Καρέρα - ΑΕΚ: Ο μαθητής του Κόντε που «έφτιαξε» όνομα στη Σπαρτάκ (vid)

Καρέρα - ΑΕΚ: Ο μαθητής του Κόντε που «έφτιαξε» όνομα στη Σπαρτάκ (vid)

Δημήτρης Βέργος
Καρέρα - ΑΕΚ: Ο μαθητής του Κόντε που «έφτιαξε» όνομα στη Σπαρτάκ (vid)

bet365

Ο Ίλια Ίβιτς στράφηκε τελικά στον Μάσιμο Καρέρα για τον πάγκο της ΑΕΚ. Τον Ιταλό τεχνικό που μαθήτευσε δίπλα στον Αντόνιο Κόντε και έκανε τη Σπαρτάκ Μόσχας ξανά πρωταθλήτρια.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός με Live Streaming* & σούπερ προσφορά* (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ο χρόνος πίεζε την ΑΕΚ για προπονητή και ο Ίλια Ίβιτς δεν θα μπορούσε να περιμένει πολύ τον Λεονίντ Σλούτσκι. Έτσι έβαλε μπροστά το εναλλακτικό του πλάνο που αφορούσε τον 55χρονο Ιταλό τεχνικό Μάσιμο Καρέρα.

Ο πρώην αμυντικός με μακρά θητεία στα ιταλικά γήπεδα με τις φανέλες των Γιουβέντους, Αταλάντα, Μπάρι και Νάπολι μεταξύ άλλων χρωστάει πολλά στον Αντόνιο Κόντε καθώς δίπλα του μαθήτευσε ως βοηθός προπονητής. Πέρα από αυτό βέβαια ήταν και αδερφικός του φίλος και οι δυο τους ήταν αναμενόμενο να ταιριάξουν απόλυτα.

Αρχικά στη Γιουβέντους τη διετία 2012-2014 και στη συνέχεια στην Εθνική Ιταλίας. Πλάι στον Κόντε έμαθε πολλά, όπως ο ίδιος άλλωστε ο Καρέρα τονίζει όπου σταθεί και όπου βρεθεί και τον θεωρεί μέντορά του.

Το καλοκαίρι του 2016 πήρε τη μεγάλη απόφαση να μετακομίσει στη Μόσχα ως βοηθός του Ντμίτρι Αλένιτσεφ στον πάγκο. Ωστόσο τα πράγματα έτρεξαν αρκετά γρήγορα καθώς μετά την απομάκρυνση του Ρώσου τεχνικού κατακαλόκαιρο, ο Καρέρα ανέλαβε πρώτος προπονητής.

Και η επιτυχία που θα γνώριζε ήταν κάτι που ούτε ο ίδιος δεν θα φανταζόταν καθώς από υπηρεσιακός έφτασε να μονιμοποιηθεί με τα γρήγορα θετικά αποτελέσματα που είχε. Αμέσως, λοιπόν, πήρε τα ηνία και οδήγησε κατευθείαν από την πρώτη σεζόν τη Σπαρτάκ Μόσχας στον τίτλο στη Ρωσία μετά από 16 ολόκληρα χρόνια!

Το ξεκίνημά του ήταν ιδανικό, το καλύτερο που είχε πετύχει ποτέ προπονητής του ρωσικού συλλόγου και με 22 νίκες σε 30 αγωνιστικές έβγαλε τη Σπαρτάκ από το σκοτάδι μετά από πολλά χρόνια με συνέπεια να λατρευτεί από τους οπαδούς της! Αυτό έφερε και την άμεση ανανέωση του συμβολαίου του για δύο ακόμα χρόνια.

Η δεύτερη σεζόν του στον πάγκο της Σπαρτάκ δεν είχε ανάλογη επιτυχία, με τη ρωσική ομάδα να τερματίζει στην 3η θέση του πρωταθλήματος. Τα αρνητικά αποτελέσματα της αμέσως επόμενης τον οδήγησαν στην έξοδο από τη Μόσχα, όπου βέβαια το συνολικό του έργο κρίνεται επιτυχημένο.

Ο Καρέρα είναι ένας κλασικός Ιταλός προπονητής. Λατρεύει την τακτική, την πειθαρχία και την οργάνωση. Δεν είναι τυχαίο ότι τη σεζόν του τίτλου με τη Σπαρτάκ σε 30 αγωνιστικές, η ομάδα του σκόραρε συνολικά 46 τέρματα, δεχόμενη 27. Οι περισσότερες από τις νίκες του ήταν στο ένα γκολ, κάτι που αντικατοπτρίζει και τον τρόπο που βλέπει το παιχνίδι. Με λίγα λόγια αποτελεσματικός με το αγαπημένο του 4-3-3.

Η εμπειρία του ως πρώτος προπονητής φυσικά δεν είναι μεγάλη. Ωστόσο το γεγονός ότι έμαθε κοντά στον Κόντε τα μυστικά του κόουτς, σε συνδυασμό με την αναμόρφωση της Σπαρτάκ ανέβασαν το προφίλ του. Μένει πλέον να φανεί αν η επιτυχία του συνεχίστει με την ΑΕΚ, αφήνοντας το σπίτι του στο Μπέργκαμο, όπου είχε επιστρέψει τον τελευταίο χρόνο, ερχόμενος για μόνιμη εγκατάσταση στην Αθήνα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα