Κάτι... σακατεμένα παλικάρια

Γιάννης Ράμμας
Κάτι... σακατεμένα παλικάρια

bet365

Η τύχη βοηθά τους δυνατούς, αλλά μερικές φορές η ατυχία υπερισχύει, όπως στις περιπτώσεις των Τζορτζ & Νας. Τουλάχιστον ο Κέβιν Ντουράντ προλαβαίνει να επιστρέψει. Το gazzetta.gr γράφει τους τραυματίες.

Έχοντας ακούσει τις εισηγήσεις των προπονητών για το πώς το πρόγραμμα θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες των παικτών, προ ημερών (18/10) η λίγκα πειραματίστηκε με 44λεπτη διάρκεια στην αναμέτρηση Νετς-Σέλτικς (90-95) στο Barclays Center. Ο ΛεΜπρον Τζέιμς των Καβαλίερς θα προτιμούσε μία διαφορετική λύση, εξηγώντας τότε πως το θέμα δεν είναι ο αριθμός των λεπτών, αλλά των αναμετρήσεων: «82 αναμετρήσεις είναι πολλές. Αλλά το θέμα δεν είναι τα λεπτά. Αφαιρώντας λεπτά από μία αναμετρήση, δε μειώνεται το πρόγραμμα. Μόλις βγεις στο παρκέ, δεν έχει σημασία αν παίξεις για 22 ή 40 λεπτά. Μόλις παίξεις, έχει αντίκτυπο στο σώμα σου».

Δυστυχώς για όλους η ατυχία δεν κάνει τους υπολογισμούς της σε λεπτά και της αρκεί και 1" για να κάνει την επιλογή των θυμάτων της...

Ο Πολ Τζορτζ των Πέισερς το έμαθε πολύ καλά στην περίοδο προετοιμασίας των ΗΠΑ για το πρόσφατο Mundobasket 2014 της Ισπανίας. Ο 24χρονος φόργουορντ υπέστη (1/8) σύνθετο κάταγμα στο αριστερό πόδι του κι η επιστροφή του... ξέχασε μία αγωνιστική περίοδο. Έχοντας αρχίσει να δουλεύει το σουτ του, ο ίδιος ευελπιστεί προς θα την προλάβει, αλλά σε αντίθεση με το σουτ του δεν είναι στο χέρι του.

Την ίδια ώρα δεν είναι ούτε στο χέρι του Στιβ Νας των Λέικερς πότε θ' αποχωρήσει απ' την ενεργό δράση. Ο 40χρονος Καναδός γκαρντ έδειχνε έτοιμος ν' αφήσει πίσω του την προβληματική περασμένη αγωνιστική περίοδο, αλλά εν τέλει έπρεπε ν' αφήσει να... κουβαλήσει άλλος κάτι σακούλες με βάρος στο σπίτι του. To νεύρο στη μέση πειράχτηκε εκ νέου κι ο ίδιος τέθηκε off πιθανότατα κι απ' το άθλημα.

Τουλάχιστον ο Κέβιν Ντουράντ των Θάντερ δε βρίσκεται στην ίδια κατηγορία. Ο 26χρονος φόργουορντ παραπονέθηκε για ενοχλήσεις έπειτα μία απ' τις τελευταίες προπονήσεις της ομάδος κι οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις φανέρωσαν τη ζημιά στο 5ο μετατάρσιο (σ.σ. κάταγμα Jones) του δεξιού ποδιού του. H περίπτωσή του έχρηζε χειρουργικής επέμβασης, στην οποία υπεβλήθη (16/10), αλλά ευτυχώς για τον ίδιο και την ομάδα του η επιστροφή του δε θ' αργήσει περισσότερες από 6-8 εβδομάδες.

Shoutout my brother @yeahlano for just being there for me while I'm hobbling around and also for this sick door!! Damn

A photo posted by Kevin Durant (@easymoneysniper) on

Οι περιπτώσεις τους ξεχωρίζουν στη λίστα τραυματιών, όπου υπάρχουν παίκτες όπως οι Μιλς (Σπερς), Γιανγκ (Λέικερς), Ολαντίπο (Μάτζικ) & Μικς (Πίστονς) μεταξύ άλλων, αλλά όχι πια ο Κόμπι Μπράιαντ (Λέικερς).

 

NBA Τελευταία Νέα