ΠΑΟΚ: Ο «σαραντάρης» Βιεϊρίνια είναι πάντα εκεί για τον Δικέφαλο! (vids)

ΠΑΟΚ: Ο «σαραντάρης» Βιεϊρίνια είναι πάντα εκεί για τον Δικέφαλο! (vids)

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ: Ο «σαραντάρης» Βιεϊρίνια είναι πάντα εκεί για τον Δικέφαλο! (vids)

bet365

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια συνεχίζει να είναι ο απόλυτος ηγέτης του ΠΑΟΚ, ο αρχηγός του, αυτός που ξέρεις ότι θα είναι εκεί όταν πρέπει. Έφτασε, πλέον, τα 40 γκολ με την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

Serie A: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Σε έντεκα μέρες από σήμερα ο γεννημένος στην Gonca της Πορτογαλίας. Αντρέ Βιεϊρίνια κλείνει τα 34 του, η σύζυγος του, Βάσω Βεργίδου, αναρωτήθηκε δημοσίως «δεν πατάς καλά. Είσαι και 34. Εχεις και κιλά!!! Πόσα κιλά όμως τα έχεις θα μας πεις;;;», την ίδια ώρα που ο συμπατριώτης του και για έξι μήνες συμπαίκτης του, Σέρτζιο Ολιβέιρα, τον αποθέωσε στα social media χαρακτηρίζοντάς τον «βασιλιά» («αυτό είναι το αγόρι μου. Βασιλιάς!», έγραψε).

Ο «κάπτεν» του ΠΑΟΚ χρειάστηκε μια στιγμή για να αποδείξει, αν και δεν το έχει ανάγκη, πόσο καθοριστικός είναι για τους Πρωταθλητές Ελλάδας, ακόμη και τώρα που βαδίζει στα 34 του και προέρχεται από τον δεύτερο πολύ σοβαρό τραυματισμό (ρήξη χιαστών και μηνίσκου) στην υπέρλαμπρη καριέρα του.

Σ’ ένα ντέρμπι με λίγες φάσεις, ο Αντρέ Βιεϊρίνια ήταν εκεί όταν έπρεπε, όταν τον είχε ανάγκη η ομάδα του, όταν η μπάλα έκαιγε περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Κέρδισε το πέναλτι και το μετέτρεψε σε γκολ νικώντας από την «άσπρη βούλα» τον Βασίλη Μπάρκα, ο οποίος μέχρι τότε είχε «κατεβάσει ρολά».

Ο Πορτογάλος, μισός Έλληνας στην πραγματικότητα, είναι άνθρωπος των ντέρμπι. Έχει την εμπειρία, γνωρίζει καλά πως παίζονται αυτά τα ματς. Με τον Παναθηναϊκό είχε δεν είχε λίγες μέρες από την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, μπήκε μέσα στο γήπεδο και σημείωσε δύο γκολ, χτες δε λάθεψε από το σημείο του πέναλτι και όταν ένα ματς λήγει 1-0, δεν μπορείς να πεις ότι δεν ήταν αυτός ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης.

O Βιεϊρίνια έφτασε τα 40 γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ήταν το έκτο γκολ που σημείωσε με πέναλτι (σε οκτώ εκτελέσεις) και το τέταρτο εις βάρος της «Ενωσης», εναντίον της οποίας είχε να σκοράρει από τις 25 Σεπτεμβρίου 2011 (3-0 στην Τούμπα).

Η διαδρομή του Αντρέ με την «ασπρόμαυρη» φανέλα:

2008-2009: 21 συμ., 1 γκολ

2009-2010: 38 συμ., 7 γκολ

2010-2011: 47 συμ., 11 γκολ

2011-2012: 23 συμ., 9 γκολ

2017-2018: 29 συμ., 2 γκολ

2018-2019: 37 συμ., 6 γκολ

2019-2020: 11 συμ., 4 γκολ

ΣΥΝΟΛΟ: 206 συμμετοχές, 40 γκολ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα