Τεντόγλου: Επόμενος στόχος τα 8.66μ. του Λούη Τσάτουμα

Newsroom
Τεντόγλου: Επόμενος στόχος τα 8.66μ. του Λούη Τσάτουμα

bet365

Ο Μίλτος Τεντόγλου μετά το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, θέτει τον επόμενο στόχο του, το πανελλήνιο ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο.

Ο Μίλτος Τεντόγλου στο Βελιγράδι πρόσθεσε στη συλλογή του ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο που έλειπε από τη συλλογή του, αυτό από το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, με άλμα στα 8.55μ., βελτιώνοντας το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό, αλλά πετυχαίνοντας την 6η κορυφαία επίδοση όλων των εποχών.

Ολυμπιονίκης, παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος ο 24χρονος Μίλτος Τεντόγλου σε μια τετραετία έχει καταφέρει να πετύχει αυτά για τα οποία πολλοί θα πάλευαν σε μια ολόκληρη αθλητική καριέρα.

Ο αθλητής έχοντας πλέον εκπληρώσει το στόχο του, μίλησε στον ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ για τον αγώνα του στο Βελιγράδι, για το πώς έχει αλλάξει τη ζωή του όλο αυτό, αλλά και για τους επόμενους στόχους του.

«Σε κάθε μου εμφάνιση κυνηγάω τις επιδόσεις. Στον προχθεσινό τελικό κανονικά μετά το δεύτερο άλμα που ήταν 8,55 μ., ο Πομάσκι θα μου έλεγε σταμάτα. Δεν υπήρχε κάποιος να κάνει 8,60 μέτρα για να με νικήσει. Του είπα "πάμε για ρεκόρ Ευρώπης τώρα", τρελάθηκε αυτός, μου είπε "πάμε, πάμε".

Πάντα βρίσκω κίνητρο για να συνεχίζω. Τώρα ο στόχος ήταν να κάνω πανελλήνιο ρεκόρ και να κατακτήσω το χρυσό. Στον ανοιχτό θα κυνηγήσω δύο μετάλλια και το πανελλήνιο ρεκόρ. Το ρεκόρ ανδρών γράφει ακόμη "Τσάτουμας". Πρέπει να το πάρω.

Αν βρω καλές συνθήκες πιστεύω θα καταφέρω να κάνω φέτος το ρεκόρ του Λούη», είπε ο αθλητής που κατέχει πλέον όλα τα ηλικιακά ρεκόρ στο μήκος, εκτός το πανελλήνιο ρεκόρ ανδρών στον ανοιχτό το οποίο είναι 8,66 μέτρα και ανήκει στον Λούη Τσάτουμα από τις 2/6/2007 στα «Παπαφλέσσεια» της Καλαμάτας.

«Μπορεί να κάτσω μισή ώρα και να δω τα άλματά του Πεντρόσο εκατό φορές»

Ο Τεντόγλου γνωρίζει καλά πως δεν πρέπει να εξελίσσεται μονάχα με το ταλέντο. Είναι ένας αθλητής που ξέρει τι πρέπει να κάνει, προκειμένου να βελτιώνεται διαρκώς και δεν περιμένει την επιτυχία να έρθει από μόνη της.

«Μετά τον αγώνα είδα τα άλματα, τα μελέτησα έμεινα ευχαριστημένος ήταν πολύ καλή η εκτέλεσή μου. Χαίρομαι που το κατάφερα από τόσο νωρίς ηλικιακά στην καριέρα μου να κατακτήσω και αυτό το μετάλλιο. Πριν από τους αγώνες δεν βγαίνω από το δωμάτιο, μου αρέσει να κάθομαι μόνος μου. Όταν είναι αγώνας μεταλλίου, δε θέλω να έχω επικοινωνία με τίποτα και με κανέναν.

Γούρι έχω ένα βραχιόλι που φοράω στο πόδι κι έχει και καμπανάκια και τα ακούω. Την προηγούμενη ημέρα του αγώνα συνήθως, κάνουμε την τόνωσή μας με τον προπονητή μου και μετά απλά σκέφτομαι τον αγώνα μου, σκέφτομαι τα άλματά μου, αλλά και αυτά του Πεντρόσο. Μπορεί να κάτσω μισή ώρα και να δω τα άλματά του 100 φορές, τα ίδια και τα ίδια, γιατί έχει τέλεια τεχνική.

Πολλές φορές βλέπω και δικά μου άλματα, τα καλά μου άλματα. Πριν από αυτόν τον αγώνα είδα το άλμα μου στη Γλασκώβη. Ήταν ένα άλμα το οποίο γέμισα πάρα πολύ, ήταν με ορμή και είπα του Πομάσκι το ίδιο να κάνω τώρα θα κάνω 8,50 μ, επειδή τώρα είμαι σε καλύτερη κατάσταση. Ο Πεντρόσο πηδούσε με το ίδιο στιλ. Η μόνη μας διαφορά είναι πως είναι πιο κοντός κι έβγαινε πιο ψηλά στην προσπάθεια, ενώ εγώ πιο ψηλός και δεν βγαίνω τόσο ψηλά. Ο Πεντρόσο θεωρώ πως έχει εξαιρετική τεχνική. Τον είδα μετά τον τελικό και μου είπε πως τα πήγα τέλεια και πως μπορώ να κάνω 8,70 μ., χάρηκα πολύ με τα λόγια του».

Με 8,55 μ. στον κλειστό στίβο, τι μπορεί να περιμένει ο Μίλτος από τους αγώνες της θερινής περιόδου; "Εγώ δίνω συνήθως 15 πόντους πάνω στον ανοιχτό σε σχέση με το τι έκανα στον κλειστό. Πέρυσι ήταν διαφορετικά, είχα προβλήματα στον κλειστό και δεν μπόρεσα να κάνω όσο μπορούσα κι έτσι είχα μεγάλη απόκλιση από τα άλματα του κλειστού στου ανοιχτού».

Αναφορικά με το αν σκέφτεται τους άλλους αντιπάλου του πριν από μια διοργάνωση σχολίασε: «Στον αγώνα του Βελιγραδίου είχα στο μυαλό μου πως ο Μόντλερ θα έκανε 8,35 μ., αυτό που σκεφτόμουν ήταν πως αν είμαι μέτριος σε αυτό τον αγώνα θα χάσω. Ξέρω περίπου πόσο θα πηδήσουν οι υπόλοιποι. Πάντα βάζω τους σίγουρους και μετά σκέφτομαι ότι μπορεί να πεταχτεί κάποιος άλλος».

Τεντόγλου

«Ο Πομάσκι έχει προσαρμοστεί πάνω μου»

Ο Τεντόγλου με κάθε του επιτυχία βρίσκεται αντιμέτωπος με επιπλέον δημοσιότητα - η οποία ούτε τον ενδιαφέρει, ούτε την επιδιώκει - την οποία καλείται να διαχειριστεί δίχως να αλλάζει τον εαυτό του.

«Γενικά νομίζω πως αλλάζω με όλα αυτά που συμβαίνουν, αλλά μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με το κομμάτι της προπόνησης. Πλέον έχω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση με τη δουλειά που κάνουμε με τον Πομάσκι, βγαίνει το αποτέλεσμα. Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και ό,τι λέμε με τον Πομάσκι το κάνουμε και πάμε για περισσότερα. Μου είπε στον ανοιχτό "πάμε για το 8,70 μ.", το πιστεύω που το λέει.

Ο Πομάσκι έχει προσαρμοστεί πάνω μου αρκετά, γιατί βλέπει αυτό να δουλεύει. Ο κάθε αθλητής θέλει τη δική του μεταχείριση και σε αυτό το επίπεδο πρέπει να προσέχεις και περισσότερο. Ο Πομάσκι τους δυνατούς του αθλητές πάντα τους πρόσεχε, το ίδιο έκανε και με την Βούλα (σ.σ. Παπαχρήστου), που πρόλαβα στο γκρουπ».

Ο αθλητής ήδη θέτει τους στόχους του για το υπόλοιπο της σεζόν: «Θα ξεκουραστώ αυτές τις ημέρες, θα πάω λίγες ημέρες στα Γρεβενά εκεί θα κάνω κάποιες χαλαρές προπονήσεις κι έπειτα θα γυρίσω και θα ξεκινήσω. Θα πάμε προετοιμασία στην Καλαμάτα τον Απρίλιο και μετά Κύπρο εκεί που θα γίνει κι ένας αγώνας στον οποίο θα πάρω μέρος. Στον προγραμματισμό μας είναι να κάνω δύο αγώνες στην Ελλάδα, συν αυτόν της Κύπρου και μετά να ρίξω την προσοχή μου στο Diamond League και σε κάποιους άλλους δυνατούς αγώνες στην Ευρώπη».


Photos Eurokinissi/Νίκος Ζάγκας

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα