Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου: Θετικός σε απαγορευμένη ουσία ο Αμος, μένει εκτός διοργάνωσης

Newsroom
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου: Θετικός σε απαγορευμένη ουσία ο Αμος, μένει εκτός διοργάνωσης

bet365

Ο Νάιτζελ Αμος είναι ο πρώτος που αποβάλλεται από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, πριν καλά καλά αρχίσει, λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών.

Ο «αργυρός» ολυμπιονίκης του 2012, Νάιτζελ Αμος, μένει εκτός Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου λόγω ντόπινγκ.

Ο αθλητής των 800 μέτρων από τη Μποτσουάνα, βρέθηκε θετικός σε αιφνίδιο έλεγχο που του έγινε στις 4 Ιουνίου και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν χθες. Ο Αμος βρέθηκε θετικός σε μεταβολική ουσία που χρησιμοποιείται κυρίως για να αντιμετωπιστεί η παχυσαρκία ή ο διαβήτης, σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ.

Η ουσία μάλιστα, είχε αποσυρθεί γιατί αποδείχθηκε πως μπορεί να προκαλέσει καρκίνο και η WADA είχε προειδοποιήσει για την χρήση της.

Ο Αμος πέρυσι στο Τόκιο είχε τερματίσει 8ος αν και είχε πάει με την καλύτερη επίδοση στον κόσμο (1:42.91), σε έναν αγώνα όπου είχε συγκρουστεί με έναν Αμερικανό δρομέα, ο οποίος του στέρησε κάτι καλύτερο.

Στο Ορεγκον αναμένεται να ζητήσει την εξέταση του β’ δείγματος έτσι ώστε αν ανατραπεί το αποτέλεσμα, να μπορέσει να αγωνιστεί.


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα