Μπακς: «Πυροβολούν» δίχως έλεος με Γιάννη... στρατηγό! (pics & vids)

Μπακς: «Πυροβολούν» δίχως έλεος με Γιάννη... στρατηγό! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Μπακς: «Πυροβολούν» δίχως έλεος με Γιάννη... στρατηγό! (pics & vids)

bet365

Οι Μπακς... καθάρισαν τους Σέλτικς σε μια σειρά που έδειξαν για ακόμη φορά τη λατρεία τους για τα τρίποντα, έχοντας τον Γιάννη ως παίκτη-κλειδί για να... σπάει τη μπάλα στους ελεύθερους «σκοπευτές» της ομάδας του.

Πολύ πιο εύκολα από ότι περίμενε αρκετός κόσμος, οι Μπακς... ξεφορτώθηκαν τους Σέλτικς και έκλεισαν θέση για τους τελικούς Ανατολής.

Το Μιλγουόκι αντέδρασε με τον καλύτερο τρόπο το break των Κελτών στο Game 1, πήραν τα 4 επόμενα ματς και πλέον περιμένουν τον αντίπαλο τους για τον θρόνο της Ανατολής (Σίξερς ή Ράπτορς, 16/5, Cosmote Sport 4)

Η σειρά με τη Βοστώνη δεν μας έκανε σοφότερους.

Στη regular season oι Μπακς αποτελούσαν μια από τις καλύτερες ομάδες στον τομέα του τριπόντου, αφού είχαν πολλούς ελεύθερους σκοπευτές (Λόπεζ, Μπρόγκντον, Μπλέντσο, Μίντλετον, Ιλιασόβα και Σνελ).

Μπορεί στα playoffs να μην είχαν τον Μάλκολμ Μπρόγκντον, ωστόσο στην εξίσωση προστέθηκε ο Μίροτιτς που έδωσε μεγάλη βοήθεια κόντρα στους Σέλτικς.

Φυσικά αυτή η λατρεία των Μπακς για το τρίποντο δεν θα μπορούσε να είναι ίδια χωρίς τον εκπληκτικό Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο ηγέτης του Μιλγουόκι όταν πλησιάζει προς το καλάθι αναγκάζει 2,3 ακόμα και 4 παίκτες μερικές φορές να... κλείσουν για να του αποτρέψουν το καλάθι.

Αυτό αφήνει ελεύθερους τους συμπαίκτες που περιμένουν να το... στάξουν στο τρίποντο.

Το μπασκετικό I.Q του Γιάννη βοηθά πολύ στο να βγαίνουν πολλά αμαρκάριστα σουτ από τα οποία προέρχονται αρκετοί πόντοι της ομάδας.

Επιπλέον από την αρχή της σεζόν, τα... ελάφια κάνουν εξαιρετική δουλειά με την κυκλοφορία μπάλας. Φυσικά αυτό συνεχίζεται και στα playoffs. H μπάλα αλλάζει χέρια αστραπιαία, δημιουργεί σύγχυση στις αντίπαλες άμυνες και έτσι φτάνει στον άνθρωπο που είναι ελεύθερος για να το... μπουμπουνίσει.

Δεύτερη ομάδα σε εύστοχα τρίποντα στα playoffs

Οι Μπακς λατρεύουν το τρίποντο και φαίνεται και στους αριθμούς. Μέχρι στιγμής στα playoffs έχουν επιχειρήσει τα περισσότερα τρίποντα από κάθε άλλη ομάδα πλην των Ρόκετς. Μετρούν 38 ανά ματς,ενώ συνολικά παίρνουν 88.8 σουτ.

Στη δεύτερη θέση τους συναντάμε και στα εύστοχα τρίποντα με 13.4 πίσω μόνο από την παρέα του Χάρντεν.

Κορυφαίος για το Μιλγουόκι είναι ο Κρις Μίντλετον με 3.1 ανά ματς, ενώ τον ακολουθεί ο Μίροτιτς με 1.8. Ακόμα και ο Γιάννης κρατιέται σε καλό επίπεδο, σουτάροντας με 32% σε αυτή την κατηγορία.

Εκεί που θα πρέπει να σταθεί κάποιος είναι πως 8 παίκτες των Μπακς σουτάρουν με 30+% τρίποντα. Ο Μίντλετον έχει 46.7%, ο Χιλ 41.4%, ο Μίροτιτς 35.6%, ο Μπρόγκντον 33.3%, όπως ο Κόνατον και ο Μπράουν.Με 32.4 σουτάρει ο Γιάννης, ενώ ο Ιλιασόβα με 31.8.

Σκεφτείτε δηλαδή να ανέβει και ο Λόπεζ που ήταν εντυπωσιακός στη regular season, αλλά στα playoffs σουτάρει με 27.9%.

Η μπάλα κυκλοφορεί έξοχα

Ένα από τα μυστικά των Μπακς,όπως είπαμε και παραπάνω είναι η εξαιρετική κυκλοφορία. Η ομάδα του Μπουντενχόλζερ είναι 2η στις ασίστ στην postseason με 25.6.

Ομαδικότητα, αλτρουισμός και βοήθεια προς τον συμπαίκτη. Αυτά χαρακτηρίζουν τα... ελάφια. Οι Μπακς παίζουν όμορφο μπάσκετ,το απολαμβάνουν και σπάνια παίρνουν προσπάθειες τραβηγμένες από τα μαλλιά. Τις περισσότερες φορές ψάχνουν τον παίκτη που θα έχει τις περισσότερες πιθανότητες να ευστοχήσει μετά από το κατάλληλο passing game.

Κορυφαίος πασέρ είναι ο Μίντλετον με 4.6, ενώ στη δεύτερή θέση είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 4.4 που συνηθίζει να... φτιάχνει τους συμπαίκτες του με τα split out.

Η σειρά με τους Σέλτικς

Στο Game 2 οι Μπακς... σκότωσαν τους Σέλτικς, κάνοντας franchise record με 20 εύστοχα τρίποντα.

Στα 5 ματς που χρειάστηκαν τα... ελάφια για να καθαρίσουν την ομάδα του Στίβενς, επιχείρησαν 207 τρίποντα και έβαλαν τα 71. Δηλαδή το ποσοστό τους ήταν στο 34%.

Ο Greek Freak ήταν εντυπωσιακός, οδηγώντας την ομάδα του στην πρόκριση και σίγουρα θα είναι περήφανος για το ποσοστό του στα τρίποντα. Ο Γιάνναρος είχε 42%, σουτάροντας με 7/17.

Εκπληκτικά πράγματα έκαναν και οι Μίντλετον και Χιλ που σούταραν με το εξαιρετικό 47%.

Στο πρώτο ματς είχαν 13/39 (33%), ενώ στο Game 2 πήγαν στο 20/47 (42.6%). Διατηρήθηκαν στα υψηλά επίπεδα και στο Game 3, εκεί όπου είχαν 15/37 (40.5%).

Παρόλο που στα 2 τελευταία ματς, τα ποσοστά τους έπεσαν, οι Μπακς είχαν βάλει το νερό στο αυλάκι, ενώ βρήκαν ξανά και άλλους τρόπους να... πληγώσουν τους Σέλτικς. Η Βοστώνη δεν βρήκε αντίδοτο στην φοβερή ομάδα του Γιάννη.

Η χειρότερη επίδοση τους ήρθε στο Game 4, τότε που σούταραν με 8/37. Έκλεισαν τη σειρά με 15/47.

Ετοιμάζονται να... βομβαρδίσουν και το επόμενο θύμα τους

Οι αντίπαλοι ξέρουν την έφεση στο Μιλγουόκι στο τρίποντο, αλλά όπως αποδείχθηκε κανείς μέχρι στιγμής δεν μπόρεσε να το αντιμετωπίσει.

Και εδώ έρχεται να αποδειχθεί η εξαιρετική δουλειά που έκανε το front office από το καλοκαίρι του 2018 ως και την trade deadline.

Γέμισε την ομάδα με καλούς σουτέρ γύρω από τον Γιάννη, αφήνοντας τον ηγέτη της ομάδας να κυριαρχήσει μέσα στη ρακέτα. Να κάνει... πλάκα στο ζωγραφιστό, αφού όταν φτάσει κοντά στο αντίπαλο καλάθι, δεν κόβεται!

Οι συμπαίκτες του τραβιούνται προς τα έξω, του ανοίγουν χώρους και τις περισσότερες φορές τους εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο.

Ακόμα και να τον αντιμετωπίσουν με βοήθειες 2-3 ατόμων, θα βρει γρήγορα τον ελεύθερο παίκτη, ο οποίος είναι... ακροβολισμένος για το τρίποντο.

Οι Λόπεζ, Ιλιασόβα και Μίροτιτς ήταν ιδανικές προσθήκες στο ρόστερ σε σχέση με την περσινή σεζόν, καθώς και οι 3 τους είναι παίκτες που αγαπάνε να παίζουν μακριά από το καλάθι.

«Κόλλησαν» απόλυτα με τον Γιάννη, ο οποίος φέτος κάνει σεζόν MVP και στοχεύει στον... θρόνο του ΝΒΑ.

 

NBA Τελευταία Νέα