Will Grigg: O άνθρωπος που είναι... on fire! (pics & vids)

Will Grigg: O άνθρωπος που είναι... on fire! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Will Grigg: O άνθρωπος που είναι... on fire! (pics & vids)

bet365

Το σύνθημα του φετινού Euro είναι ένα και είναι το «Will Grigg's on fire». Το gazzetta.gr σας συστήνει τον νεαρό επιθετικό που το όνομα του κάνει τον γύρο του κόσμου στον ρυθμό του «Freed from Desire».

Το Euro του 2016 είναι γεγονός, όλος ο κόσμος έχει στραμμένο το ενδιαφέρον του στα γήπεδα της Γαλλίας ψάχνοντας τον πρωταγωνιστή του καλοκαιριού, υπολογίζοντας χωρίς τον Γουίλ Γκριγκ...

Για λίγο θα αφήσουμε στην άκρη τα όμορφα που γίνονται εντός αγωνιστικών χώρων, τα... όμορφα που γίνονται μεταξύ των χούλιγκαν και θα πάμε στο άλλο θέμα που μονοπωλεί το ενδιαφέρον όλου του πλανήτη.

Ναι, υπάρχουν και όλα αυτά τα ωραία με τους... τρελούς Ιρλανδούς φιλάθλους που έχουν «τραβήξει» τα φώτα πάνω τους για όλους τους καλούς λόγους, όπως μας μεταφέρουν από το Παρίσι οι ανταποκριτές του gazzetta.gr.

Υπάρχει, όμως και TO σύνθημα που κάνει τον γύρο του κόσμου και τείνει να γίνει το πιο δημοφιλές όλων των εποχών, από τους Βορειοϊρλανδούς.

Αυτό δεν είναι άλλο από το πασίγνωστο πλέον «Will Grigg's on Fire» στον απίστευτα εθιστικό ρυθμό του «Freed From Desire».

Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τον απόλυτο πρωταγωνιστή των ημερών, Γουίλ Γκριγκ, τον νεαρό επιθετικό της Γουίγκαν που μπορεί στο Euro να μην έχει πάρει ακόμα συμμετοχή, αλλά το όνομα του έχει γίνει γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο νεαρός στράικερ γεννήθηκε στην περιοχή Solihull της Αγγλίας στις 3 Ιουλίου του 1991 και σε ηλικία 7 ετών ενσωματώθηκε στις ακαδημίες της Μπέρμιγχαμ, περνώντας και έναν αρκετά σοβαρό τραυματισμό στα 15 του (κάταγμα στο πόδι). Εκεί θα παραμείνει μέχρι το 2007, που θα μετακομίσει στο κολέγιο και συνεχίσει και την καριέρα του.

Από εκεί ακολουθεί η ερασιτεχνική Στράτφορντ, προτού κάνει το πρώτο του επαγγελματικό του βήμα στην Γουόλσολ.

Εκεί θα μείνει μια 5ετία για να έρθουν στην συνέχεια η Μπρέντφορντ, όπου θα παραμείνει για έναν χρόνο και τον επόμενο θα τον περάσει δανεικός στην ΜΚ Ντονς όπου θα ξαναβρεί τον καλό του εαυτό και θα πετύχει διψήφιο αριθμό τερμάτων.

Μάλιστα, τον Αύγουστο του 14' θα πετάξει εκτός συνέχειας του Λιγκ Καπ την Γιουνάιτεντ σκοράροντας 2 φορές, «εκτελώντας» τον Ντε Χέα ακόμα και με το στήθος, σε μια βραδιά που ακόμα θυμούνται και ντρέπονται οι «Κόκκινοι Διάβολοι».

Αυτό θα είναι και το εισιτήριο του για την συμφωνία με την Γουίγκαν όπου ο νεαρός στραίκερ μετακόμισε την περασμένη χρονιά και μάλλον έκανε την καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε.

Εκεί έγραψε ιστορία με την ομάδα του, αφού θα γίνει μόλις ο 5ος παίκτης στην ιστορία που πετυχαίνει παραπάνω από 20 γκολ σε μια χρονιά τα τελευταία 20 χρόνια.

Το σύνθημα ξεκίνησε από τον Σον Κένεντι, που τρελαμένος από τα εντυπωσιακά του κατορθώματα του Γκριγκ με την Γουίγκαν αποφάσισε να τον κάνει τραγούδι στον ρυθμό του «Freed From Desire». Ανέβασε κάποια βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όλο αυτό άρχισε να γίνεται viral.

Οι στίχοι λένε όσα θα έπρεπε για να... φτιάξουν την ψυχολογία του επιθετικού της ομάδας.

«He will score goals, he will just score more and more.
He will score goals, that’s what we signed him for.
Will Grigg’s on fire, your defence is terrified
Will Grigg’s on fire, your defence is terrified
Will Grigg’s on fire, your defence is terrifed
Will Grigg’s on fire, na na na na na na na na na na na»

Αυτό ήταν αρκετό για να δημιουργηθεί η νέα τρελά της Βορείου Ιρλανδίας, ο παίκτης να κληθεί στην εθνική του ομάδα και ο Κένεντι να πάρει δώρο ένα διαρκείας για την αγαπημένη του ομάδα.

Η χρονιά του Γκριγκ με την Γουίγκαν ήταν «μαγική».

Η ομάδα ανέβηκε στην Τσάμπιονσιπ με πρωταγωνιστή τον επιθετικό της που πέτυχε 28 τέρματα και ήταν καθοριστικός στην άνοδο της κατηγορίας.

Αυτά που κατάφερε ο Γκριγκ δεν άφησαν πολλά περιθώρια στον Μάικλ Ο΄ Νιλ που τον κάλεσε στην προετοιμασία και τελικά τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ε, ο Γκριγκ πήγε στην Γαλλία και δεν θα τον ακολουθούσε η εθνική τρέλα;

Το σύνθημα έχει γίνει viral, οι Βορειοϊρλανδοί δημιουργούν τις καλύτερες εντυπώσεις και κανείς δεν μπορεί να ξεκολλήσει από αυτό τον ρυθμό.

Ο Γουίλ Γκριγκ είναι πλέον διάσημος σε ολόκληρο τον πλανήτη, με τον πιο συμπαθητικό τρόπο που γίνεται. Ίσως να έχει καταφέρει να είναι και ο αγαπημένος πολλών, που δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να τον απολαύσουν στο χορτάρι.

«Θα ήταν θαυμάσιο να ακούσω το τραγούδι εδώ. Σίγουρα θα είχε ταξιδέψει πολύ μακρυά από το σπίτι, την Γουίγκαν. Αν καταφέρω και πάρω λίγο χρόνο στο γήπεδο και ακούσω το τραγούδι θα ήταν θαυμάσιο. Πρέπει να δώσουμε στους φιλάθλους έναν λόγο να τραγουδούν».

Φυσικά οι συμπατριώτες του χρειάζονται κάποιον λόγο για να τραγουδούν και η αγάπη τους για την γιορτή του ποδοσφαίρου τους έχει κάνει να σκαρφαλώσουν στην κορυφή των πιο συμπαθητικών φιλάθλων παγκοσμίως και να προσφέρουν σε όλους μας ένα σύνθημα σκέτο... ΚΟΛΛΗΜΑ!

«Will Grigg's On Fire...», ό,τι πρέπει για να το τραγουδάτε όλη μέρα...

Απολαύστε τους!

 

EURO Τελευταία Νέα