«Ο Γιάννης αξίζει τα βραβεία του MVP και του Αμυντικού της Χρονιάς»!

«Ο Γιάννης αξίζει τα βραβεία του MVP και του Αμυντικού της Χρονιάς»!

«Ο Γιάννης αξίζει τα βραβεία του MVP και του Αμυντικού της Χρονιάς»!

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θέλει να γίνει μόλις ο τρίτος NBAer έπειτα από τους Μάικλ Τζόρνταν και Χακίμ Ολάζουον που κατακτά τους τίτλους του MVP και του Αμυντικού της Χρονιάς την ίδια σεζόν και το «Ringer» παρουσίασε τους λόγους που ο Greek Freak αξίζει και με το παραπάνω το συγκεκριμένο επίτευγμα.

Ο Έλληνας σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία ότι δεν... αγχώνεται ιδιαίτερα για το βραβείο του Πολυτιμότερου Παίκτη, την ώρα που τα «Ελάφια» έχουν το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ και διεκδικούν το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs!

Οι Μπακς αντιμετωπίζουν απόψε (27/3, 2π.μ.) τους Ρόκετς του Τζέιμς Χάρντεν και το «Ringer» βάζει στην εξίσωση τον Γιάννη, τον τίτλο του MVP και το βραβείο του Αμυντικού της Χρονιάς.

«Έχουν περάσει 25 χρόνια από τη σεζόν που ο Χακίμ Ολάζουον πήρε σπίτι του τους τίτλους του MVP και του Αμυντικού της Χρονιάς στην κορυφαία βιομηχανία μπασκετικού θεάματος στον κόσμο, τη σεζόν 1993-94. Ο Μάικλ Τζόρνταν (1987-88) είναι ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που έχει κατακτήσει τους δυο τίτλους την ίδια σεζόν. Στο συγκεκριμένο επίτευγμα έχουν φτάσει μόνο οι συγκεκριμένοι παίκτες που, παρεμπιπτόντως, προέρχονται από το Draft του 1984. Έπειτα από 1/4 του αιώνα, το ΝΒΑ ίσως βρήκε μια σπουδαία υποψηφιότητα για να... διευρύνει τη λίστα. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, λοιπόν, είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο του Πολυτιμότερου Παίκτη και, συγχρόνως, συγκαταλέγεται στους 4-5 υποψηφίους για το βραβείο του Αμυντικού της Χρονιάς. Οι λόγοι είναι απλοί: Είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας με το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ. Είναι ο καλύτερος αμυντικός της καλύτερης άμυνας στο ΝΒΑ. Η επίδρασή του στο παιχνίδι των Μπακς είναι καταλυτική.

Ο Αντετοκούνμπο είναι ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που μετράει μίνιμουμ 27 πόντους, 12 ριμπάουντ και 6 ασίστ μ.ό. από την εποχή του Όσκαρ Ρόμπερτσον, την περίοδο 1961-62! Είναι επίσης ο μοναδικός παίκτης στη λίγκα που μετράει τουλάχιστον 6 ασίστ, 1.3 κλεψίματα και 1.5 μπλοκ έπειτα από τον Κέβιν Γκαρνέτ, το 2002-03! Κι όλα αυτά, σε ηλικία 24 ετών. Η αποψινή (27/3, 2:00) αναμέτρηση των Μπακς και των Ρόκετς φέρνει αντιμέτωπους τους Τζέιμς Χάρντεν και Γιάννη Αντετοκούνμπο, δύο υποψηφίους για τον τίτλο του MVP. O Xάρντεν μπορεί να προτάξει το ότι οι επιθετικές επιδόσεις του δεν έχουν εμφανιστεί στη λίγκα τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Ο Γιάννης μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι η ραχοκοκκαλιά στην άμυνα και την επίθεση μιας ομάδας που διεκδικεί το πρωτάθλημα. Οι δυο τους είναι το μέλλον του ΝΒΑ όμως ο Χάρντεν υστερεί, ακριβώς στο ότι είτε κατέκτησε, είτε ήλθε δεύτερος στην κούρσα για τον τίτλο του MVP στις τρεις από τις τελευταίες τέσσερις σεζόν. Ο Αντετοκούνμπο δεν τερμάτισε ποτέ μέσα στο top-5. To ΝΒΑ ψάχνει συνεχώς νέους πρωταγωνιστές (ρωτήστε τον Τζόρνταν ή τον ΛεΜπρόν, δυο εκ των σπουδαιότερων NBAers όλων των εποχών που έπρεπε να είχαν κερδίσει περισσότερους τίτλους MVP).

Ο Γιάννης θα μπορούσε εύκολα να είναι το πρόσωπο της λίγκας! Δεν υπάρχουν εύκολες συγκρίσεις για τον τύπο του αμυντικού παίκτη που υποστηρίζει. Θα έλεγα πως πρόκειται για ένα μείγμα τον ΛαΜάρ Όντομ των Λέικερς και τον Ρίτσαρντ Σέρμαν (σ.σ. ο 30χρονος cornerback των San Francisco 49ers, ομάδας που συμμετέχει στο NFL)! Έχοντας έναν συγκεκριμένο ρόλο στο "ζωγραφιστό", αξιοποιεί και βελτιώνει τις δυνατότητες των ψηλών συμπαικτών του που γίνονται πιο αποτελεσματικοί. Παράλληλα, τοποθετώντας τον Γιάννη στον χειρότερο αντίπαλο περιφερειακό, οι Μπακς δημιουργούν μια one-man ζώνη που εκμεταλλεύεται τα πλεονεκτήματά του, το μάκρος του και την ικανότητά του να καλύπτει μεγάλο χώρο, κάνοντας απλώς ένα βήμα!

Η άμυνα, σε όλα τα επίπεδα του μπάσκετ, ορίζεται κυρίως από τα φυσικά προσόντα. Δείτε, για παράδειγμα, τι συνέβη με τον Τάκο Φολ που έκανε δύσκολη τη ζωή όλων των ταλαντούχων παικτών του Duke στον δεύτερο γύρο του τουρνουά του NCAA. Οι Γιούτα Τζαζ διαθέτουν εξαιρετική αμυντική λειτουργία που στηρίζεται στον Ρούντι Γκομπέρ. Αυτό που κάνει τον Αντετοκούνμπο ως τέλειο σύγχρονο αμυντικό είναι ότι δεν... εξειδικεύεται σε κάτι: Δεν είναι ο κλασικός rim protector, δεν θα παίξει αποκλειστικά άμυνα ένας εναντίον ενός στην περιφέρεια ή το post. Οι Μπακς είναι φορτωμένοι με έξυπνους και ικανούς αμυντικούς. Ακόμα κι εκείνοι οι παίκτες που δεν φημίζονταν για τα αμυντικά προσόντα τους, έχουν βελτιωθεί στο σύστημα του Μάικ Μπουντενχόλζερ. Αν, λοιπόν, κάποιος παίκτης αξίζει να κατακτήσει τους τίτλους MVP και DPOY, ο Γιάννης έχει όλα τα φόντα για να το πετύχει».

 

NBA Τελευταία Νέα