Mayweather-Pacquiao: Η άγνωστη πλευρά τους!

Νίκος Ρόλλας
Mayweather-Pacquiao: Η άγνωστη πλευρά τους!

bet365

Η αντίστροφη μέτρηση για την «μάχη του αιώνα» έχει ξεκινήσει και το Gazzetta.gr σας παρουσιάζει 10 άγνωστα στοιχεία για τον Floyd Mayweather και Manny Pacquiao.

Η... καρδιά της πυγμαχίας και γενικότερα των δυναμικών αθλημάτων, το Σάββατο θα χτυπάει στο Λας Βέγκας και στο MGM Grand Garden Arena όπου θα αναμετρηθούν οι δύο κορυφαία σύγχρονοι μποξέρ, Floyd Mayweather και Manny Pacquiao. Επειδή τα αγωνιστικά τους στοιχεία είναι λίγο έως πολύ γνωστά σε όλους, το Gazzetta.gr έψαξε και βρήκε δέκα άγνωστα για κάθε έναν από τους δύο αντιπάλους...

FLOYD MAYWEATHER #10

1. Η αγαπημένη του ταινία είναι η «Τροία» στην οποία πρωταγωνιστεί ο Μπραντ Πιτ. Μην νομίζετε όμως οτι είδε μία φορά και αυτό ήταν... Δεν έχει κανένα πρόβλημα να την παρακολουθήσει ξανά και ξανά, καθώς πάντα την απολαμβάνει.

2. Του αρέσουν πολύ τα χοτ-ντογκ. Με μία βασική λεπτομέρεια όμως... Να μην έχουν ούτε κέτσαπ, ούτε μουστάρδα, όπως συνηθίζεται στις ΗΠΑ. Ο «Money» βάζει μόνο σάλτσα BBQ.

3. Οτι το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθεί είναι σκληρό, εύκολα το καταλαβαίνει κανείς. Ωστόσο για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του, πρέπει να επισημάνουμε οτι κάνει καθημερινά πάνω από 1000 sit-ups.

4. Όταν βγαίνει έξω για φαγητό, πριν καν παραγγείλει, το πρώτο πράγμα που ζητάει είναι ένα ποτήρι με καυτό νερό. Γιατί; Πολύ απλά για να βάλει μέσα το προσωπικό του ασημένιο πιρούνι, με το οποίο τρώει.

5. Τα παιδικά του χρόνια δεν ήταν τα καλύτερα δυνατά, καθώς η οικογένειά του ήταν μπλεγμένη με τα ναρκωτικά. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, μία φορά ο πατέρας του τον είχε χρησιμοποιήσει ως ανθρώπινη ασπίδα, όταν ο άντρας της αδελφής του, του είχε βγάλει όπλο. Ο Myaweather γλίτωσε, όμως ο Floyd Sr αποκόμισε ουκ ολίγα τραύματα στα πόδια.

6. Αν νομίζεις οτι ξυπνάει πρωί και πάει για προπόνηση, θα πέσεις έξω... Στο γυμναστήριό του, θα τον βρει να... χτυπιέται μετά τα μεσάνυχτα. Ίσως στις 2:00, ίσως στις 3:00 ή ακόμη και στις 4:00 τα ξημερώματα.

7. Η εικόνα του σκληρού που βγάζει προς τα έξω, σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με ένας άνδρα ο οποίος σε καθημερινή βάση κάνει μανικιούρ και πεντικιούρ.

8. Ποτέ δεν τρώει φαγητό που να είναι ζεσταμένο σε φούρνο μικροκυμάτων. Αν δεν είναι τις ώρας, το σπίτι του έχει ειδική κατασκευή με θερμαινόμενες πέτρες...

9. Η καθημερινή του ρουτίνα, όταν ξυπνάει προβλέπει βούρτσισμα δοντιών για δέκα λεπτά ακριβώς. Ούτε δευτερόλεπτο λιγότερο.

10. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τους αγώνες εκτελεί κόβει κορμούς δέντρων. Κάθε ένας μάλιστα, είναι ειδική παραγγελία από την περιοχή Big Bear της Καλιφόρνια.

MANNY PACQUIAO #10

1. Η μητέρα του, Dionisia Dapigaran είναι βαθιά θρησκευόμενη και ονειρευόταν πως ο γιος της θα γινόταν ιερέας...

2. Η οικογένειά του ήταν πολύ φτωχή, με αποτέλεσμα ο Manny ουκ ολίγες φορές, σαν παιδί, να κοιμηθεί σε χαρτόκουτες...

3. Σύμφωνα με την «Telegraph», ο Pacman σε ηλικία 12 ετών έφυγε από το σπίτι του, καθώς μία μέρα γύρισε σε αυτό έχοντας έναν αδέσποτο σκύλο. Ο πατέρας του όμως, που είχε πρόβλημα αλκοολισμού, εξοργίστηκε και για να εκδικηθεί τον γιο του, μαγείρεψε και έφαγε το σκύλο!

4. Στα πρώτα του βήματα στον χώρο της πυγμαχίας έβγαζε 2 δολάρια για κάθε αγώνα, τα οποία μάζευε και τα μισά τα έστελνε πίσω στην μητέρα του.

5. Η πυγμαχία δεν είναι μόνο δύναμη και ακρίβεια στα χτυπήματα... Θέλει και τακτική. Για αυτό και ο Manny θεωρείται expert στο σκάκι.

6. Μετά από κάθε ζύγισμα για τους αγώνες του, ο Buboy Fernandez που κάθεται στην γωνία του, του φέρνει ζωμό μοσχαριού και ζεστό γάλα.

7. Με ύψος 1.69 είναι ο πιο κοντός παίκτης μπάσκετ στις Φιλιππίνες, καθώς είναι παίκτης-προπονητής στην ομάδα Kia Carnival.

8. Στις εκλογές του 2010 για την Βουλή των Αντιπροσώπων συγκέντρωσε το 66,35%, έχοντας 120.052 ψήφους, έναντι 33.65% του Roy Chiongbian που είχε 60.899 ψήφους.

9. Η απήχηση που έχει στις Φιλιππίνες είναι τεράστια και θεωρείται δεδομένο οτι όταν αποσυρθεί από την ενεργό δράση και εγκαταλείψει την πυγμαχία, θα βάλει υποψηφιότητα για Πρόεδρος.

10. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που υπάρχουν, όταν πλησιάζει η ώρα για τον αγώνα του, η εγκληματικότητα στις Φιλιππίνες εξαφανίζεται, καθώς άπαντες μένουν καρφωμένοι μπροστά από τις οθόνες τους για να δουν τις «εθνικές γροθιές».

 

Τελευταία Νέα