Ο θρυλικός Τζιοβάνι γίνεται 43!

Ο θρυλικός Τζιοβάνι γίνεται 43!

Αντωνία Σπανού
Ο θρυλικός Τζιοβάνι γίνεται 43!

bet365

Σαν σήμερα τo 1972 γεννήθηκε ο αγαπημένος βραζιλιάνος της ερυθρόλευκης κερκίδας. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τα κατορθώματα του Τζιοβάνι Σίλβα Ντε Ολιβέιρα.

«Ο Θεός με έφερε εδώ. Εκείνο το καλοκαίρι όλοι οι οιωνοί μου έλεγαν να έρθω στην Ελλάδα. Είχαν απόλυτο δίκιο».

Ο Τζιοβάνι ξεκίνησε την καριέρα του από την Βραζιλία όταν έφτασε στην Σάντος το 1994. Ο ίδιος ο Πελέ είχε πληρώσει για την μεταγραφή του Τζιοβάνι και τον είχε ονομάσει «νέο Πελέ». Στην πρώτη του χρονιά πέτυχε 25 γκολ σε 19 παιχνίδια και άρχισε να κάνει αίσθηση στην Ευρώπη.

Το 1996 μεταγράφηκε στην Μπαρτσελόνα. Εκεί έμεινε τρία χρόνια όπου είχε 18 γκολ σε 68 παιχνίδια που έπαιξε. Ακόμα τον θυμούνται για τα νικητήρια γκολ κόντρα στην Ρεαλ Μαδρίτης.

Το 1999 έρχεται η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό που θα έμελλε να είναι το «λιμάνι» της καριέρας του. Στην Ελλάδα αγαπήθηκε όσο κανένας. Οι ικανότητες του έγραψαν το όνομα του «Ζίο» με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Ολυμπιακού. Το 2004 αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 21 γκολ από τα οποία τα περισσότερα ήταν εξαιρετικής ομορφιάς. Μετά τον Ολυμπιακό, ο Τζιοβάνι έπαιξε σε διαφορετικές ομάδες και στην Βραζιλία αλλά και στην Ελλάδα όπου επέστρεψε για λογαριασμό του Εθνικού αλλά χωρίς κάτι εξαιρετικό. Η φυγή του από τον Ολυμπιακό συνδυάστηκε με πολύ φορτισμένες στιγμές αφού η σχέση του Τζιοβάνι με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού είναι από τις πιο δυνατές στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Από την Ελλάδα αποχώρησε έχοντας κατακτήσει 5 πρωταθλήματα 1 κύπελλο και αφού πέτυχε 98 γκολ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα