Το χαμένο match point στο... χιλιοστό και η αντίδραση του Τσιτσιπά (vid)

Κώστας Ευθυμιάδης
Το χαμένο match point στο... χιλιοστό και η αντίδραση του Τσιτσιπά (vid)
Για τις χαμένες ευκαιρίες στο δεύτερο σετ και την αποφασιστικότητά του στο τρίτο, μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τη νίκη του επί του Αλιασίμ στο Σινσινάτι.

Ακόμη και στο κακό του δεύτερο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε ευκαιρίες να τελειώσει το ματς με τον Αλιασίμ στα προημιτελικά του Σινσινάτι.

Τελικά τα κατάφερε σε τρία σετ, ωστόσο στις δηλώσεις του στάθηκε και στο τι είχε προηγηθεί στο δεύτερο σετ. Εκεί για ένα... χιλιοστό το challenge που έκανε σε χτύπημα του Αλιασίμ ήταν χαμένο και από match point, το παιχνίδι κατέληξε στο να πάει σε τρίτο σετ.

«Το τένις είναι ένα παιχνίδι ψυχολογίας και συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Είναι σημαντικό να παραμείνεις στις ρίζες σου και σε αυτό που κάνεις καλύτερα. Μπορεί να μην ήταν ιδανικό το παιχνίδι μου στο δεύτερο σετ, ειδικά όταν πέταξα τόσες πολλές ευκαιρίες και είχα μια τόσο καλή ευκαιρία να το κλείσω λίγο νωρίτερα. Αλλά με πολλή υπομονή και προσπαθώντας να βρω αυτήν την ευκαιρία στο τρίτο σετ, μπήκα, ήμουν πραγματικά αποφασισμένος και δεν το άφησα», είπε ο Τσιτσιπάς.

«Ήμουν αποφασισμένος, άγριος και θυμωμένος όταν έπρεπε. Είμαι γεμάτος με πολλά συναισθήματα αυτή τη στιγμή. Τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα κάποια στιγμή και έπρεπε να βρω διαφορετικές λύσεις και να βρω μερικές νέες ιδέες και το έκανα. Έκανα μια δική μου επιλογή να μπω με επιθετικότητα και να χτίσω το παιχνίδι» πρόσθεσε το Νο3 του κόσμου που θέλει στο Σινσινάτι να κερδίσει τον δεύτερο τίτλο Masters 1000 στην καριέρα του, μετά το Μόντε Κάρλο νωρίτερα φέτος.

 

Τελευταία Νέα