Οι Έλληνες μετά τις βολές του Καμπούρη (pics)

Οι Έλληνες μετά τις βολές του Καμπούρη (pics)

Οι Έλληνες μετά τις βολές του Καμπούρη (pics)

bet365

To gazzetta.gr με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από το έπος του Eurobasket σας ενημερώνει για τη μετέπειτα ζωή των πρωταγωνιστών.

ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ – 60 ΕΤΩΝ

Ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία της Εθνικής ομάδας, άλλαξε και του Άρη αφού στη συνέχεια τον οδήγησε σε τρία συνεχόμενα Final 4. Ακολούθησαν επιτυχίες, πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό μέχρι που ο Κώστας Πολίτης του έκοψε άκομψα το μπάσκετ.

Όταν αποσύρθηκε δεν είχε την παραμικρή επαφή με το άθλημα, δε συμμετείχε σε καμία εκδήλωση με εξαίρεση το τζάμπολ στον τελικό του Final 4 το 2007. Έκανε οικογένεια, απέκτησε μία κόρη και είδε δύο σπουδαία γήπεδα να παίρνουν το όνομά του (ΟΑΚΑ και η σάλα του Αλεξανδρείου). Το 2017 εντάχθηκε στο Hall of Fame.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ – 58 ΕΤΩΝ

Αφού πανηγύρισε και την 2η θέση στο Ζάγκρεμπ και το κύπελλο Ευρώπης με τον ΠΑΟΚ (1992) σταμάτησε το μπάσκετ και ασχολήθηκε με την προπονητική. Θήτευσε δίπλα στον Μπόμπι Νάιτ, ενώ ήταν μέλος του προπονητικού τιμ της εθνικής Ανδρών και οδήγησε ως πρώτος προπονητής την εθνική Εφήβων σε δύο χάλκινα ευρωπαϊκά μετάλλια (2000, 2002).

Εδώ και αρκετά χρόνια ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στη διοίκηση του ΠΑΟΚ έχοντας σημαντικό ρόλο στον καταρτισμό του ρόστερ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ – 58 ΕΤΩΝ

Πέρασε μία ακόμη δεκαετία (σχεδόν) φορώντας τη φανέλα της Εθνικής, μεγαλούργησε με τον Άρη σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά τίτλο στην Euroleague πήρε με τον Παναθηναϊκό το 1996. Αμέσως ο Παναγιώτης Γιαννάκης ανέλαβε το ρίσκο να γίνει προπονητής της εθνικής Αντρών μη έχοντας προηγούμενη εμπειρία από τη θέση του πάγκου. Δικαιώθηκε. Επιτυχίες με το Μαρούσι, επιτυχίες με την Ανδρών, χρυσά μετάλλια, τα πάντα. Βρέθηκε στον πάγκο του Ολυμπιακού, της Κίνας και της Λιμόζ.

Κατά κοινή ομολογία ο καταλληλότερος άνθρωπος να αναλάβει εκ νέου την εθνική μας ομάδα, αλλά ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δε συναινεί. Παντρεμένος, με δύο παιδιά. Η κόρη έχει τη δική της επιχείρηση και ο γιος είναι προπονητής σε πιο χαμηλές κατηγορίες.

ΑΡΓΥΡΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ – 55 ΕΤΩΝ

Ο Καμπούρης σταμάτησε την καριέρα του το 1996 έχοντας πανηγυρίσει πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό και παραμένει ακόμα και σήμερα στον χώρο του μπάσκετ, αλλά και κοντά στον Ολυμπιακό. Εδώ και αρκετά χρόνια είναι ο υπεύθυνος των Ακαδημιών των «ερυθρόλευκων» ενώ κάποια στιγμή είχε ανοίξει ένα μαγαζί με αθλητικά είδη. Ο γιος του ακολούθησε τα βήματά του και αγωνίζεται στην Α2 με τη φανέλα του Αμύντα.

ΝΙΚΟΣ ΛΙΝΑΡΔΟΣ – 54 ΕΤΩΝ

Ο Πανιώνιος παρέμεινε το σπίτι του αφού σε αυτόν πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του. Παρέμεινε στο χώρο και ασχολήθηκε με την προπονητική όπου θήτευσε δίπλα στον τεράστιο Μάικ Σιζέφσκι ενώ αποτελεί τον πιο στενό συνεργάτη του Παναγιώτη Γιαννάκη. Τον τελευταίο καιρό σχολιάζει με επιτυχία παιχνίδια στην τηλεόραση. Έχει μία πανέμορφη οικογένεια με δύο κόρες.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ – 52 ΕΤΩΝ

Η επιτυχία του 1987 τον έστειλε στον Ολυμπιακό και επέστρεψε στο Παγκράτι για να τελειώσει την καριέρα του. Δεν έμεινε στο χώρο του μπάσκετ και ασχολήθηκε με δική του οικογενειακή επιχείρηση.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ – 51 ΕΤΩΝ

Εργαλείο στις ελληνικές και ευρωπαϊκές επιτυχίες του Άρη, ακολούθησε Παγκράτι και Παπάγου. Άνθρωπος με εκπληκτικό χιούμορ παρέμεινε στο χώρο και για πολλά χρόνια είχε ρόλο στα δρώμενα του Ρεθύμνου από το πόσο το team manager.

ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ – 55 ΕΤΩΝ

Ακόμη ένα σημαντικό μέλος του Άρη τα χρόνια κυριαρχίας της ομάδας. Συνταξιούχος αστυνομικός, team manager της Εθνικής Αντρών επί σειρά ετών ενώ παραμένει στην Ομοσπονδία. Διατηρεί τη δική του επιχείρηση ενώ έχει τρία παιδιά του ασχολούνται με το μπάσκετ.

ΛΙΒΕΡΗΣ ΑΝΔΡΙΤΣΟΣ – 58 ΕΤΩΝ

Από τα καλύτερα παιδιά του ελληνικού μπάσκετ. Όταν σταμάτησε να αγωνίζεται ασχολήθηκε με την προπονητική (Έσπερος) και με τα κοινά του Πανιωνίου. Τα τελευταία χρόνια πάντως βρίσκεται εκτός μπάσκετ.

Πριν κάποια χρόνια σε μία πυρκαγιά έσωσε έναν συνάνθρωπό μας με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα και να περάσει αρκετές μέρες στην εντατική.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΣΟΥΛΑΣ – 54 ΕΤΩΝ

Σταμάτησε να παίζει το 1999. Μέχρι τότε αποτέλεσε βασικό πρωταγωνιστή του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού σαρώνοντας εγχώριους και ευρωπαϊκούς τίτλους.

Θέλοντας να απομακρυνθεί από το μπάσκετ ασχολήθηκε με την πολιτική με την οποία είχε «μικρόβιο» ανέκαθεν. Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, δήμαρχος Πειραιά.

Πλέον έχει επιστρέψει στο μπάσκετ προσπαθώντας να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του στην ΕΟΚ. Η κόρη του Μαριέλα είναι μέλος της Εθνικής Γυναικών και αγωνίζεται σε πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ.

ΜΕΜΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ – 59 ΕΤΩΝ

Λίγα χρόνια μετά την επιτυχία του 1987 σταμάτησε το μπάσκετ και μετά από ένα μικρό διάλειμμα ασχολήθηκε με την προπονητική. Πέρασε από Παπάγου, Άρη, Πανιώνιο (και ως team manager), Ηλυσιακό. Στο μεσόδιάστημα ήταν υποψήφιος με το «Ποτάμι» και τον τελευταίο καιρό σχολιάζει στην ΕΡΤ τα ευρωπαϊκά ματς του Παναθηναϊκού.

ΦΑΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ – 52 ΕΤΩΝ

Μεγαλούργησε με τον Πανιώνιο, πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, παρέμεινε πρωταγωνιστής για πολλά χρόνια στην εθνική Αντρών, αλλά όταν σταμάτησε διέκοψε τις σχέσεις του με το μπάσκετ. Κάποια στιγμή είχε περιπέτειες με την καρδιά του, αλλά πλέον είναι πολύ καλύτερα.

Πλέον ζει μόνιμα στην Πάρο διατηρώντας πρακτορείο ΟΠΑΠ.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ – 75 ΕΤΩΝ

Εργάστηκε σε πολλές ομάδες με κυριότερη τον Παναθηναϊκό, ωστόσο συνέδεσε το όνομά του με το τέλος της καριέρας του Νίκου Γκάλη.

Ακόμη και σήμερα έχει θέση υπεύθυνου αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ ενώ πιο παλιά διατηρούσε ασφαλιστικό γραφείο στην Καισαριανή.

 

Τελευταία Νέα