Μίλτος Τεντόγλου: Ενα παιδί… χρυσάφι

Μίλτος Τεντόγλου: Ενα παιδί… χρυσάφι

bet365

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε άλλο ένα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, αλλά οι λόγοι που τον θαυμάζουμε είναι πολλοί εντός κι εκτός σταδίου.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έχει κάνει τα μετάλλια να γίνονται συνήθεια.

Ενα του έλειπε, αυτό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού και το πήρε κι αυτό. Εστω κι αν στο φινάλε αντί για χρυσό, ήταν αργυρό.

Ο Γρεβενιώτης πρωταθλητής του μήκους, στα 24 του χρόνια έχει κατακτήσει ήδη τα πάντα. Ηταν κοντά στο να γίνει ο εν ενεργεία κάτοχος και των πέντε μεγάλων τίτλων, κάτι που του στέρησε ο Κινέζος Βανγκ στο τελευταίο άλμα.

Θα έχει όμως την ευκαιρία ο Μίλτος να το πετύχει αυτό του χρόνου στη Βουδαπέστη. Προς το παρόν, πρόσθεσε άλλο ένα μετάλλιο στην ήδη πλούσια συλλογή του, κι ας είναι μόλις 24 ετών.

Το κατάφερε (προφανώς) μέσα από την δουλειά του, αλλά και έξω από αυτήν καθώς μπορεί να δείχνει συνεχώς χαλαρός και … κουλ, όμως πάνω στην προπόνηση και στον τρόπο προσέγγισης στον μεγάλο αγώνα, λειτουργεί ως επαγγελματίας. Και το κάνει ταπεινά, δείγμα του εξαιρετικού χαρακτήρα που έχει χτίσει αυτό το παιδί και η οικογένειά του, μαζί με τους προπονητές του. Μπορεί σήμερα να μην ήταν «χρυσός», όμως μιλάμε για ένα παιδί «χρυσάφι».

Μίλτος Τεντόγλου, το παιδί που του αρέσει ο χρυσός

Αν και δεν φοράει κοσμήματα, το χρυσό φαίνεται πως είναι το αγαπημένο του. Από τα 10 μετάλλια που έχει ήδη σε διεθνείς διοργανώσεις, τα 8 είναι χρυσά. Τα άλλα δύο αργυρά. Το ένα ήταν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων του 2016 και το άλλο στο Ηπειρωτικό κύπελλο του 2018, μάλλον… αδιάφορο το δεύτερο. Τώρα έχει και ένα αργυρό σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού.

Με λίγα λόγια σε 10 μεγάλες διοργανώσεις, πήρε 8 χρυσά και δύο αργυρά. Και -ξανατονίζουμε- είναι ακόμη 24 ετών. Και του χρόνου έχει Παγκόσμιο στην Βουδαπέστη...

Μίλτος, το παιδί που δεν κρύβεται από την αλήθεια

Ενα δείγμα του χαρακτήρα αυτού του τεράστιου αθλητή, είναι ότι τα μυαλά του δεν παίρνουν αέρα. Παραμένει σοβαρός και προσγειωμένος γιατί πολύ απλά δεν τον νοιάζει και το τι γίνεται έξω από αυτόν, αλλά γύρω του. Δεν είναι φαν του να μιλάει δημόσια, αν μπορούσε θα το απέφευγε κιόλας. Οταν το κάνει όμως, λέει ξεκάθαρα αυτό που πιστεύει.

Κανείς δεν θα ξεχάσει ότι στο Τόκιο πήρε χρυσό μετάλλιο και έγινε ο πρώτος στην ιστορία που είπε ότι δεν το άξιζε γιατί το πήρε από τον Κουβανό που ήταν καλύτερος! Φέτος σε τρεις περιπτώσεις έκανε μεγάλο άλμα, αλλά είπε ξεκάθαρα ότι δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος από την εμφάνισή του γιατί έβλεπε λάθη που ήθελε να διορθώσει. Το ίδιο έκανε και τώρα, λέγοντας πως δεν άξιζε τη νίκη με το άλμα που έκανε.

Μίλτος, ένα παιδί με ευαισθησίες

Μακριά από τα φώτα, ο Μίλτος δείχνει πάντα το καλό παράδειγμα και εμπνέει παιδιά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένας μαθητής από την Πάτρα, ο Γιώργος, ο οποίος είναι ένα παιδί που χρειάζεται να προσπαθήσει λίγο περισσότερο για να πετύχει τους στόχους του σε σχέση με άλλα παιδιά. Πρόσφατα έδωσε προφορικά για το Lower και το θέμα που συζήτησε με την καθηγήτριά του, ήταν ο Μίλτος Τεντόγλου.

Τον έχει σαν ίνδαλμα και ο πρωταθλητής του μήκους μόλις έμαθε γι’ αυτό το παιδί, φρόντισε να του στείλει ένα μήνυμα με βίντεο. Ο Γιώργος μόλις το είδε δυσκολεύτηκε να πιστέψει ότι ήταν αυτός και όταν το κατάλαβε, δάκρυσε από χαρά… Και η καθηγήτριά του, έγραψε ένα συγκινητικό προσωπικό γράμμα για να τον ευχαριστήσει για ότι έκανε. Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μίλτος είναι δίπλα σε παιδιά όπως ο Γιώργος. Και ούτε θα είναι και η τελευταία. Και αυτό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας…

Μίλτος, το παιδί που… απελευθέρωσε τον Πομάσκι

Για όσους γνωρίζουν τον Γιώργο Πομάσκι, ξέρουν πόσο αυστηρός (και προφανώς αποτελεσματικός) προπονητής ήταν πάντα. Είχε μάθει να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στους αθλητές του που αυτοί απλά… εκτελούσαν. Με τον Τεντόγλου, λόγω της διαφορετικότητας του χαρακτήρα του, ο Πομάσκι προσαρμόστηκε στα «θέλω» του και συχνά πυκνά τον ακούει.

Τον αφήνει να κάνει και του… κεφαλιού του καμιά φορά. Του έχει τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη που πλέον έχει χαλαρώσει και ο ίδιος και απλά απολαμβάνει τις στιγμές. Οσα μετάλλια δεν είχαν κατακτήσει οι αθλητές του στην πορεία του στην προπονητική, τα πήρε με τον Μίλτο. Δεν του λείπει τίποτα μετά το Τόκιο. Τα έχει κάνει όλα. Και απλά συνεχίζει να καθοδηγεί έναν αθληταρά που έχει μπροστά του άλλα δέκα χρόνια πρωταθλητισμού, αν μείνει υγιής.

@Photo credits: Associated Press
 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα