Ο Μπάρλοου της νέας εποχής! (pics & vids)

Γιάννης Σταυρουλάκης
Ο Μπάρλοου της νέας εποχής! (pics & vids)

bet365

O μεγάλος Κεν Μπάρλοου εξήγησε πως ο γιος του, Κέλσι, είναι ένα από τα καλύτερα πόιντ γκαρντ στην Ευρώπη και το gazzetta.gr γράφει για τα κατορθώματα του κορυφαίου σκόρερ της Basket League!

Τα καλύτερα ταξίδια δεν είναι τα προαποφασισμένα αλλά εκείνα που αποφασίζονται... μια ώρα πριν και που κρατάνε λίγο. Εκείνα που γίνονται χωρίς πρόγραμμα. Ό,τι, δηλαδή, συνέβη το περασμένο καλοκαίρι, όταν τα Τρίκαλα ανακοίνωσαν την απόκτηση του Κέλσι Μπάρλοου, γιου του Κεν που έκανε σπουδαία καριέρα στον ΠΑΟΚ στις αρχές των 90's, παρά την επιθυμία της φαμίλιας να τον δει στα ασπρόμαυρα.

«Πάντα πίστευα πως από τη στιγμή που θα αγωνιζόμουν στην Ελλάδα, αυτό θα γινόταν για τον ΠΑΟΚ» αποκάλυψε ο Αμερικανός combo guard μετά τη νίκη των Τρικάλων επί του «Δικεφάλου» τον περασμένο Νοέμβριο. Ο Μπάρλοου έπαιξε τρία χρόνια στο NCAA με το Purdue κι ένα με το Illinois, την τελευταία διετία αγωνίστηκε στο NBDL έχοντας στο μεσοδιάστημα ένα σύντομο πέρασμα από τη β' κατηγορία της Γαλλίας με τη Λιλ και πλέον φιγουράρει στην πρώτη θέση των κορυφαίων σκόρερ της Basket League με 272 πόντους!

Ο 26άχρονος γκαρντ γεννήθηκε στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης και η καριέρα του στην Ελλάδα ξεκίνησε από το Αλεξάνδρειο, το γήπεδο όπου ο πατέρας του πέρασε τρία αξέχαστα χρόνια κατακτώντας τίτλους με τον ΠΑΟΚ! Στην πρεμιέρα, λοιπόν, της εφετινής Basket League, ο Μπάρλοου σκόραρε 16 πόντους κόντρα στον Άρη και πλέον μετράει 14.3 πόντους, 4.3 ριμπάουντ και 3.3 ασίστ μ.ό. σε 19 αγώνες με τα Τρίκαλα!

«Ο Kέλσι είναι ένας πραγματικά σπουδαίος παίκτης, σκληρός, ανταγωνιστικός και δεξιοτέχνης. Ταπεινά θα μοιραστώ την άποψή μου ότι πρόκειται για τον καλύτερο πόιντ γκαρντ στην Ευρώπη και εύχομαι τα Τρίκαλα να τον χρησιμοποιήσουν έτσι. Και οι Έλληνες θα δουν...» είχε αναφέρει ο Κεν Μπάρλοου για τον γιο του όταν έγινε γνωστή η μεταγραφή στους Θεσσαλούς. Παρά τη θέληση του πατέρα του να τον δει στον ΠΑΟΚ, ο Κέλσι Μπάρλοου συστήθηκε φέτος στο ελληνικό κοινό με τα Τρίκαλα.

«Ο πατέρας μου, μετά το κολέγιο, αγωνίστηκε 16 χρόνια σε επαγγελματικό επίπεδο και ο ΠΑΟΚ είναι μακράν η αγαπημένη ομάδα του, από αυτές με τις οποίες συνεργάστηκε! Έχουμε πολλά πράγματα στο σπίτι που σχετίζονται με τον ΠΑΟΚ. Η σκέψη μου ήταν πως αν ποτέ παίξω στην Ελλάδα, θα το κάνω για τον ΠΑΟΚ. Το πλάνο, τελικά, δεν βγήκε ακριβώς έτσι» έχει αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξή του στο ΑΠΕ ο κορυφαίος σκόρερ της Basket League. Εξέλιξη που ουδόλως... προβλημάτισε τον Μπάρλοου, ο οποίος αποτελεί την απάντηση σε κάθε ερώτηση που αφορά τα Τρίκαλα φέτος ενώ είναι ο βασικός λόγος που οι Θεσσαλοί ξεμπέρδεψαν από νωρίς με την παραμονή και πλέον παραμένουν σε τροχιά playoffs ενώ απομένουν επτά αγωνιστικές για το φινάλε της regular season.

Οι ικανότητες του Μπάρλοου είναι δεδομένες. Δεδομένη, επίσης, είναι η επιθυμία του να αγωνιστεί στο ΝΒΑ αφού «το πιο σημαντικό για εμένα είναι να βελτιωθώ σαν παίκτης και κάποια στιγμή να διεκδικήσω πρωταθλήματα. Το να παίξω στο ΝΒΑ είναι κάτι που κάθε παίκτης προσπαθεί για αυτό όμως τη δεδομένη χρονική στιγμή θέλω να γίνω καλύτερος μέσα από τα Τρίκαλα». Παρεμπιπτόντως ο ηγέτης των Τρικάλων δηλώνει φαν των Ιντιάνα Πέισερς ενώ έχει σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων στις 15 από τις 19 εφετινές εμφανίσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Παραδέχεται, δε, πως: «Προσαρμόζομαι εύκολα σε συνθήκες, μεγαλώνοντας πήγα σε 10 σχολεία, σε 12 διαφορετικές πόλεις. Νιώθω καλά στην Ευρώπη, νομίζω πως πάντα έβλεπα το μπάσκετ περισσότερο από την ευρωπαϊκή πλευρά».

O ίδιος αποποιείται τον ρόλο του «εκτελεστή» ωστόσο τα πεπραγμένα του μέχρι στιγμής επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για έναν από τους πιο χαρισματικούς σκόρερ που έχουν περάσει από τα μέρη μας τα τελευταία χρόνια.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα