Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Αυλαία με 9η θέση για την Γκούσιν στο ύψος (vids)

Newsroom
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Αυλαία με 9η θέση για την Γκούσιν στο ύψος (vids)

bet365

Η Τατιάνα Γκούσιν ολοκλήρωσε την ελληνική παρουσία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, με μία ένατη θέση στον τελικό του ύψους, όπου πέρασε το 1,86μ.

Η Τατιάνα Γκούσιν ήταν αυτή που έκλεισε την ελληνική παρουσία στο φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου.

Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου ήταν παρούσα στον τελικό του ύψους, όπου κατετάγη ένατη με άλμα στο 1,86μ., επίδοση που σαφώς δεν την ικανοποιεί αφού ήθελε κάτι πάνω από το 1,90μ.

Η Γκούσιν ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα περνώντας με την πρώτη προσπάθεια το 1,82μ. και το 1,86μ. Ο πήχης πήγε στο 1,90μ. όπου και οι 13 του τελικού συνέχιζαν κανονικά. Εκεί μόνο τέσσερις κατάφεραν να το περάσουν με την πρώτη (οι Ουκρανές Μάχουτσικ, Γερασένκο, η Βούκοβιτς και η Τόπιτς).

Εκεί η Γκούσιν έκανε δύο άκυρα και πήγε όλα για όλα στο τρίτο της άλμα, ελπίζοντας να συνεχίζει, κάτι που αν το κατάφερνε, θα την έφερνε ουσιαστικά ένα βήμα από την 8αδα του τελικού. Δεν κατάφερε ωστόσο να το περάσει κι έτσι έμεινε στην 9η θέση της διοργάνωσης.

Για την ίδια πάντως, η χρονιά έκλεισε με θετικό πρόσημο, όπως τόνισε στην κάμερα της ΕΡΤ.

Στο ίδιο άλμα είχαμε και τρεις αποτυχίες -έκπληξη, με την Ιταλίδα «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια πριν ένα μήνα, Ελενα Βαλορτιγκάρα, να αποτυγχάνει, όπως και οι Λεφτσένκο και Ντεμίρεβα.

Χρυσό η Μάχουτσικ, «ελληνικό» αργυρό με την Βούκοβιτς της Σιώμου

Στο 1,93μ. συνέχιζαν οκτώ με μία «δική μας», την Μαυροβούνια Μαρίγια Βούκοβιτς που ζει στην Ελλάδα και είναι συναθλήτρια της Γκούσιν στο γκρουπ της Σιώμου, να περνά με την πρώτη το ύψος αυτό. Πέντε συνολικά επιβίωσαν από αυτό το άλμα (οι δύο Ουκρανές, η Σέρβα και η Μαυροβούνια καθώς και η Ολλανδέζα Βίρμαν) και πήγαν στο 1,95μ. όπου θα ξεκαθάριζε η εικόνα για το βάθρο.

Εκεί μόνο δύο κατάφεραν να το περάσουν. Η Μάχουτσικ, που το έκανε με την πρώτη και η Βούκοβιτς που το πέρασε με την 3η προσπάθεια για να πάρει το αργυρό μετάλλιο. Δυο τους δοκίμασαν και στο 1,97μ. χωρίς να το περάσουν.

Το χάλκινο πήγε στην Αντριάνα Τόπιτς, την 17χρονη κόρη του Ντράγκουντιν Τόπιτς, που είχε πετυχημένα πρώτα άλματα ως και το 1,93μ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα