο

Σπουδαία νίκη πήρε το Καζακστάν επί της Σουηδίας με 2-1 και αύριο με τον Καναδά θα πάει να κλειδώσει την πρωτιά στον Β’ όμιλο. Οι Σουηδοί μετά το 3-0 επί του Καναδά ήθελαν τη νίκη, αλλά ηττήθηκαν με 2-1 και θα περιμένουν να μάθουν αύριο την τύχη τους.

Στο πρώτο ματς κέρδισαν με τον Ελάιας Ιμερ να επικρατεί του Μίκαϊλ Κουκούσκιν με 6-3, 7-6. Ακολούθησε η νίκη με ανατροπή του Αλεξάντερ Μπούμπλικ επί του Μίκαελ Ιμερ (3-6, 6-4, 6-0) και η νίκη των Γκολούμπεφ/Νεντοβιέσοφ επί των Γκόρανσον/Λίντστεντ (6-3, 6-3), με το Καζακστάν να έχει προβάδισμα πλέον για την πρωτιά στον όμιλο.


@Photo credits: Davis Cup
 

Τελευταία Νέα