Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Ντεμπούτο με Παπαμιχαήλ και άλλους επτά

Κώστας Ευθυμιάδης
Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Ντεμπούτο με Παπαμιχαήλ και άλλους επτά

bet365

Αύριο το πρωί ξεκινά η δράση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης με πέντε ελληνικές συμμετοχές συν τρεις το απόγευμα.

Στις 09:50 ώρα Ελλάδος ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ θα μπει στην εκκίνηση των 20.000 μέτρων βάδην, στον τελικό που ανοίγει το πρόγραμμα στο φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης.

Ο έμπειρος πρωταθλητής δεν πάει με προσδοκίες για κάτι το εντυπωσιακό, καθώς στο 20αρι ουσιαστικά θα κάνει ένα πέρασμα, αφού στόχος του είναι μία καλή επίδοση και εμφάνιση στο 35αρι.
Στις 11:30 θα ξεκινήσει ο προκριματικός της σφαιροβολίας, που θα είναι το πρώτο αγώνισμα εντός σταδίου.

Εκεί, ο Οδυσσέας Μουζενίδης θα συμμετέχει στο β’ γκρουπ, που γίνεται παράλληλα φυσικά με το πρώτο. Συνολικά 37 αθλητές θα συμμετέχουν, με τον ρίπτη του Γ. Μποτσαρίωβ, να ρίχνει 12ος στο δεύτερο γκρουπ. Το όριο πρόκρισης για τον αθλητή της Team Future της Bwin, είναι στα 21,40μ., όριο βέβαια πολύ μακρινό καθώς ο ίδιος έχει ατομικό ρεκόρ 19,98μ. Και ο βασικός του στόχος είναι να σπάσει το φράγμα των 20 μέτρων.

Στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί και το πρώτο γκρουπ στην σφυροβολία με διπλή εκπροσώπηση. Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης θα ρίξει τρίτος κατά σειρά και ο Κώστας Ζάλτος 10ος, σε ένα γκρουπ με 17 συμμετοχές.

Στο β’ γκρουπ, που θα διεξαχθεί στις 14:45 ώρα Ελλάδος, θα ρίξει ο Μιχάλης Αναστασάκης, ο οποίος μάλιστα κληρώθηκε να αγωνιστεί πρώτος, ανάμεσα σε 18 ρίπτες. Το όριο πρόκρισης στο αγώνισμα είναι 77,00μ.

Το απόγευμα θα έχουμε τρεις εκπροσώπους και στον προκριματικό του τριπλούν, με τα δύο γκρουπ να γίνονται την ίδια ώρα (20:37). Στο α’ γκρουπ συμμετέχει ο Ανδρέας Πανταζής που κατά σειρά θα αγωνιστεί 16ος ανάμεσα από 18 άλτες.

Στο β’ γκρουπ, ο Νίκος Ανδρικόπουλος θα πηδήξει 5ος κατά σειρά και ο Δημήτρης Τσιάμης 11ος. Το όριο πρόκρισης είναι στα 17,15μ.

Οι ώρες των Ελλήνων την πρώτη ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος (ώρες Ελλάδος)

  • 09:50: Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (τελικός 20.000μ βάδην)
  • 11:30 Οδυσσέας Μουζενίδης (προκριματικός σφαιροβολίας)
  • 13:00: Χρήστος Φραντζεσκάκης, Κώστας Ζάλτος (προκριματικός σφύρας, α’ γκρουπ)
  • 14:45: Μιχάλης Αναστασάκης (προκριματικός σφύρας, β’ γκρουπ)
  • 20:37: Δημήτρης Τσιάμης, Νίκος Ανδρικόπουλος, Ανδρέας Πανταζής (προκριματικός τριπλούν)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα