Ολυμπιακός-ΑΕΚ 6-1 το 2001 (pics & vid)

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Ολυμπιακός-ΑΕΚ 6-1 το 2001 (pics & vid)

bet365

Σαν σήμερα το 2001, ο Ολυμπιακός σημείωσε μία από τις μεγαλύτερες νίκες του εις βάρος της ΑΕΚ και το gazzetta.gr θυμάται.

Ολυμπιακός - ΑΕΚ με προσφορά ημέρας *, αμέτρητα ειδικά στοιχήματα και forzato cashout*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

2001, η χρονιά που ο Ολυμπιακός είχε νικήσει την ΑΕΚ και στις τέσσερις φορές που την βρήκε στο δρόμο του για πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Όσον αφορά στον θεσμό του Κυπέλλου το πρώτο ματς είχε έρθει 2-0 για τον Ολυμπιακό στα χαρτιά, μιας και ματς με 6 παίκτες δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Εκεί ακούστηκε και το σύνθημα «πέστε κάτω», αφού ο Πέτρος Στάθης (τότε πρόεδρος της ΑΕΚ) είχε δώσει την εν λόγω εντολή μετά τις αποφάσεις του διαιτητή Ποντίκη.

Ετσι, στις 24/1 του 2001 η ρεβάνς του ΟΑΚΑ έβρισκε την ομάδα του Λεμονή... χαλαρή.

Αυτό, όμως, δεν τους έκανε να αφήσουν το πόδι τους από το γκάζι συντρίβοντας την Ένωση με 6-1! Το δεύτερο μεγαλύτερο σκορ μετά την τραγωδία της Θύρας 7 στις 8/2 του 1981.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν τις ορέξεις τους με το «καλημέρα». Μόλις στο 5' ο Γεωργάτος άνοιξε το σκορ κι ο Ζιοβάνι στο 22' και στο 32'... χτύπησε δύο φορές, ενώ στο μεσοδιάστημα ο Μαλαδένης είχε μειώσει σε 2-1.

Ο Οφορίκουε κάνει στο 53' το 4-1, ο Άλβες που είχε πάρει τη θέση του Ζίο βλέπει στο 79' το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ κι ο Γιαννακόπουλος διαμορφώνει το τελικό 6-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Κωστούλας, Ανατολάκης, Γεωργάτος, Γιαννακόπουλος, Ζέτερμπεργκ, Ζε Ελίας (60' Πουρσανίδης), Τζόρτζεβιτς (70' Καραταΐδης), Οφορίκουε, Τζιοβάνι (57' Αλβέζ).

ΑΕΚ: Ατματσίδης, Ροντρίγκο, Κωστένογλου (51' Δέλλας), Λάκης, Ζήκος (72' Ρουίζ), Πετκόφ, Ζαγοράκης, Μαλαδένης, Κοπιτσής, Κόλα (84' Κωστής), Πίττος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα