ΠΑΟΚ: Τα «ασπρόμαυρα» deals των εκατομμυρίων!

ΠΑΟΚ: Τα «ασπρόμαυρα» deals των εκατομμυρίων!

ΠΑΟΚ: Τα «ασπρόμαυρα» deals των εκατομμυρίων!

bet365

Τα 3,5 εκατ. ευρώ που θα εισπράξει ο ΠΑΟΚ για τη μεταγραφή του Ευθύμη Κουλούρη συνιστούν τη μεγαλύτερη τιμή πώλησης ποδοσφαιριστή από τις ακαδημίες του συλλόγου και μια από τις Top-10 στην «εποχή Σαββίδη».

Αίγυπτος - Ζιμπάμπουε με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 180+ ειδικά! (21+)

Ο ΠΑΟΚ αποφάσισε πως δεν έπρεπε να διατηρήσει στο ίδιο ρόστερ τρεις επιθετικούς (Άκπομ, Σφιντέρσκι, Κουλούρης) με τα ίδια πάνω κάτω ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά και να δουλέψει μαζί τους, ούτε να αφήσει στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς τον Τσούμπα Άκπομ στον πάγκο για να παίξει βασικός ο Ευθύμης Κουλούρης, που «κέρδισε» αυτό το δικαίωμα με τις εκπληκτικές περσινές επιδόσεις του στον Ατρόμητο. Αφήστε, που με την πρώτη χαμένη ευκαιρία η Τούμπα δε θα συγχωρούσε τον Έλληνα επιθετικό, αντίθετα κάνει πιο εύκολα τα στραβά μάτια στους ξένους…

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας αντιλήφθηκαν πως η καλύτερη λύση είναι η πώληση, μιας και θα πουλήσουν έναν ποδοσφαιριστή, στα μισά ακριβώς χρήματα από τη ρήτρα που είχαν βάλει προ διετίας στο νέο συμβόλαιο του, εκτιμώντας πως αυτή την ώρα η «μετοχή» του βρίσκεται στην μεγαλύτερη της τιμή.

Το αν θα δικαιωθούν θα μας το δείξει ο χρόνος και η πορεία του 23χρονου φορ, αρχικά σ’ ένα από τα πιο δύσκολα με πολύ γρήγορο ρυθμό, διαφορετικό ποδόσφαιρο, πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Το καλοκαίρι του 2012, λίγες μέρες προτού τα ηνία της ΠΑΕ περάσουν στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη, ο ΠΑΟΚ παραχωρούσε τον Κώστα Σταφυλίδη στην Μπάγερ Λεβερκούζεν έναντι 1,5 εκατ. ευρώ και μέχρι να έρθει η Τουλούζ να αποκτήσει με 3,5 εκατ. ευρώ τον Ευθύμη Κουλούρη, αυτή ήταν ακριβότερη πώληση ποδοσφαιριστή προερχόμενου από τις «ασπρόμαυρες» ακαδημίες.

Το ίδιο διάστημα έφευγε με προορισμό τη Γερμανία κι άλλο ένα δικό του παιδί, ο Στέλιος Μαλεζάς που πήγε να παίξει μπάλα στη Φορτούνα Ντίσελντορφ, φέρνοντας στα ταμεία του συλλόγου άλλες 450.000 ευρώ. Ήταν η εποχή που ο ΠΑΟΚ καιγόταν να βρει χρήματα προκειμένου να μείνει όρθιος και να μπορέσει να περάσει στην «εποχή Σαββίδη», όπου κυριολεκτικά άλλαξε η προσέγγιση και η φιλοσοφία των παραγόντων του γύρω από τις μεταγραφές.

Στη Μικράς Ασίας έμαθαν να επενδύουν χρήματα στην ποδοσφαιρική αγορά και να μη φοβούνται να προχωρήσουν σε πωλήσεις. Ας μην αρχίσουμε τις ιστορίες για παραχωρήσεις ποδοσφαιριστών προ Σαββίδη, δε θα τελειώσουμε ποτέ. Από το καλοκαίρι του 2012 ο ιδιοκτήτης των Πρωταθλητών Ελλάδας και αγόρασε ακριβά και επένδυσε τα χρήματά του σε ποδοσφαιριστές, γενικά οι πωλήσεις δεν αποτελούν ταμπού στην Τούμπα, αντίθετα είναι ένα σημαντικό «εργαλείο» προκειμένου η ομάδα να είναι εντάξει απέναντι στο περίφημο Financial Fair Play.

Η πώληση του Ευθύμη Κουλούρη στην Τουλούζ βάζει τον 23χρονο Έλληνα επιθετικό στη λίστα με τις δέκα ακριβότερες πωλήσεις του ΠΑΟΚ και θα τον κάνει την ακριβότερη μεταγραφή ποδοσφαιριστή που βγήκε από τις ακαδημίες της ομάδας, στις οποίες βρέθηκε το καλοκαίρι του 2009, χάρη στο παιδομάζωμα της διοίκησης του Θόδωρου Ζαγοράκη. Χρήματα και μάλιστα κοντά στα 2,5 εκατ. ευρώ θα μπορούσε να είχε φέρει και ο Εργκούς Κάτσε, αλλά στην Τούμπα εκτίμησαν λανθασμένα στην περίπτωση του Αλβανού μέσου, η καριέρα του οποίου τα επόμενα χρόνια είχε πτωτική πορεία. Ακριβώς, αυτό που δε θέλουν να πάθουν τώρα με τον Κουλούρη…

Στην πρώτη θέση βρίσκεται από τον περασμένο Ιανουάριο η πώληση του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς στην Αλ Ιτιχάντ, που έφερε στα «ασπρόμαυρα» ταμεία 10 εκατ. ευρώ, όση και η ρήτρα του Σέρβου στράικερ, ενώ δύο χρόνια νωρίτερα ο ΠΑΟΚ είχε βγάλει μόλις 1,9 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσει από τη Λέγκια Βαρσοβίας.

Το χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης πώλησης είναι το γεγονός ότι ο Κουλούρης έφερε λεφτά στο ταμείο της ομάδας αγωνιζόμενος εκτός ΠΑΟΚ, δανεικός στον Ατρόμητο, όπως ακριβώς συνέβη, χάρη στα ποσοστά μεταπώλησης που είχε διατηρήσει, όταν παραχωρούσε τους Λούκας Πέρεθ, Γκάρι Ροντρίγκες και Ρόμπιν Όλσεν.

ΤΟ ΤΟΠ-10 ΤΩΝ «ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΩΝ» ΠΩΛΗΣΕΩΝ (2012-σήμερα)

Ποδοσφαιριστής

Ομάδα

Ποσό

1. Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς

Αλ Ιτιχάντ

€10.000.000

2. Λούκας Πέρεθ

Λα Κορούνια /Αρσεναλ

€7.500.000

3. Γκάρι Ροντρίγκες

Γαλατάσαραϊ / Αλ Ιτιχάντ

€5.300.000

4. Ρόμπερτ Μακ

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης

€3.500.000

5. Ευθύμης Κουλούρης

Τουλούζ

€3.500.000

6. Γκόικο Τσίμιροτ

Σταντάρ Λιέγης

€2.500.000

7. Ρόμπιν Όλσεν

Κοπεγχάγη / Ρόμα

€2.400.000

8. Κριστιάν Νομπόα

Ροστόφ

€1.500.000

9. Ομάρ Ελ Καντουρί

Σταντάρ Λιέγης

€1.000.000

10. Τζάλμα Κάμπος

Αλάνιασπορ

€600.000

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα