Το ημερολόγιο του Μανωλά!

Μαριάννα Αξιοπούλου
Το ημερολόγιο του Μανωλά!

bet365

Από τις 3 Ιουλίου του 2012 στις 26 Αυγούστου του 2014… Το gazzetta.gr παρουσιάζει το ημερολόγιο του Κώστα Μανωλά στον Ολυμπιακό!

Έζησε τέσσερα χρόνια ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής… Βρέθηκε από τον Θρασύβουλο στην ΑΕΚ, είδε από την αφάνεια να βρίσκεται στο προσκήνιο, είδε το όνομά του να γίνεται σίριαλ σε κάθε ανανέωση συμβολαίου, τον ίδιο να ετοιμάζεται να γίνει είδωλο στα βήματα του θείου του και ξαφνικά εκείνη η ζωή που ήξερε από την ημέρα που γεννήθηκε ως τα 21 του χρόνια τελείωσε. Για να ξεκινήσει η επόμενη. Δύο χρόνια μετά την ημέρα που μπήκε στα γραφεία του Ολυμπιακού, ο Κώστας Μανωλάς ανοίγει ακόμα μια καινούργια σελίδα στο ημερολόγιό του. Το gazzetta.gr το διαβάζει…

3 Ιουλίου 2012... «Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Κώστα Μανωλά για τα επόμενα τέσσερα χρόνια», είναι η λιτή ανακοίνωση που θα ακολουθήσει της έντονης φημολογίας που υπήρχε. Ο νεαρός αμυντικός θα κάνει τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτη του Ολυμπιακού και θα πει: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στον Ολυμπιακό και δεν βλέπω την ώρα να αγωνιστώ με την ερυθρόλευκη φανέλα μπροστά στο γεμάτο Καραϊσκάκη και τους οπαδούς μας».

Την ίδια μέρα θα έχει τις πρώτες εικόνες από τη νέα του ομάδα. Στις εγκαταστάσεις του Ρέντη θα συναντηθεί με τον Σάββα Θεοδωρίδη και με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ο οποίος εκείνο το διάστημα δούλευε για την αποθεραπεία του. «Ό,τι χρειαστείς θα είμαι δίπλα σου», μου είπε. «Καλώς ήρθες, σου εύχομαι καλή επιτυχία». Εγώ του είπα να έχει ταχεία ανάρρωση. Για μένα ο Αβραάμ είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας αμυντικός», θα σχολίαζε λίγο καιρό μετά ο Κώστας Μανωλάς.

4 Ιουλίου 2012... Στο ίντερνετ κυκλοφορεί το σύνθημα με το οποίο σκοπεύουν να τον υποδεχτούν οι οπαδοί της ΑΕΚ. «Κωστάκη, Κωστάκη, Κωστάκη ποτέ σου τώρα δεν θα μοιάσεις στον Σωκράτη. Ούτε στον Φούλη, ούτε και στον Δέλλα ούτε στον θείο σου που ήταν και σημαία. Ούτε στον Λύμπε, ούτε και στον Μαύρο, αυτοί δεν παίξανε ποτέ τους για τον γαύρο». Έστω και ανεπίσημα μέσω του Κώστα Καραπαπά, ο Ολυμπιακός θα υπερασπιστεί τον παίκτη του.

5 Ιουλίου 2012... Ο Κώστας Μανωλάς θα κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον Δημήτρη Σιόβα, τον Ανδρέα Τάτο, τον Γιάννη Ζαραδούκα, τον Ανδρέα Γιαννιώτη και τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο. Μια… παρέα, απ’ την οποία μόνο οι δύο στους έξι κατόρθωσαν να σταθούν στον Ολυμπιακό, παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους του Τύπου. « Το διαφορετικό στον Ολυμπιακό σε σχέση με την ΑΕΚ είναι στα πάντα. Στην οργάνωση, στις εγκαταστάσεις, στους ανθρώπους που είναι δίπλα μας. Εδώ είναι όλα οργανωμένα και είναι σαν ένα μεγάλο ευρωπαϊκό σωματείο. Θα μας βοηθήσει για να γίνουμε καλύτεροι».

10 Ιουλίου 2012... Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην Αυστρία για προετοιμασία και ο Κώστας Μανωλάς θα ξεκινήσει να γίνεται πρώτο θέμα με λάθος τρόπο. Ο νεαρός αμυντικός θα έχει ένα φραστικό επεισόδιο με τον Μάρκο Πάντελιτς, ο οποίος αντιδρώντας στον τρόπο που έπαιζε ο συμπαίκτης του, του είπε «σιγά ρε Μπεκενμπάουερ». Οι ερυθρόλευκοι και πάλι πήραν θέση προστατεύοντας τον ποδοσφαιριστή και ξεκαθαρίζοντας πως ουδέποτε υπήρξε ιδιαίτερη ένταση μεταξύ των δύο.

14 Ιουλίου 2012... Η πρώτη ανεπίσημη εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού ήρθε στο φιλικό με τη Σπαρτάκ Μόσχας. Ο Κώστας Μανωλάς ξεκίνησε βασικός και έπαιξε για 45 λεπτά!
15 Σεπτεμβρίου 2012... Στις πρώτες αγωνιστικές περίμενε υπομονετικά να του δοθεί ευκαιρία. Εκείνη ήρθε στην 3η ημέρα του πρωταθλήματος και ο Κώστας Μανωλάς έκανε επίσημο ντεμπούτο στα Γιάννινα, κόντρα στον ΠΑΣ.

18 Σεπτεμβρίου 2012... Στις μέρες μετά, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ τον εμπιστεύτηκε και στην πρεμιέρα του Champions League. Ο Κώστας Μανωλάς ξεκίνησε βασικός απέναντι στη Σάλκε, έπαιξε στα 90 λεπτά, ενώ ήταν τυχερός καθότι το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε στο 60’ δεν μετέτρεψε σε γκολ ο Χούντελαρ.

27 Σεπτεμβρίου 2012... Ακόμα ένα επεισόδιο διαρρέει , αυτή τη φορά με τον Ρόι Κάρολ μετά το ματς με τον Πανθρακικό, με τον Κώστα Μανωλά να μην δέχεται τις παρατηρήσεις του Ιρλανδού γκολκίπερ. Και πάλι διαψεύστηκε από την ΠΑΕ. «Αιφνιδιάστηκα και εγώ, αλλά και ο Ρόι Κάρολ από αυτό το επεισόδια που γράφτηκε πως είχαμε, και γελούσαμε εκείνο το πρωί στην προπόνηση», θα έλεγε ο νεαρός αμυντικός λίγες μέρες αργότερα.

15 Οκτωβρίου 2012... Μιλάει για πρώτη φορά για όλο το σίριαλ του καλοκαιριού, που κατέληξε στην υπογραφή του στον Ολυμπιακό μέχρι το 2016. «Ήρθα με την καρδιά μου. Από εκεί και πέρα, όμως, πρέπει να τα μετράς όλα. Είσαι και επαγγελματίας ποδοσφαιριστής… Και ειδικά όταν έχεις μία πρόταση από την μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας, δεν μπορείς να την αρνηθείς. Να σας πως την αλήθεια ο κύριος Μαρινάκης είναι αυτός που με έπεισε. Είχαμε συναντηθεί με τον πατέρα μου, είχαμε μιλήσει και μου είχε τονίσει ότι με θέλει στην ομάδα. Κι όταν σου λέει ένας άνθρωπος άξιος σεβασμού, ότι σε θέλει στον Ολυμπιακό, τότε δεν το πολυσκέφτεσαι. Βέβαια, εδώ θα πρέπει να σας πω ότι επειδή είχα άλλες τρεις προτάσεις από το εξωτερικό, τα έβαλα κάτω όπως κάθε επαγγελματίας. Αλλά πίστευα ότι για μένα η καλύτερη πρόταση ήταν ο Ολυμπιακός και για αυτό τον λόγο αποφάσισα να έρθω στον Ολυμπιακό».

20 Οκτωβρίου 2012... Σκοράρει για πρώτη φορά με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Απέναντι στην Ξάνθη στον αγώνα της 7ης αγωνιστικής θα ανοίξει το σκορ στο 37' με κεφαλιά. «Όσο για τον MVP του αγώνα, για μένα είναι ο Μανωλάς γιατί έβαλε το πρώτο γκολ και άνοιξε το παιχνίδι με την ομάδα της Ξάνθης», θα πει μετά το τέλος ο Ράφικ Τζιμπούρ την ώρα που παραλάμβανε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη, ενώ ο ίδιος ο νεαρός αμυντικός συμπτωματικά λίγες μέρες πριν δήλωνε σε συνέντευξή του:

«Περιμένω, πρώτα ο Θεός, πετύχω το πρώτο μου επίσημο γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού και είμαι σίγουρος ότι, αν συνεχίσω να αγωνίζομαι βασικός, αργά ή γρήγορα θα έρθει και αυτό».

9 Νοεμβρίου 2012... Έρχεται εκ νέου η κλήση του στην Εθνική μετά από αρκετό καιρό. Σε μια εβδομάδα πολύ δύσκολη και ιδιαίτερη για εκείνον... «Είμαι περήφανος και χαρούμενος που θα μπορέσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην Εθνική ομάδα. Θα δώσω τα πάντα για να βοηθήσω στα δύσκολα παιχνίδια που έρχονται και εύχομαι να ζήσω κι εγώ τις τεράστιες επιτυχίες που έχουν ζήσει άλλοι Έλληνες ποδοσφαιριστές με τη γαλανόλευκη. Ευχαριστώ τους προπονητές της Εθνικής και τον κύριο Σάντος για την εμπιστοσύνη και θα κάνω τα πάντα για να τους δικαιώσω για αυτή τους την επιλογή».

11 Νοεμβρίου 2012... Ο Ολυμπιακός παίζει με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, αλλά ο Κώστας Μανωλάς μετά από ένα μικρό σίριαλ όλη την εβδομάδα δεν συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή και δεν αντιμετωπίζει την πρώην ομάδα του. Οι φήμες που ήθελαν το γεγονός αυτό να μην οφείλεται σε τραυματισμό, θα επιβεβαιωθούν λίγες ημέρες αργότερα από τον Σάββα Θεοδωρίδη. «Το ίδιο εξάλλου έγινε στο ματς εναντίον της ΑΕΚ όπου αποφασίσαμε να μην παίξει ο Κώστας Μανωλάς επειδή μεγάλωσε σε αυτή την ομάδα και δεν θέλαμε να τον φέρουμε σε δύσκολη θέση ούτε και να δυναμιτίσουμε την ατμόσφαιρα του αγώνα».

6 Φεβρουαρίου 2013... Στο φιλικό παιχνίδι με την Ελβετία ο Κώστας Μανωλάς έκανε το ντεμπούτο του - έπαιξε βασικός και δεν αντικαταστάθηκε - με την Εθνική ομάδα στο Στάδιο Καραϊσκάκη. «Ευχαριστώ τον κύριο Σάντος που μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ στην Εθνική και θα συνεχίσω την δουλειά μου μέσω του Ολυμπιακού στον οποίο αγωνίζομαι».

10 Μαρτίου 2013... Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ, κερδίζει άνετα με 3-0 και αυτή τη φορά ο Κώστας Μανωλάς παίζει και στα 90 λεπτά του αγώνα. Οι ερυθρόλευκοι κατακτούν μαθηματικά το πρωτάθλημα, το πρώτο του Έλληνα αμυντικού. «Δόξα τω Θεώ κατακτήσαμε αυτό το 40ο πρωτάθλημα που το θέλαμε πολύ. Είμαι πολύ ευτυχισμένος. Ξέρετε πως είναι τα συναισθήματά μου, αφού είναι το πρώτο μου πρωτάθλημα. Δόξα τω Θεώ που είμαι καλά και βοηθάω τον Ολυμπιακό. Στόχος μου είναι να βελτιωθώ και να πάμε ακόμα καλύτερα».

5 Απριλίου 2013... Κάνοντας απολογισμό της χρόνιας που τυπικά είχε ολοκληρωθεί για τον Ολυμπιακό δηλώνει: «Πιστεύω ότι αυτή η χρονιά είναι η καλύτερη της επαγγελματικής μου καριέρας. Έχω καταφέρει να καθιερωθώ στον Ολυμπιακό. Κλήθηκα στην Εθνική ομάδα, όπου έκανα και το ντεμπούτο μου. Δόξα τω Θεώ, πιστεύω πως η φετινή χρονιά ήταν η καλύτερη για εμένα».

11 Μαΐου 2013... Ο Ολυμπιακός κερδίζει 3-1 τον Αστέρα Τρίπολης στο Ολυμπιακό Στάδιο και ο Κώστας Μανωλάς κατακτάει το δεύτερο κύπελλο της καριέρας του.

Ιούνιος 2013... Σάλκε, Μονακό, Λίβερπουλ, Μαρσέιγ, Ζενίτ και στο φινάλε Ντιναμό. Από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους μέχρι και τον Ιούνιο προέκυπτε ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων για την απόκτηση του Κώστα Μανωλά. «Θέλω να μείνω εδώ για πολλά χρόνια και να πάρω και άλλα πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό. Γιατί να μην είμαι εδώ για να ράψω και το 5ο αστέρι στην φανέλα της ομάδας;», θα έλεγε ο ίδιος όταν τον ρωτούσαν σχετικά, όμως ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που είχε τον πρώτο λόγο. Οι ερυθρόλευκοι αρχικά ήταν κάθετοι ότι ο παίκτης δεν πωλείται, στην πορεία εμφανίζονταν πιο διαλλακτικοί, όμως στο φινάλε ξεκαθάρισαν εκ νέου ότι δεν διαπραγματεύονται την παραχώρησή του.

31 Οκτωβρίου 2013... Ο Ολυμπιακός παίζει ένα αδιάφορο ματς κυπέλλου με τον Φωκικό και η κάμερα πιάνει τον Κώστα Μανωλά στον πάγκο να τραγουδάει μαζί με τους οπαδούς του Ολυμπιακού. «Μόνο εσένα εγώ έχω στο μυαλό»… Δε γεννήθηκε Ολυμπιακός. Έγινε!

5 Νοεμβρίου 2013… Ένα από εκείνα τα βράδια που σου μένουν στο μυαλό. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Μπενφίκα στο ασφυκτικά γεμάτο Στάδιο Καραϊσκάκη και η νίκη ισοδυναμεί σε μεγάλο βαθμό με πρόκριση. Ο Ρομπέρτο θα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, αφού θα σώσει την εστία του αλλεπάλληλες φορές, αλλά ο Κώστας Μανωλάς εκείνος που από πολύ νωρίς στον αγώνα θα έχει δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του. Το γκολ του στο 13ο λεπτό ήταν το παρθενικό του στο Champions League κι εκείνο που χάρισε τη νίκη στους ερυθρόλευκους.

«Ο κόσμος μας ήταν καταπληκτικός. Καταπληκτικός. Είναι ο 12ος παίκτης που μας βοηθάει και ευχόμαστε να τον έχουμε πάντα κοντά μας. Το γκολ ήταν πολύ σημαντικό για μένα. Κάθε γκολ είναι σημαντικό για κάθε ομάδα. Ευελπιστώ να μπορέσω να πετύχω κι άλλα στη συνέχεια για να βοηθάω την ομάδα μου».

13 Απριλίου 2014… Ο Ολυμπιακός πανηγυρίζει ένα ακόμα πρωτάθλημα και ο Κώστας Μανωλάς λίγο μετά τη φιέστα παραδέχεται… «Ο ερχομός μου στον Ολυμπιακό είναι η καλύτερη επιλογή που έχω κάνει. Δούλεψα κι έχω ανέβει επίπεδο».

3 Αυγούστου 2014… Μετά το μουντιάλ της Βραζιλίας, που τον καθιέρωσε στο υψηλό επίπεδο και στην Εθνική ομάδα και μετά από δύο μήνες ακατάπαυστης φημολογίας, ο Κώστας Μανωλάς θα μιλήσει για πρώτη φορά για το θέμα της μεταγραφής του. Κι αν ένα καλοκαίρι πριν, έξι ομάδες έμοιαζαν να ερίζουν για την απόκτησή του το φετινό ήταν ένα πραγματικό τρενάκι του τρόμου που όλοι ήθελαν να ανέβουν. Ο διεθνής αμυντικός ήξερε από τις αρχές καλοκαιριού τι θα επακολουθούσε…

«Τo θέμα το διαχειρίζεται ο Ολυμπιακός. Όπως έχω πει εγώ είμαι ικανοποιημένος στον Ολυμπιακό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δε θέλω να κάνω κι ένα βήμα παραπάνω. Θα γίνει ό,τι θέλει ο Θεός και ο Ολυμπιακός». Κι έτσι έγινε…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα