«My Greece»: Στάση... Νάξος! (pics)

Gazzetta team
«My Greece»: Στάση... Νάξος! (pics)
Η Δέσποινα Βανδή συνεχίζει το ταξίδι της σε όλη την Ελλάδα. Αυτή την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στις 20:00 ρίχνει άγκυρα στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, τη Νάξο.

Η Δέσποινα Βανδή μας προσκαλεί να την ακολουθήσουμε σε ένα συναρπαστικό ταξίδι. Ένα πολιτιστικό και γαστρονομικό οδοιπορικό σε κάθε γωνιά της χώρας μας, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο.

Στο «My Greece» η Δέσποινα μας συστήνει κάθε φορά διαφορετικά μέρη, αναδεικνύοντας την ιστορία και το πολιτιστικό τους αποτύπωμα. Εξερευνά τις παραδόσεις, δοκιμάζει τα τοπικά προϊόντα και γνωρίζει τους ανθρώπους του τόπου.

Συνοδοιπόρος της, ο chef & culinary expert Βαγγέλης Δρίσκας που μοιράζεται τις γνώσεις και την πολύχρονη εμπειρία του στην ελληνική κουζίνα, προσθέτοντας τα απαραίτητα «μυρωδικά» στις γευστικές αναζητήσεις της Δέσποινας.

Το κάθε ταξίδι τους, μια εμπειρία με συναίσθημα, «μαγικές» εικόνες και εκπλήξεις που καταγράφει ο τηλεοπτικός φακός.

Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, το «My Greece» πιάνει Κυκλάδες και επισκέπτεται την μαγευτική Νάξο. Η Δέσποινα πιάνει το νήμα από την αρχή από την μυθολογία και τον θεό Διόνυσο, μέχρι το Βυζάντιο και τους Ενετούς άρχοντες. Ακολουθεί τα ίχνη της πλούσιας ιστορίας του νησιού και συναντά τους σύγχρονους Αξιώτες που ζουν αγκαλιά με την παράδοση.

Οι παραλίες της Νάξου είναι διάσημες για τα καταγάλανα νερά τους και η Δέσποινα δε χάνει την ευκαιρία για μια γρήγορη βουτιά.

Για το τέλος μας επιφυλάσσει μία πολύ όμορφη έκπληξη. Ανεβαίνει στο πιο ιδιαίτερο χωριό των Κυκλάδων, την Απείρανθο. Δοκιμάζει απεραθίτικες νοστιμιές και προσπαθεί να μάθει την τοπική διάλεκτο, κάτι μεταξύ κρητικού ιδιώματος και αρχαίων ελληνικών. Σε αυτό το επεισόδιο ο Βαγγέλης Δρίσκας μαγειρεύει το πιο τυπικό ναξιώτικο πιάτο, κόκορα κοκκινιστό. Ένα παραδοσιακό πιάτο, γεμάτο νοστιμιά και γεύση από τον αγαπημένο chef.

Ένα ακόμα ταξίδι γεμάτο υπέροχα τοπία και μοναδικές γεύσεις, αυτή την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στις 20.00 στο OPEN.

Το «My Greece» μας ταξιδεύει στις πιο όμορφες γωνιές της Ελλάδας μας.

Aν θέλεις να εξερευνήσεις τα πιο όμορφα σημεία της Ελλάδας, κάθε Κυριακή στις 20.00 είσαι OPEN.