Ο Ζβέρεφ με απίθανη ανατροπή άφησε εκτός τελικού τον Τσιτσιπά στο Σινσινάτι (vids)

Ο Ζβέρεφ με απίθανη ανατροπή άφησε εκτός τελικού τον Τσιτσιπά στο Σινσινάτι (vids)
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε δικό του παιχνίδι από τον Ζβέρεφ με 2-1 σετ και έμεινε εκτός τελικού στο Σινσινάτι.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά από ματσάρα έχασε δική του πρόκριση από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στο Σινσινάτι !

Ο Ελληνας τενίστας έχασε το πρώτο σετ, ισοφάρισε και προηγήθηκε με 4-1 στο τρίτο, αλλά ηττήθηκε στο τάι μπρέικ μετά από 2 ώρες και 41 λεπτά (4-6, 6-3, 6-7) με τον Ζβέρεφ να παίζει στον τελικό με τον Αντρέι Ρούμπλεφ.

Ο Γερμανός ξεκίνησε εξαιρετικά το ματς, με το σερβίς του να είναι σχεδόν αψεγάδιαστο, αλλά o Στέφανος μετά από ένα μπρέικ που θα... συζητηθεί στα σόσιαλ, επέστρεψε διαφορετικός και γύρισε την κατάσταση υπέρ του ενώ έχανε με 2-0 στο δεύτερο σετ, χάρη στην υπομονή του και τα πολλά λάθη του αντιπάλου του, στις άμυνες που έβγαζε ο ίδιος.

Ομως, λες και κατέβασε διακόπτη στο τρίτο σετ, ενώ προηγούνταν με 4-1 και ο Ζβέρεφ αγωνιζόταν με στομαχικές διαταραχές, κατάφερε να χάσει δικό του παιχνίδι δεχόμενος δύο μπρέικ!

Ένα μπρέικ έκανε την διαφορά στο πρώτο σετ

O Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του δύσκολα στο πρώτο γκέιμ καθώς χρειάστηκε τρεις ευκαιρίες. Με δύο άσους ο Ζβέρεφ ισοφάρισε και ο Στέφανος πήρε προβάδισμα με 2-1 με πολύ καλό σερβίς (2 άσοι στο γκέιμ) και το έκλεισε με winner στην διαγώνιο.

Με άσο ξανά έκλεισε το σερβίς του και ισοφάρισε 2-2 ο Ζβέρεφ, ενώ από τρία χαμένα φόρχαντ του Τσιτσιπά έγινε το πρώτο μπρέικ στο παιχνίδι, με τον Γερμανό να προηγείται με 3-2. Αυτό το μπρέικ έκρινε και το σετ.

Ο Ζβέρεφ κράτησε εύκολα το σερβίς του και ο Στέφανος με άσο μείωσε σε 4-3, μένοντας μέσα στο σετ. Δεν άλλαξε κάτι στα επόμενα δύο, με τον Ζβέρεφ να σερβίρει για το σετ και να το τελειώνει με άσο για το 6-4.

Το εντυπωσιακό είναι πως σε όλο το σετ έχασε μόλις πέντε φορές πόντους στο σερβίς του ο Γερμανός.

Το toilet break του Τσιτσιπά εκνεύρισε Ζβέρεφ και κόσμο

Με το τέλος του πρώτου σετ ο Τσιτσιπάς πήρε τα πράγματά του και πήγε στα αποδυτήρια. Ο Ζβέρεφ διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή και είπε ότι έχει πάρει μαζί του το κινητό για να πάρει οδηγίες από τον πατέρα του, κάτι που απαγορεύεται. Μάλιστα ανέφερε πως δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό ο Τσιτσιπάς…

Την ώρα που εξηγούσε ο διαιτητής ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά του να κάνει κάτι, η κάμερα έπιασε τον πατέρα του Τσιτσιπά να στέλνει μηνύματα στο κινητό… Ο Στέφανος βγήκε στο court μέσα σε αποδοκιμασίες από τον κόσμο…

Προβάδισμα ο Ζβέρεφ, απάντησε με 5-0 ο Στέφανος

Ο Γερμανός παρά τα νεύρα ξεκίνησε με μπρέικ στο πρώτο γκέιμ. Κράτησε το σερβίς του και έκανε το 2-0, παρά το γεγονός ότι ο Τσιτσιπάς έφτασε σε τρία μπρέικ πόιντ, που ήταν τα πρώτα του στο ματς. Εκεί ήρθε η αντίδραση του Ελληνα τενίστα.

Κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του αρχικά και να μειώσει σε 2-1 με ωραίο winner στην διαγώνιο. Βρήκε το πρώτο μπρέικ στο ματς χάρη σε δύο μαζεμένα λάθη του αντιπάλου του και ισοφάρισε σε 2-2 και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του παίρνοντας προβάδισμα με 3-2. Ακολούθησε ένα ακόμη μπρέικ από τα παιδικά λάθη του Ζβέρεφ σε φαινομενικά εύκολους πόντους.

Στη συνέχεια το Νο3 του κόσμου κράτησε εκ νέου το σερβίς του για το 5-2 και είχε τρεις ευκαιρίες να τελειώσει το σετ. Με love game o Ζβέρεφ μείωσε 5-3, αλλά ο Τσιτσιπάς έφτασε στο 6-3 και την ισοφάριση.

Προβάδισμα 4-1 ο Τσιτσιπάς και ανατροπή από Ζβέρεφ

Στο πρώτο γκέιμ του τρίτου σετ, ο Ζβέρεφ έσωσε μπρέικ πόιντ και πήρε προβάδισμα. Ο Στέφανος κράτησε εύκολα το σερβίς του και ακολούθησε το μπρέικ στο σερβίς του Γερμανού ο οποίος συνέχισε να κάνει αρκετά αβίαστα λάθη. Ο Τσιτσιπάς πήρε προβάδισμα με 3-1 και ακολούθησε και νέο μπρέικ απέναντι σε έναν Ζβέρεφ που έδειχνε πολύ κουρασμένος και ταλαιπωρημένος.

Παρ’ όλα αυτά έκανε το μπρέικ και μείωσε σε 4-2 και με άσο πήγε το σκορ στο 4-3, ζητώντας όμως ιατρικό τάιμ άουτ καθώς είχε τάση για εμετό. Ο Στέφανος κράτησε εύκολα το σερβίς του για το 5-3 και το ίδιο έκανε ο Ζβέρεφ. Ο Τσιτσιπάς σέρβιρε για το ματς, αλλά ο Ζβέρεφ εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Τσιτσιπά και ισοφάρισε σε 5-5! Και όχι μόνο αυτό, αλλά με τρεις σερί άσους προηγήθηκε 6-5 και ανάγκασε τον Στέφανο να σερβίρει για να πάει το ματς στο καθοριστικό τάι μπρέικ, κάτι που τελικά κατάφερε. Εκεί όμως ο Γερμανός ολοκλήρωσε την ανατροπή στο τρίτο σετ και θα παίξει στον τελικό με τον Ρούμπλεφ.

Το τάι μπρέικ

1-0 ο Ζβέρεφ με winner στην ευθεία

1-1 Ο Τσιτσιπάς με δυνατό σερβίς

2-1 Ο Ζβέρεφ με backhand winner

2-2 o Τσιτσιπάς με λάθος του Ζβέρεφ

3-2 με άσο ο Ζβέρεφ

3-3 winner στην διαγώνιο ο Τσιτσιπάς

4-3 ο Ζβέρεφ από αβίαστο λάθος στο φιλέ του Τσιτσιπά

5-3 ο Ζβέρεφ, γλίστρισε ο Στέφανος και έστειλε έξω το μπαλάκι

6-3 με καλό σερβίς ο Ζβέρεφ

6-4 winner στην διαγώνιο ο Τσιτσιπάς

7-4 ο Ζβέρεφ στον τελικό με λάθος του Τσιτσιπά

 

Τελευταία Νέα