ΝΒΑ: Τα χαμένα σουτ που μπορούσαν να αλλάξουν την ιστορία! (poll & vids)

Νίκος Καρφής
ΝΒΑ: Τα χαμένα σουτ που μπορούσαν να αλλάξουν την ιστορία! (poll & vids)

bet365

Το gazzetta.gr επέλεξε 6 περιπτώσεις που τα χαμένα σουτ θα μπορούσαν να αλλάξουν την ιστορία στο ΝΒΑ και καλεί τους αναγνώστες του να ψηφίσουν την πιο δυνατή στιγμή.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

H ιστορία έχει γράψει και δεν ξεγράφει. Το ΝΒΑ μας έχει χαρίσει αμέτρητες συγκινήσεις, απολαυστικά ματς που... σπάνε καρδιές και σίγουρα δύσκολα ξεχνάς.

Στα playoffs όλα κρέμονται από μια κλωστή. Η επιτυχία από την αποτυχία, η νίκη από την ήττα, το πρωτάθλημα από το μεγάλο «αχ» μπορεί να κριθεί από μια φάση, από ένα σουτ.

Το gazzetta.gr διάλεξε 6 περιπτώσεις που από σουτ, θα μπορούσε να αλλάξει όλη η ιστορία, αλλά εκείνο δεν βρήκε στόχο.

Τώρα ήρθε η ώρα των αναγνωστών να διαλέξουν την πιο δυνατή στιγμή. Δείτε τις επιλογές και στο τέλος ψηφίστε!

Ούτε ο Μπίμπι, ούτε ο Πέτζα, ούτε ο Κρίστι!

Κινγκς vs Λέικερς - Τελικοί Δύσης 2002 Game 6

Oι Κινγκς δεν έχουν πανηγυρίσει ποτέ τίτλο. Το 2002 έφτασαν μια… ανάσα να φτάσουν στους τελικούς, όταν έφτασαν στα όρια τους τους Λέικερς. Στο Game 6 o Μπίμπι παίρνει την τελευταία επίθεση με το σκορ στο 105-102 υπέρ των λιμνανθρώπων. Στέκεται για τρεις στα 4 δευτερόλεπτα, αλλά δεν καταφέρνει να στείλει το ματς στην παράταση, εκεί όπου αν νικούσαν οι Κινγκς θα πήγαιναν τελικούς.

Και φτάνουμε και στο Game 7. Το σκορ στο 99-98 υπέρ των Λέικερς. Ο Τούρκογλου βρίσκει στη γωνία ελεύθερο τον απίθανο σουτέρ Πέτζα Στογιάκοβιτς, 13 δευτερόλεπτα για το τέλος. Όμως ο Σέρβος κάνει airball και μετά από ½ βολές του Σακίλ και 2 βολές του Μπίμπι, οδηγούμαστε σε 2η παράταση.

Εκεί υπάρχει και άλλο ένα σουτ που μπορεί να αλλάξει την ιστορία. Ο Κρίστι στα 20 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του 2ου έξτρα πεντάλεπτου αστοχεί για τρεις με το σκορ στο 108-106 υπέρ των Λέικερς. Ο Φίσερ και ο Κόμπι βάζουν τις βολές και διαλύουν τα όνειρα εκείνης της υπέροχης ομάδας των Κινγκς.

Το Σακραμέντο είχε πολλά παράπονα από τη διαιτησία στο Game 6 της σειράς και υπάρχουν ακόμα και σήμερα αρκετές θεωρίες συνωμοσίας για το περιβόητο παιχνίδι.

*39:24 του πρώτου video το χαμένο τρίποντο του Μπίμπι

*7:46 του 2ου video το χαμένο τρίποντο του Πέτζα

*9:23 του 2ου video το χαμένο τρίποντο του Κρίστι

H διπλή αστοχία του Ντάνκαν στο Game 7

Χιτ vs Σπερς – Τελικοί ΝΒΑ 2013 Game 7

Οι Χιτ βρίσκονται μπροστά στο σκορ με 90-88, αλλά οι Σπερς έχουν την κατοχή 1 λεπτό για τη λήξη. Ο Τιμ Ντάνκαν επιχειρεί ένα hook το οποίο θα έβαζε 99 στις 100! Όμως αστοχεί, στην συνέχεια δεν μπορεί να βρει στόχο ούτε στο φόλοου. Ο ΛεΜπρόν σκοράρει για το 92-88 στα 26 δευτερόλεπτα και το Σαν Αντόνιο χάνει τον τίτλο

Όταν ο Σταρκς θα μπορούσε να δώσει τίτλο στους Νικς

Ρόκετς vs Νικς – Τελικοί ΝΒΑ 1994 Game 7

Oι Νικς αποτελούν μια από τις πιο… καταραμένες ομάδες του ΝΒΑ. Μια λαμπερή πόλη, η Νέα Υόρκη που όμως αδυνατεί να ανέβει στην κορυφή του ΝΒΑ από το 1973. Η αλήθεια είναι πως το 1994 το… άγγιξε το πρωτάθλημα. Η σειρά είχε φτάσει στο Game 6 μέσα στο Χιούστον κόντρα στους Ρόκετς του Ολάζουον. Ο Σταρκς με ένα απίθανο ρεσιτάλ στο 4ο 12λεπτο κρατά ζωντανή τη Νέα Υόρκη. Οι Ρόκετς βρίσκονται μπροστά με 86-84, με τον Σταρκς να παίρνει την ευθύνη για την τελευταία επίθεση. Σηκώνεται για τρεις για να δώσει τη νίκη-πρωτάθλημα στους Νικς, αλλά αστοχεί και οι Ρόκετς επιβιώνουν. Παίρνουν και το Game 7 και πανηγυρίζουν έναν τίτλο, όπου οι Νικς βρέθηκαν ένα σουτ μακριά για να τον κάνουν δικό τους.

Το σουτ του Κάρι κόντρα στο Κλίβελαντ

Ουόριορς vs Καβς - Τελικοί ΝΒΑ 2016 Game 7

Ματσάρα στο Γκόλντεν Στείτ με τους Ουόριορς και τους Καβς να μας χαρίζουν μια απίθανη παράσταση. Ο Ίρβινγκ ευστοχεί στο τρίποντο της ζωής του, γράφοντας το 89-92, 53 δευτερόλεπτα για το τέλος. Ο MVP της σεζόν, Στεφ Κάρι παίρνει τη μπάλα στα χέρια του και μένει με τον Λοβ. Με αλλεπάλληλες ντρίμπλες, επιχειρεί ένα τρίποντο από την κορυφή της ρακέτας για να ισοφαρίσει μισό λεπτό πριν τη λήξη. Όμως δεν στέλνει τη μπάλα στο διχτάκι και έτσι το Κλίβελαντ του ΛεΜπρόν ολοκληρώνει την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία των τελικών. O Κάρι δεν μπόρεσε να πετύχει ένα τρίποντο που το έχει για πρωινό, κάτι που στοίχισε πρωτάθλημα στους Ουόριορς, οι οποίοι μετά από αυτό πήραν ακόμα 2 πρωταθλήματα.

*Δείτε το χαμένο σουτ στο 2:23 του video

Η χαμένη ευκαιρία των Ουόριορς για Game 7

Oυόριορς vs Ράπτορς - Τελικοί ΝΒΑ 2019 Game 7

Οι Ράπτορς προηγούνται με 3-2 στη σειρά με τους Ουόριορς και βρίσκονται μπροστά στο σκορ με 111-110, 8 δευτερόλεπτα για το τέλος του Game 6. Ο Κάρι σηκώνεται για τρεις σε ένα σουτ που τις περισσότερες φορές είναι λεφτά στην τράπεζα. Όμως η μπάλα δεν καταλήγει στο καλάθι και έτσι η ομάδα του Κερ χάνει την ευκαιρία να στείλει του τελικούς σε Game 7! Οι Ράπτορς πανηγύρισαν πιο πολύ από κάθε άλλη φορά αυτή την αστοχία, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία έφταναν στο... Έβερεστ, στην κορυφή του ΝΒΑ.

*To χαμένο τρίποντο του Κάρι στο 1:03

Mετά το last shot υπήρχε ακόμα ένα shot

Τζαζ vs Mπουλς - Τελικοί ΝΒΑ 1998 Game 6

Ο Τζόρνταν ξαπλώνει τον Ράσελ και με το περίφημο last shot, δίνει προβάδισμα με 87-86 στους Μπουλς, 5.2 για το τέλος του Game 6.. Οι Τζαζ έχουν ακόμα μια επίθεση για να πάρουν το ματς και οδηγήσουν τους τελικούς σε 7ο ματς. Ο Στόκτον όπως ήταν φυσικό παίρνει την επίθεση, σηκώνεται για τρεις με τον Χάρπερ κρεμασμένο πάνω του και αστοχεί. Οι ταύροι του Τζόρνταν, του Πίπεν και του Ρόντμαν πανηγυρίζουν το 2ο three-peat στην ιστορία τους απέναντι σε μια υπέροχη ομάδα (Γιούτα) που είχε την ατυχία να βρίσκει στους τελικούς τον ανίκητο MJ.

*Το χαμένο τρίποντο του Στόκτον στο 4:43

 

NBA Τελευταία Νέα