Όταν οι διαιτητές... ανάβουν τα αίματα (vids)!

Γιώργος Βροντάκης
Όταν οι διαιτητές... ανάβουν τα αίματα (vids)!

bet365

Οι παίκτες του Άρη, και όχι μόνο, έκαναν... επίθεση στον επόπτη Γουργιώτη και το gazzetta.gr παρουσιάζει ανάλογες περιπτώσεις, σε διαιτητές και βοηθούς!

Ο Πάνος Κιάμος έχει καταφέρει με δύο τραγούδια του (άθελα του) να τα συνδυάσει με το ποδόσφαιρο και δη τη Super League. «Το σφύριξα και έληξες» που ήταν το νούμερο 1 τραγούδι το 2010 μπορεί άριστα να αφιερωθεί σε όλους τους διαιτητές....

Μετά τα χθεσινά που συνέβησαν στα ελληνικά γήπεδα και συγκεκριμένα στα Χανιά (Πλατανιάς – Άρης) ταιριάζει γάντι το νέο του τραγούδι με τίτλο: «Δεν είσαι η κατάλληλη...» και αν το καλοσκεφτείς μπορεί να αφιερωθεί στη Super League με όλα τα λάθη και όλα τα πάθη της, ενώ οι παρακάτω στίχοι και συγκεκριμένα οι τελευταίοι θα μπορούσαν να τραγουδηθούν από τους ανθρώπους του Άρη!

«Δεν είσαι η κατάλληλη (Super League)...
Σε... χώρα ακατάλληλη!
Όλα τα λάθη σου, όλα τα πάθη σου
Να τα μαζέψεις και άντε πήγαινε σπιτάκι σου...

Σε πρόσεχα μα εσύ κερνούσες πίκρες
Γιατί απλά δεν έμαθες ποτέ να δίνεις
Με πλήγωσαν τα ψέματα που είπες
Τα λάθη σου να πάρεις και να φύγεις...

Μη περιμένεις να σου πω ¨μείνε μαζί μου¨
Απόψε έσβησες εσύ απ΄ τη ζωή μου...»!

Πάντως, δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που σε αγώνα για το ελληνικό πρωτάθλημα ή το Κύπελλο, οι διαιτητές (και οι βοηθοί τους) είναι οι αρνητικοί πρωταγωνιστές στον αγωνιστικό χώρο.

Με αφορμή την... επίθεση των παικτών του Άρη προς τον επόπτη του αγώνα με τον Πλατανιά στα Χανιά, παρουσιάζει ανάλογες χαρακτηριστικές περιπτώσεις, όπου οι παίκτες ή οι παράγοντες μιας (αδικημένης) ομάδας δεν άντεξαν και επιτέθηκαν στον διαιτητή, ο οποίος σε ορισμένες περιπτώσεις την γλύτωσε και λόγω χάρη της αστυνομίας.


Χαμός στο Πλατανιάς - Άρης από Ampalinio

Το πέναλτι του Μπάκα και οι σπρωξιές
Στις 19 Απριλίου του 1995, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0 χάρη σε πέναλτι λίγο πριν το τέλος της παράτασης. Ο διαιτητής Φίλιππος Μπάκας με το που υπέδειξε την εσχάτη των ποινών δέχτηκε τα έντονα παράπονα και τις σπρωξιές των παικτών της Ένωσης (Μανωλάς, Βλάχος, Δημητριάδης). Λίγες μέρες αργότερα, ο Μπάκας ξυλοκοπήθηκε άγρια, αφού του είχε στηθεί ενέδρα!

Η «σφαγή» του Σπανέα και ο ξυλοδαρμός
Στις 18 Φεβρουαρίου του 1996, ο Πανιώνιος έπαιζε για την σωτηρία του εναντίον του Παναθηναϊκού στη Νέα Σμύρνη. Ο Γιώργος Σπανέας και ενώ οι Νεοσμυρνιώτες ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0, έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι σε... βουτιά του Γεωργιάδη στην περιοχή του Πανιωνίου και στη συνέχεια το τριφύλλι επικράτησε και έστειλε τους «κυανέρυθρους» στη Β' Εθνική.

Ο Αθηναίος διαιτητής μετά το τέλος του αγώνα δέχτηκε επίθεση από τους παίκτες και όχι μόνο του Πανιωνίου, γράφοντας στο φύλλο αγώνα για τρομοκρατία σε βάρος του, για ξυλοδαρμό από τον Στράτο Γιδόπουλο και τους «μπράβους» του.

Έξαλλος ο Ατματσίδης με τον Μποροβήλο
Στις 11 Μαΐου του 1997, ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με την ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκη» και στο 23', ο διαιτητής Γιώργος Μποροβήλος δέχτηκε την έντονη αντίδραση του Ηλία Ατματσίδη. Ο Βασίλης Καραπιάλης βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ και προσπάθησε να τον περάσει με αποτέλεσμα να κερδίσει το πέναλτι (δεν φάνηκε να υπάρχει).

Ο νυν παράγοντας του Αστέρα Τρίπολης έδειξε πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον Ηλία Ατματσίδη, ο οποίος σε έξαλλη κατάσταση πέταξε την μπάλα στην κερκίδα και έσπρωξε τον ρέφερι, ενώ ακολούθησαν οι Βασίλης Μπορμπόκης και Χρήστος Μαλαδένης με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας για λίγα λεπτά.

Το χαστούκι του Κανελλάκη στον διαιτητή
Το Νοέμβριο του 1997, ο Ολυμπιακός επικράτησε στη Νίκαια του Ιωνικού, όμως, το παιχνίδι έμεινε στην ιστορία για τα απίστευτα επεισόδια που έγιναν. Με το σφύριγμα της λήξης, ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ Ιωνικός, Νίκος Κανελλάκης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και έδωσε χαστούκι στον διαιτητή Αργύρη Παπαχίντζιο, ενώ στη συνέχεια οι οπαδοί των δύο ομάδων έκαναν ρινγκ το χορτάρι.

Στις συγκρούσεις έλαβαν μέρος και οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των Κυριάκου Καραταϊδη και Νίκο Νταμπίζα από τον Ολυμπιακό και τον προπονητή του Ιωνικού, Σωκράτη Γέμελο.

Η μπουνιά του Παπαδόπουλου στον Τζαχαλή

Στις 28 Σεπτεμβρίου του 1997, ο Ολυμπιακός πέρασε από το Ηράκλειο νικώντας τον ΟΦΗ με 3-2 χάρη σε τέρμα του Αλέκου Αλεξανδρή στο 85'. Όσο ο φορ του Ολυμπιακού έτρεχε να πανηγυρίσει, τόσο όλοι οι παίκτες και ο πάγκος της κρητικής ομάδας κινήθηκε στον επόπτη Τζαχαλή καθώς πίστευαν πως υπήρξε οφσάιντ . Ο βοηθός του διαιτητή, Νίκου Αγγελάκη δέχθηκε γροθιά από τον Παπαδόπουλο, ενώ τον απώθησαν οι Γιάννης Αναστασίου, Παύλος Αδάμος, Χανιωτάκης και Σταυρακάκης.

Ο Τάκολα και οι ψιλές στον Παπαπέτρου
Τον Οκτωβρίο του 1998, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και έχανε με 2-1, όταν ο Τάκολα σκόραρε για την ισοφάριση, όμως, το γκολ ακυρώθηκε από τον επόπτη. Τότε, ακολούθησε πανδαιμόνιο. Ολοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ έπεσαν πάνω στον βοηθό Φεσόπουλο, ενώ ο διαιτητής Παπαπέτρου σφύριξε τη λήξη του αγώνα στο 83΄ και δέχτηκε μερικές ψιλές, με τον Άγγελο Αναστασιάδη να είναι έξαλλος με τον τέταρτο ρέφερι να προσπαθεί να τον ηρεμήσει, αλλά μάταια.

Οι κλωτσιές του Κασάπη στον Δημητρόπουλο
Στις 15 Νοεμβρίου του 1999, η ΑΕΚ φιλοξένησε τον Ολυμπιακό στο κεκλεισμένων των θυρών «Νίκος Γκούμας», με τους ερυθρολεύκους να παίρνουν τη νίκη με 2-0, στο ντεμπούτο του Αλμπέρτο Μπιγκόν στον πάγκο τους.

Μετά το τέλος του αγώνα, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ (Μαλαδένης, Ζήκος, Κασάπης, Δέλλας), αλλά και παράγοντας κινήθηκαν απειλητικά προς τον διαιτητής Βαγγέλη Δημητρόπουλο, θεωρώντας τον υπεύθυνο για το τελικό αποτέλεσμα (για ένα πέναλτι που δεν δόθηκε στο 0-0 σε τράβηγμα του Μαλαδένη από τον Ελευθερόπουλο).

Μάλιστα, ο Μιχάλης Κασάπης ήταν τόσο έξαλλος που κλώτσησε τον Πατρινό διαιτητή, με συνέπεια να τιμωρηθεί αργότερα με 24 αγωνιστικές και να χάσει ουσιαστικά όλη τη σεζόν.

Στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα ο Ηλίας Ατματσίδης ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την Εθνική Ελλάδος ως ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά και ο Ντέμης Νικολαϊδης.

Στο Members Club του γηπέδου, ο τότε πρόεδρος της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης είχε διένεξη με τον τότε πρόεδρο της ΕΠΑΕ, Βίκτορα Μητρόπουλο, ο σωματοφύλακας του δεύτερου έβγαλε όπλο και έριξε δύο πυροβολισμούς στον αέρα, με αποτέλεσμα από την ένταση, υπέστη καρδιακό επεισόδιο ο Ευάγγελος Θωμαΐδης, ο οποίος και απεβίωσε.

Ο Ποντίκης και το «πέστε κάτω»
Το 2001, η ΑΕΚ υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια για το Κύπελλο Ελλάδος. Στο 52', ο διαιτητής Ποντίκης απέβαλε τον Άκη Ζήκο για διαμαρτυρία, ενώ η ΑΕΚ είναι μπροστά στο σκορ με 1-0.

Ο Ντέμης Νικολαϊδης διαμαρτυρήθηκε και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του ρέφερι και τότε ακολούθησε το πανδαιμόνιο. Ο Ηλίας Ατματσίδης, ο Βασίλης Τσιάρτας, ο τρελαμένος στην κυριολεξία Άκης Ζήκος ξανά μπήκε στο γήπεδο για να επιτεθεί στον Ποντίκη με τον Αντώνη Μήνου να προσπαθεί να τον ηρεμήσει.

Στο 67', ο Ολυμπιακός ισοφάρισε και τότε οι παίκτες της ΑΕΚ άρχισαν να πέφτουν στο χορτάρι για να μείνουν με έξι παίκτες και να μην συνεχιστεί το ματς. Ο Γιάννης Παθιακάκης είχε κάνει τις τρεις αλλαγές του, ενώ η Ένωση έπαιζε με 9 παίκτες λόγω των αποβολών. Ετσι, η αναμέτρηση δεν μπορούσε να συνεχιστεί με μόλις 6 ποδοσφαιριστές διαθέσιμους από τη μια πλευρά.

Το παιχνίδι τελείωσε πριν την ώρα του και ο Ολυμπιακός το πήρε με 0-2, ενώ ο διαιτητής Ποντίκης έφυγε με συνοδεία αστυνομίας (ασπίδα) από τον αγωνιστικό χώρο προς τα αποδυτήρια.

Ο ματωμένος Ευθυμιάδης
Τον Μάρτιο του 2002, στο ντέρμπι τίτλου στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις από τον Ολυμπιακό με πέναλτι του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Με τη λήξη της αναμέτρησης ο διαιτητής Κώστας Ευθυμιάδης δέχτηκε την επίθεση ανθρώπων και φιλάθλων του Παναθηναϊκού με αποτέλεσμα να ματώσει.

Ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Αγγελος Φιλιππίδης έφτασε μια ανάσα από τον Δραμινό ρέφερι, ενώ ο μοναδικός που τον προστάτεψε ήταν ο Νίκος Λυμπερόπουλος και η Αστυνομία.

Ο Καλόπουλος και το «κάλυπτα και εγώ τον Κατσουράνη»
Στο ντέρμπι τίτλου στο «Καραϊσκάκης» το 2011, ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-1 χάρη σε τέρμα (οφσάιντ) του Τζιμπούρ στις καθυστερήσεις, ενώ πριν είχε αποβληθεί πεντακάθαρο γκολ του Παναθηναϊκού με τον Κώστα Κατσουράνη. Άλλωστε είχε γίνει χαμός με το μότο: «Κάλυπτα και εγώ τον Κατσουράνη».
Με το σφύριγμα της λήξης, οι πράσινοι είχαν έντονα παράπονα από τον διαιτητή Καλόπουλο, όμως, δεν πρόλαβαν να διαμαρτυρηθούν κατ΄ ιδίαν αφού οι οπαδοί του Ολυμπιακού μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο.

Το οφσάιντ – πλάγιο και η εισβολή του Πηλαδάκη
Στις 14 Μαρτίου 2012 στην αναμέτρηση ΑΕΛ - Πανσερραϊκός στο AEL FC ARENA, ο διαιτητής, Τάσος Παπαπέτρου, του συνδέσμου Αθήνας και οι βοηθοί του Χριστοδούλου και Δανέζης έδωσαν οφσάιντ από πλάγιο, ενώ αργότερα αποβλήθηκε και παίκτης των βυσσινί λανθασμένα. Αυτό προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση του προέδου της ΠΑΕ ΑΕΛ, Κώστα Πηλαδάκη που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο.

Ο τελικός της ντροπής
Στον περσινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος έγιναν όργια και το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης γράφτηκε στην ιστορία για τα πολλά διαιτητικά λάθη. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, οι παίκτες των δύο ομάδων άρχισαν το ξύλο και ο λόγος ήταν ο διαιτητής του τελικού. Ο Θανάσης Γιάχος άρχισε να μοιράζει κόκκινες κάρτες (Μοδεστό, Περόνε) με τον προπονητή του Αστέρα, Σάκη Τσιώλη να πηγαίνει μπροστά του και να του φωνάζει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα