Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Στον τελικό του ύψους η Γκούσιν στο Μόναχο

Newsroom
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Στον τελικό του ύψους η Γκούσιν στο Μόναχο

bet365

Η Τατιάνα Γκούσιν εξασφάλισε με άνεση την πρόκριση στον τελικό του ύψους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου, με 13 άλτριες να περνούν από το 1.87μ.

Η Τατιάνα Γκούσιν αυτή τη φορά τα κατάφερε, με την 28χρονη πρωταθλήτρια να είναι ανάμεσα στις 13 άλτριες που ξεπέρασαν το 1.87μ. και εξασφάλισαν την πρόκριση στον τελικό του ύψους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου, την Κυριακή (21/8, 20:05).

Πριν από τέσσερις εβδομάδες η Γκούσιν έχοντας ισοφαρίσει το φετινό της ρεκόρ με 1.90μ., έμενε εκτός τελικού στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον, για χαμένο άλμα στο 1.86μ.

Tώρα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου ο προκριματικός του ύψους εξελίχθηκε πιο γρήγορα και απλά. To όριο πρόκρισης που είχαν θέσει οι διοργανωτές στο 1.94μ., έπεσε στο 1.87μ., με 13 αθλήτριες να τον περνούν και ο προκριματικός να ολοκληρώνεται εκεί.

Η Γκούσιν έχασε αρχικά το 178μ., το πέρασε με το 2ο άλμα, βρήκε ρυθμό και περνώντας με την πρώτη προσπάθεια το 1.83μ. και το 1.87μ., έκλεισε θέση στον τελικό.

Tην πρόκριση πήραν οι: Λία Αποστολόφσκι (Σλοβενία), Μάρι Γιούνγκφλες (Γερμανία), Αντζελίνα Τόπιτς (Σερβία), Μαρίγια Βούκοβιτς (Μαυροβούνιο), Ιρίνα Γκερασένκο (Ουκρανία), Τατιάνα Γκούσιν (Ελλάδα), Έλενα Βαλορτιγκάρα (Ιταλία), Μπριτ Βέρμαν (Ολλανδία), Μιρέλα Ντεμίρεβα (Βουλγαρία), Μόργκαν Λέικ (Μ. Βρετανία), Γιαροσλάβα Μάχουτσικ (Ουκρανία), Σολέν Γκισκουέλ (Γαλλία), Γιούλια Λεφτσένκο (Ουκρανία).

Στη 13η θέση η εθνική ομάδα γυναικών στα 4Χ100μ.


Στην πρώτη διαδρομή της δεύτερης σειράς των 4Χ100 μ. αγωνίστηκε η ομάδα των Γυναικών, που δεν πήρε το αποτέλεσμα που θα ήθελε. Οι Στέλλα Μιχαηλίδου, Ελισάβετ Πεσιρίδου, Άρτεμις Αναστασίου και Ραφαέλα Σπανουδάκη προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό και τερμάτισαν στην έβδομη θέση της σειράς τους με 44.58 και κατέλαβαν την 13η θέση στο σύνολο.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα