O «εξολοθρευτής» Κίβου για Παναθηναϊκό! (vids)

O «εξολοθρευτής» Κίβου για Παναθηναϊκό! (vids)

Δημήτρης Βέργος
O «εξολοθρευτής» Κίβου για Παναθηναϊκό! (vids)

bet365

Το gazzetta.gr σας αποκάλυψε το φλερτ του Παναθηναϊκού με τον 32χρονο Ρουμάνο αμυντικό της Ίντερ. Μάθετε τα πάντα για τον Κίβου!

Όπως σας αποκάλυψε το gazzetta.gr αργά χθες το βράδυ, ο Παναθηναϊκός ψάχνεται να κάνει το μεγάλο μεταγραφικό «μπαμ» φέρνοντας τον Κρίστιαν Κίβου. Ο πασίγνωστος Ρουμάνος αμυντικός μάλλον αποτελεί ξένο σώμα από την Ίντερ και το gazzetta.gr παρουσιάζει τον στόπερ-εξολοθρευτή με την ηγετική παρουσία στην άμυνα, την τεχνική κατάρτιση και το δυνατό αριστερό πόδι.

Τον «τσίμπησε» νωρίς ο Άγιαξ

Γεννημένος στις 26 Οκτωβρίου του 1980 ο Κίβου κατάφερε σε τρεις χρονιές στο ρουμάνικο ποδόσφαιρο, αγωνιζόμενος σε Ρεσίτα και Ουνιβερσιτέα Κραϊόβα, να προσελκύσει το ενδιαφέρον των σκάουτς του Άγιαξ. Μάστορες του είδους σε τέτοια θέματα οι άνθρωποι του «Αίαντα» είχαν διακρίνει από νωρίς τις ηγετικές ικανότητες του Ρουμάνου αμυντικού παρά το νεαρόν της ηλικίας του. Στα 19 του ο Κίβου υπογράφει στον Άγιαξ και γρήγορα αναλαμβάνει καθήκοντα αρχηγού. Παράλληλα παρουσιάζει στοιχεία ενός πολυσύνθετου μυαλωμένου μπακ παίζοντας είτε ως αριστερό μπακ είτε ως κεντρικός αμυντικός, ενώ διακρίνεται για το πολύ δυνατό αριστερό πόδι που διαθέτει απειλώντας από τις εκτελέσεις φάουλ.

Η μεταγραφή των 18 εκατ. ευρώ στη Ρόμα

Όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι του εξωτερικού ακούγονται ότι εξετάζουν την περίπτωσή του και τελικά το 2003 η Ρόμα «σκάει» 18 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της. Ο Κίβου καθιερώνεται στην οπισθοφυλακή των Ρωμαίων. Είναι ο απόλυτος βράχος στην άμυνά τους για τέσσερα ολόκληρα χρόνια, παρά τα ορισμένα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε και το καλοκαίρι του 2007 Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Ίντερ διεκδικούν την υπογραφή του, αποδεικνύοντας τη συνεχή ανοδική πορεία της καριέρας του.

Οι «Νερατζούρι» κερδίζουν την υπογραφή του

Τελικά ο Κίβου αποφασίζει να παραμείνει στην Ιταλία και να μετακομίσει στο Μιλάνο και την Ίντερ, η οποία τον αγοράζει έναντι 16 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Ρουμάνος αμυντικός δείχνει και στους «Νερατζούρι» ότι πρόκειται για μπακ παγκόσμιας κλάσης με την ηγετική του φυσιογνωμία και τη σταθερότητά του τόσο στις εναέριες μονομαχίες όσο και στις στιγμές που η μπάλα παίζεται χαμηλά. Και στην Ίντερ το «κλειδί» είναι η δυνατότητα του να παίζει με την ίδια ευκολία τόσο σαν στόπερ όσο και σαν αριστερό μπακ, ειδικά όταν το 2009 η Ίντερ παίρνει τον Λούτσιο για παρτενέρ του Σάμουελ με αποτέλεσμα ο Κίβου να τραβηχτεί στα πλάγια. Το μόνο... μελανό σημάδι στην Ίντερ είναι οι μικροτραυματισμοί που βγάζει σχεδόν κάθε σεζόν και ειδικότερα τελευταία, κάτι που του περιόρισαν τις συμμετοχές του. Τον Γενάρη του 2010 μάλιστα υπέστη έναν σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι σε εναέρια μονομαχία, αλλά έδειξε «ατσάλινος» επιστρέφοντας μετά από δύο μήνες και από τότε φοράει προστατευτικό κράνος όταν αγωνίζεται.

Το αβέβαιο μέλλον στην Ίντερ και οι φήμες από Τουρκία

Με δέκα μόλις συμμετοχές τη σεζόν που μας πέρασε ο Κίβου δεν φαίνεται να υπολογίζεται από την Ίντερ. Μάλιστα πριν από περίπου 20 μέρες ο ατζέντης του, Βίκτορ Μπεκάλι, είχε πιέσει προκειμένου να λύσουν κοινή συναινέσει το συμβόλαιο με τους «Νερατζούρι» και ο Ρουμάνος αμυντικός να μείνει ελεύθερος υπογράφοντας σε ομάδα της αρεσκείας του. Καμία εξέλιξη ωστόσο δεν υπήρξε και τις τελευταίες μέρες από την Τουρκία βγήκε η φήμη πως υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιον τουρκικό σύλλογο για την απόκτησή του. Αυτή τη φορά όμως ο Μπεκάλι έκανε στροφή 180 μοιρών λέγοντας πως ό,τι ακούγεται είναι απλά φήμες και μόνο και πως ο πελάτης του θα επιθυμούσε την παραμονή του στην Ίντερ για να κλείσει εκεί την καριέρα του.

Αμυντικός παγκόσμιας κλάσης

Πολλά λόγια δεν χρειάζονται για τον Κρίστιαν Κίβου. Ο Ρουμάνος είναι ένας αμυντικός υψηλού επιπέδου και η καριέρα του μιλάει από μόνη της. Ατού του το γεγονός ότι είναι πολυσύνθετος (παίζει είτε ως στόπερ είτε ως αριστερό μπακ), διαθέτει δυνατό αριστερό πόδι (μεγάλο πλεονέκτημα για αμυντικό) το οποίο το χρησιμοποιεί και για εκτελέσεις στημένων, ενώ διαθέτει και καλή τεχνική κατάρτιση για αμυντικός. Διαθέτει ηγετικά χαρακτηριστικά, φορώντας το περιβραχιόνιο και στην Εθνική Ρουμανίας με την οποία ως το 2011 αγωνίστηκε συνολικά 75 φορές.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα