Ταεκβοντό: Με έξι στο γκραν πρι του Παρισιού η Ελλάδα

Newsroom
Ταεκβοντό: Με έξι στο γκραν πρι του Παρισιού η Ελλάδα

bet365

Με τρεις αθλήτριες και τρεις αθλήτριες θα αγωνιστεί η εθνική ομάδα ταεκβοντό στο 2ο παγκόσμιο γκραν πρι της χρονιάς που θα φιλοξενηθεί στο Παρίσι.

Με τρεις αθλητές και τρεις αθλήτριες θα πάρει μέρος η εθνική ομάδα ταεκβοντό στο δεύτερο παγκόσμιο γκραν πρι του 2022 για το Ολυμπιακό ταεκβοντό, που θα αρχίζει στο Παρίσι την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου.

Οι 32 κορυφαίοι αθλητές/αθλήτριες του κόσμου από κάθε κατηγορία σωματικού βάρους, θα αναμετρηθούν σε ένα βαθμολογούμενο τουρνουά κατηγορίας G6, οι νικητές/νικήτριες του οποίου θα κατακτήσουν σημαντικούς βαθμούς ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024».

Στο Palais des sports Marcel Cerdan, όπου θα φιλοξενηθούν οι αγώνες, θα βρεθούν οι Αποστόλης Τεληκωστόγλου (-80κ.), Διονύσιος Ραψομανίκης (-58κ.), Κωνσταντίνος Χαμαλίδης (-68κ.), Φαίδρα Καλτέκη (-57κ.), Φένια Τζέλη (-57κ.) και Νάσια Μητσοπούλου (-67κ.). Στο πλευρό των Ελλήνων αθλητών, βρίσκεται ο ομοσπονδιακός προπονητής Θοδωρής Ζηνέλης.

Από τους άνδρες, την καλύτερη κατάταξη στην Ολυμπιακή κατάταξη, κατέχει ο Τεληκωστόγλου που είναι 11ος (7ος στην Παγκόσμια), ενώ αντίστοιχα στις γυναίκες η Καλτέκη είναι 25η (14η στην Παγκόσμια).

Η 7η Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Φένια Τζέλη, η Φαίδρα Καλτέκτη αλλά και ο «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης του 2021 στη Σόφια, Διονύσης Ραψομανίκης, θ` αγωνιστούν την Παρασκευή (2/9).

Το Σάββατο (3/9) θα πάρουν η Νάσια Μητσοπούλου, ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του 2021, Κωνσταντίνος Χαμαλίδης, αλλά και ο «ασημένιος» πρωταθλητής κόσμου του 2019, Αποστόλης Τεληκωστόγλου.

Ο τελευταίος, στο Γκραν Πρι της Ρώμης, έγινε μόλις ο δεύτερος Έλληνας αθλητής του Ολυμπιακού ταεκβοντό που «μπαίνει» στην πεντάδα μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης, με την Μητσοπούλου να έχει κάνει... ποδαρικό το 2018 στη Μόσχα!

 

Τελευταία Νέα