Συγχρονισμένη κολύμβηση: Η Νταβίντοβα εγκατέλειψε την Ρωσία

Newsroom
Συγχρονισμένη κολύμβηση: Η Νταβίντοβα εγκατέλειψε την Ρωσία

bet365

Η πέντε φορές ολυμπιονίκης και νυν γενική γραμματέας της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ρωσίας, Αναστασία Νταβίντοβα, εγκατέλειψε την χώρα.

Μία από τις σπουδαιότερες μορφές της συγχρονισμένης κολύμβησης, η Αναστασία Νταβίντοβα, φέρεται να έχει εγκαταλείψει την Ρωσία.

Η κάτοχος πέντε μεταλλίων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, είχε οριστεί γενική γραμματέας της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής και σύμφωνα με δημοσιεύματα, ενημέρωσε το προσωπικό στο κολυμβητικό κέντρο της Μόσχας, όπου εργαζόταν ως προπονήτρια, ότι φεύγει από την χώρα και δεν σκοπεύει να επιστρέψει.

Την είδηση επιβεβαιώνει στο TASS και η επί σειρά ετών προπονήτριά της Τατιάνα Νταντσένκο, την ώρα που η Ολυμπιακή Επιτροπή δήλωσε απλά ότι η Νταβίντοβα δεν έχει παραιτηθεί από τη θέση της.

Η Νταβίντοβα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ντουέτο και στο ομαδικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνου, ενώ ήταν μέλος της νικήτριας ομάδας της Ρωσίας και στο ομαδικό των Αγώνων του Λονδίνου. Στην καριέρα της, η οποία ολοκληρώθηκε το 2012, κατέκτησε επίσης 13 χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, σε ντουέτο, ομαδικό και κόμπο, από το 2001 έως το 2011.

Η κατάσταση στη χώρα με τον Πούτιν να έχει καλέσει μερική επιστράτευση, έχει προκαλέσει κύμα μετανάστευσης όχι μόνο από άνδρες, αλλά και γυναικόπαιδα.

 

Τελευταία Νέα