«Εθνική ημέρα τένις» πλέον τα γενέθλια του Ναδάλ στην Ισπανία

«Εθνική ημέρα τένις» πλέον τα γενέθλια του Ναδάλ στην Ισπανία
Εθνική ημέρα τένις προς τιμήν του Ναδάλ η 3η Ιουνίου πλέον στην Ισπανία.

Η ομοσπονδία τένις της Ισπανίας ενέκρινε την 3η Ιουνίου ως την «Εθνική ημέρα τένις» στην χώρα. Η ημερομηνία μόνο τυχαία δεν έχει επιλεχθεί καθώς είναι η ημερομηνία γέννησης του Ράφαελ Ναδάλ

Η πρόταση για την «εθνική ημέρα τένις» εγκρίθηκε ομόφωνα στο συμβούλιο της ομοσπονδίας. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα κίνημα για το ισπανικό τένις με δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες που να αφορούν το άθλημα.

Η ιδέα ήρθε στην διάρκεια του αγώνα του Ναδάλ με τον Γκασκέ στο Roland Garros, ανήμερα των γενεθλίων του, από τον Χόρχε Μιρ Μαγιόρ, τον διευθυντή σχολικού κλαμπ, ο οποίος πρότεινε μία «εθνική ημέρα τένις» στο twitter. Τους επόμενους μήνες αναμένεται να παρουσιαστεί και συγκεκριμένο πλάνο για τις δραστηριότητες που θα ξεκινήσουν από του χρόνου.

«Ακουγα την περιγραφή στο Eurosport για τον Ναδάλ και αμέσως συνειδητοποίησε πως η ιδέα αυτή είναι εκπληκτική. Το ισπανικό τένις έχει πολλούς λόγους να γιορτάσει. Έχουμε τον πιο εκπληκτικό Iσπανό αθλητή όλων των εποχών, είμαστε οι πρωταθλητές στο Davis Cup και είμαστε στον τελικό του Billie Jean King Cup. Οπότε νομίζω ότι έχουμε λόγους να γιορτάσουμε μια τέτοια ημέρα» ανέφερε ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας τένις, Μιγκέλ Ντίαζ.

 

Τελευταία Νέα