Ολυμπιακός: Η δικαίωση του «Έλληνα Φουστέρ», Γιώργου Μασούρα! (vids)

Ολυμπιακός: Η δικαίωση του «Έλληνα Φουστέρ», Γιώργου Μασούρα! (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Η δικαίωση του «Έλληνα Φουστέρ», Γιώργου Μασούρα! (vids)

bet365

Ο Γιώργος Μασούρας έχει αποδείξει πως είναι εκ των κορυφαίων Ελλήνων παικτών του Ολυμπιακού την τελευταία διετία και το νέο συμβόλαιό του συνιστά μία μεγάλη προσωπική επιβράβευση!
Εκτός γηπέδων είναι ένα παιδί χαμηλών τόνων. Εντός μεταμορφώνεται στον απόλυτο παίκτη του προπονητή. Έναν μαχητή, έναν πολεμιστή που τα δίνει όλα για να βοηθήσει την ομάδα του. Είναι ο Γιώργος Μασούρας τον οποίο ο Ολυμπιακός επιβράβευσε με ένα νέο συμβόλαιο έως το 2024 και αυξημένες απολαβές. Είναι ένας παίκτης ο οποίος έχει κρίνει ματς για τον Ολυμπιακό, έχει αποδειχθεί game changer και εκτός των άλλων φυσικά ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην πρόκριση εις βάρος της Άρσεναλ. Το Gazzetta.gr ξετυλίγει το κουβάρι του χαρισματικού μεσοεπιθετικού από την Αιτωλοακαρνανία, που στον Ολυμπιακό καθιερώθηκε ως εξτρέμ.

Ο άνθρωπος που έμαθε να μην τα παρατά ποτέ!

Ο Ντιέγο Σιμεόνε είχε πει κάποτε: «Το μόνο μη διαπραγματεύσιμο πράγμα είναι η προσπάθεια». Και από προσπάθειες ξέρει καλά ο Γιώργος Μασούρας σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του. Μεγαλωμένος στην Κεχρινιά Βάλτου όπου έκανε και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, έφυγε σε ηλικία 16 ετών για την Αθήνα για ένα καλύτερο μέλλον.
Ένα παιδί κτηνοτρόφων με τρεις αδερφές έμαθε να παλεύει για την επιβίωση από πολύ μικρός. Για τον ίδιο ξεκινάει η μεγάλη προσπάθεια τόσο με τις σπουδές όσο και με την μεγάλη του αγάπη το ποδόσφαιρο. Οι κόποι του ανταμείβονται με μια θέση στο Παιδαγωγικό Αθηνών εκεί όπου θα κάνει τη γνωριμία η οποία θα του αλλάξει την ζωή. Συμφοιτητής του τον συστήνει στον Ηλυσιακό και ο νεαρός άσος θα αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά.
Ντεμπούτο κόντρα στον Περαμαϊκό και από τότε δεν βλέπει ποτέ πίσω. Δεν θα κοιτάξει ποτέ ξανά πίσω. Συμβάλλει τα μέγιστα για την άνοδο του Ηλυσιακού από την Δ’ Εθνική στην Γ’ Εθνική. Τα κατορθώματα του γρήγορα γίνονται γνωστά και φτάνουν στη Νέα Σμύρνη.
Ο Πανιώνιος επειδή δεν μπορεί να ανοιχθεί πολύ οικονομικά στρέφεται σε ποδοσφαιριστές όχι τόσο γνωστού στο ευρύ κοινό, κοινώς λαχεία. Άνθρωπος που είναι κοντά στο περιβάλλον του Δημήτρη Ναλιτζή τον προτείνει και αυτός με τη σειρά του στη διοίκηση του Ιστορικού. Οι άνθρωποι του συλλόγου τον τσεκάρουν, διακρίνουν ένα ατόφιο ταλέντο και το καλοκαίρι του 2014 προχωρούν στην μεταγραφή του υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο.
Από τα ερασιτεχνικά γήπεδα της Δ' Εθνική στα σαλόνια της Super League. Αυτό δεν τον πτοεί. Η λέξη παραίτηση είναι άγνωστη στο λεξιλόγιό του. Κόντρα στον Πανθρακικό το Σεπτέμβριο του 204 ο Δημήτρης Τερεζόπουλος του δίνει το βάπτισμα του πυρός για 14 λεπτά για να ολοκληρώσει την σεζόν με 14 συμμετοχές κυρίως ως αλλαγή. Η πρώτη χρονιά ήταν αναγνωριστική και την επόμενη σεζόν μαζί με την ομάδα έρχεται και η δική του εκτόξευση.
Ο 22χρονος εξτρέμ κερδίζει τον Μαρίνο Ουζουνίδη, με αποτέλεσμα να πάρει φανέλα βασικού. Η μία καλή εμφάνιση διαδέχεται την άλλη βάζοντας σε σκέψεις τους ανθρώπους του συλλόγου για νέο συμβόλαιο και τον Απρίλιο του 2016, ανακοινώνεται με κάθε επισημότητα η επέκταση μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Τελειώνει τότε τη σεζόν με 32 συμμετοχές κι ένα γκολ και η παρουσία του είναι από τους βασικούς λόγους της συμμετοχής του Πανιωνίου στα play offs.

Μεταγραφή Γενάρη που έπιασε στον Ολυμπιακό

Ο Γιώργος Μασούρας ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ Ολυμπιακός στις 3 Γενάρη του 2019. Ο Ολυμπιακός είχε ολόκληρο scouting report για αυτόν και επέλεξε να επενδύσει ξανά σε παίκτη από τον Πανιώνιο σε μία μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου που δεν έχει σούπερ ποσοστό επιτυχίας στις επιλογές του.
Ένας Ολυμπιακός που είχε κλείσει τον Μασούρα από τον Νοέμβριο του 2018 με ένα ποσό λίγο πιο κάτω από τις 500.000 ευρώ. Εάν δεν είναι αυτή μία μεταγραφή value for money τότε ποια είναι;

Καριέρα με 152 ματς στον Πανιώνιο και 96 στον Ολυμπιακό, την αγαπημένη του ομάδα!

Όσο και να ψάξουμε δεν θα βρούμε εύκολα παίκτη με τη συνέπεια του Μασούρα στην καριέρα του στη Super League Interwetten. Ο Πανιώνιος τον ανέδειξε και ενώ είχε περάσει πριν από τις Ακαδημίες του Απόλλωνα Σμύρνης και τον Ηλυσιακό. Στον Πανιώνιο ούτε λίγο ούτε πολύ κατέγραψε 152 ματς με 24 γκολ και 3 ασίστ. Και στον Ολυμπιακό έχει ήδη από το 2019 και μετά 96 αγώνες με 23 γκολ και 10 ασίστ!
Σε έναν Ολυμπιακό όπου παραμένει ο πιο αξιόπιστος εξτρέμ του από πλευράς σκοραρίσματος έχοντας φέτος 8 γκολ και 3 ασίστ σε 27 αναμετρήσεις. Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως είναι μες στην πρώτη δεκάδα των περισσότερο χρησιμοποιημένων παικτών από τον Μαρτίνς στον Ολυμπιακό αλλά γενικά στη λίστα με τους πιο χρησιμοποιημένους παίκτες του Πορτογάλου σε όλες τις ομάδες του. Και ο ύψους 1.84 μέτρων διεθνής είναι ακόμα 27 ετών και έχει ακόμα χρόνια καριέρας μπροστά του. Ο Μασούρας από μέρους δεν έκρυψε πως υποστήριζε τον Ολυμπιακό και ότι ήταν όνειρο ζωής για εκείνον να πιάσει Λιμάνι. Ολυμπιακός και Μίλαν για την ακρίβεια. Αυτές ήταν οι δύο αγάπες του.

Η πιο σημαντική σέντρα της καριέρας του με Άρσεναλ!

Στον Ολυμπιακό ο Μασούρας έχει αποδειχθεί κομβικός σε αρκετά ματς. Και στο πρωτάθλημα αλλά και στο Κύπελλο. Στην Ευρώπη όμως έχει την πιο ιστορική και σημαντική σέντρα της καριέρας του. Στη φάση του 1-2 στο Emirates με την Άρσεναλ είναι ο παίκτης που πρεσάρει τον αντίπαλο κίπερ και κερδίζει κόρνερ, που εκτελεί ο ίδιος. Στη συνέχεια μετά το κόρνερ αυτό είναι ο παίκτης που κάνει ντρίμπλα και μετά σέντρα για το κεφάλι του Ελ Αραμπί με τον διεθνή φορ να κάνει από κοντά την προβολή για το γκολ!

Η αυτοθυσία με τον Βόλο που θύμισε Φουστέρ και έφερε κακές μνήμες

Ο Γιώργος Μασούρας καιρό τώρα συγκρίνεται με τον Φουστέρ για την αυτοθυσία του και την αυταπάρνησή του στο γήπεδο. Ένα συμβάν που ενίσχυσε αυτή τη σύγκριση ήταν το κομβικό του γκολ με τον Βόλο για το 1-1 σε εκείνο το ματς, όπου χτύπησε από την έξοδο του Γκαραβέλη.
Ο Μασούρας θα μπορούσε να είχε χτυπήσει σοβαρά. Υπήρξε μία ανησυχία, ο ίδιος αρχικά δεν ένιωσε τόσο καλά και αισθάνθηκε ότι από το χτύπημα και το μέγεθός του δεν έβλεπε τόσο καλά εκείνη τη στιγμή αλλά κατάφερε και επανήλθε. Κάποια χρόνια πριν και ειδικότερα στο 2013 είχε βιώσει μία ανάλογα δύσκολη στιγμή στον Ηλυσιακό.
Από ένα χτύπημα στο δεξί ζυγωματικό κόντεψε να πάθει μεγάλη ζημιά. Το πρόσωπο του παραμορφώθηκε, χρειάστηκε νοσοκομείο και χειρουργείο και αντιμετώπισε και πρόβλημα στο δεξί του μάτι.
Η διλωπία τότε του χτύπησε την... πόρτα και για ένα διάστημα δύο μηνών δυσκολεύτηκε για τα καλά. Η διπλωπία είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό και ενοχλητικό σύμπτωμα. Ο ασθενής προσπαθώντας να εστιάσει σε ένα αντικειμενο, βλέπει δύο είδωλα που το ένα μπορεί να είναι πάνω απ το άλλο ειτε πλάι στο άλλο. Πρακτικά συναντάμε δύο είδη διπλωπίας,τη μονόφθαλμη και τη διόφθαλμη.
Ο Γιώργος όμως δεν είναι από τα παιδιά που το βάζουν κάτω. Επέστρεψε και συνέχισε τον δρόμο του προς την περαιτέρω ποδοσφαιρική του καθιέρωση...

Ενεργός σε σοβαρά κοινωνικά θέματα και ζητήματα διακρίσεων και ρατσισμού

Βγαίνοντας μέσα από μία ομάδα όπως ο Πανιώνιος ο Μασούρας - που ήδη ως χαρακτήρας το είχε μέσα του - έγινε ακόμα πιο ευαίσθητος σε θέματα ρατσισμού και διακρίσεων. Ο ίδιος μιλώντας σε συνέντευξή του στο Gazzetta.gr το 2018 είχε πει σχετικά πως: «Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι θα πρέπει να καταλάβουμε και να συνειδητοποιήσουμε πως όποια και να είναι η θέση σου στην κοινωνία, θα πρέπει πάντα να αναδεικνύεις την αδικία, να ξεπερνάς τα όποια εμπόδια και αν μπορείς και συ από την πλευρά σου να βάλεις ένα λιθαράκι για να κλείσεις σε ένα τοίχο την όποια ρητορική μίσους και διχόνοιας, τότε θα πρέπει να είσαι πρώτος που θα το κάνει. Στην κοινωνία που ζούμε και στην χώρα μας τα προβλήματα και οι δυσκολίες είναι τεράστιες και μεις από την πλευρά μας, ειδικά αν μάλιστα κάποιοι μας θεωρούν κοινωνικά πρότυπα, με τις πράξεις μας να μην δηλητηριάζουμε τις ψυχές των άλλων.
Η μόρφωση, οι εμπειρίες και το ενδιαφέρον για τους ανθρώπους μπορούν να σε κάνουν να αποκτήσεις αυτό που θα έπρεπε να το έχουμε όλοι. Ανεκτικότητα στην όποια διαφορετικότητα, ώστε να μην φτάσουμε κάποια στιγμή και η αυτοδικία θα συγκλίνει στα αυτοδίκαια». Αυτός είναι λοιπόν ο Γιώργος Μασούρας. Ένας παίκτης που ως χαρακτήρας, άνθρωπος γενικότερα και επαγγελματίας (και 14 φορές διεθνής με την ανδρών με 1 γκολ και 1 ασίστ) ήταν και παραμένει παράδειγμα προς μίμηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα