Όταν ο Τόρες σόκαρε το Καμπ Νόου (vid)

Gazzetta team
Όταν ο Τόρες σόκαρε το Καμπ Νόου (vid)

bet365

Σαν σήμερα το 2012 ο Φερνάντο Τόρες έβλεπε μπροστά του άδειο το γήπεδο έως τον Βίκτορ Βαλντέζ, έτρεξε, ντρίμπλαρε κι έστειλε την Τσέλσι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Μόναχο.

Απ’ τη μία ήταν η πιο επιτυχημένη ομάδα της 5ετίας, η Μπαρτσελόνα. Κούπα το 2006, το 2009 και το 2011. Απ’ την άλλη μια απ’ τις ακριβότερες ομάδες του κόσμου, που στην Ευρώπη συχνά έφτανε κοντά στην πηγή, αλλά ποτέ δεν έβρεχε τα «χείλη» της. Το 1-0 του Λονδίνου έδινε ένα ισχνό προβάδισμα στους Άγγλους, όμως όλοι περίμεναν να δουν την αντίδραση του Μέσι, του Τσάβι, του Ινιέστα και των υπόλοιπων «μπλαουγκράνα».

Το παιχνίδι ήταν ίσως το πιο συγκλονιστικό ματς της σεζόν, κάτι που δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στο φινάλε. Ο Μπουσκέτς έκανε το 1-0, στο 37’ αποβλήθηκε ο Τέρι και στο 44’ ο Μέσι έδωσε σκορ πρόκρισης στους γηπεδούχους, που πλέον είχαν για τα καλά το πάνω χέρι.

Όλα αυτά μέχρι λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου! Τότε ο Ραμίρες με υπέροχη λόμπα έκανε το 2-1, «ισιώνοντας» την… κατηφόρα στο Καμπ Νόου και ο Ντι Ματέο έδωσε εντολή για άμυνα μέχρις εσχάτων! Η διάταξη 6-3 των Άγγλων διαφύλασσε βωμούς και εστίες, την ώρα που η Μπαρτσελόνα είχε «μπλοκάρει» για τα καλά!

Στις καθυστερήσεις ο Μέσι στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι, στην επαναφορά την παίρνει ο Τόρες, έτρεξε περίπου 80 μέτρα μόνος του, ντρίμπλαρε τον Βαλντές και «ξέρανε» τους Καταλανούς, κάνοντας τον πάγκο της Τσέλσι να χοροπηδάει απ’ τη χαρά του! Τελικά ήρθε η πρόκριση για τον τελικό, όπου θα κατακτούσε το τρόπαιο απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου μέσα στην Allianz Arena.

Θυμηθείτε τις στιγμές του αξέχαστου αγώνα:

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα