«Εθνική ημέρα τένις» πλέον τα γενέθλια του Ναδάλ στην Ισπανία

Κώστας Ευθυμιάδης
«Εθνική ημέρα τένις» πλέον τα γενέθλια του Ναδάλ στην Ισπανία
Εθνική ημέρα τένις προς τιμήν του Ναδάλ η 3η Ιουνίου πλέον στην Ισπανία.

Η ομοσπονδία τένις της Ισπανίας ενέκρινε την 3η Ιουνίου ως την «Εθνική ημέρα τένις» στην χώρα. Η ημερομηνία μόνο τυχαία δεν έχει επιλεχθεί καθώς είναι η ημερομηνία γέννησης του Ράφαελ Ναδάλ

Η πρόταση για την «εθνική ημέρα τένις» εγκρίθηκε ομόφωνα στο συμβούλιο της ομοσπονδίας. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα κίνημα για το ισπανικό τένις με δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες που να αφορούν το άθλημα.

Η ιδέα ήρθε στην διάρκεια του αγώνα του Ναδάλ με τον Γκασκέ στο Roland Garros, ανήμερα των γενεθλίων του, από τον Χόρχε Μιρ Μαγιόρ, τον διευθυντή σχολικού κλαμπ, ο οποίος πρότεινε μία «εθνική ημέρα τένις» στο twitter. Τους επόμενους μήνες αναμένεται να παρουσιαστεί και συγκεκριμένο πλάνο για τις δραστηριότητες που θα ξεκινήσουν από του χρόνου.

«Ακουγα την περιγραφή στο Eurosport για τον Ναδάλ και αμέσως συνειδητοποίησε πως η ιδέα αυτή είναι εκπληκτική. Το ισπανικό τένις έχει πολλούς λόγους να γιορτάσει. Έχουμε τον πιο εκπληκτικό Iσπανό αθλητή όλων των εποχών, είμαστε οι πρωταθλητές στο Davis Cup και είμαστε στον τελικό του Billie Jean King Cup. Οπότε νομίζω ότι έχουμε λόγους να γιορτάσουμε μια τέτοια ημέρα» ανέφερε ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας τένις, Μιγκέλ Ντίαζ.

Το Gazzetta βρίσκεται στο Τόκιο και καλύπτει λεπτό προς λεπτό τους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συνεχής, 24ωρη ενημέρωση για το πρόγραμμα των Αγώνων, το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, αλλά και τον πίνακα των μεταλλίων όπως διαμορφώνεται μετά από κάθε τελικό. Επιπλέον, μπορείτε ανα πάσα στιγμή να δείτε τα highlights κάθε αγωνιστικής μέρας ξεχωριστά.

 

Μείνετε συντονισμένοι στο Gazzetta που από την πρώτη μέρα της διοργάνωσης, ζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες από το Τόκιο!

NEWS FEED