Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου - Καραλής: «Ένα μικρό μπράβο για εμένα που δεν τα παράτησα ποτέ»

Πηνελόπη Γκιώνη
Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου - Καραλής: «Ένα μικρό μπράβο για εμένα που δεν τα παράτησα ποτέ»

bet365

Το τεράστιο χαμόγελό του και η συγκίνησή του δεν μπορούσαν να κρυφτούν, όσο μιλούσε στο Gazzetta, ο Εμμανουήλ Καραλής. Αποστολή στην Τουρκία: Π. Γκιώνη

Ο αργυρός στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, στο επί κοντώ ανδρών, Εμμανουήλ Καραλής, έκανε τον αγώνα που κυνηγούσε τόσο καιρό και κατέκτησε ένα μετάλλιο το οποίο ονειρευόταν από τότε που έπιασε κοντάρι στο χέρι του.

Ο αργυρός σε δύο Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Κ23, Μανόλο, κατάφερε σήμερα να κερδίσει ένα πολύ άξιο μετάλλιο στο επί κοντώ ανδρών. Μετά από τραυματισμούς, αλλαγές σε προπονητές, ψυχολογική πίεση και κατάθλιψη ήρθε επιτέλους η στιγμή της απελευθέρωσής του. Δεν μπορούσε να συγκρατήσει το χαμόγελό του όσο μιλούσε στο Gazzetta και δήλωσε:

«Δεν έχω καταλάβει ακόμη. Νιώθω σαν να έκανα απλά έναν καλό αγώνα, δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχω κάνει. Ήμουν πάρα πολύ ήρεμος σε σχέση με αυτό που είμαι συνήθως, και ακόμη είμαι, δεν έχω συνειδητοποιήσει αυτό που έχω κάνει. Όταν πάω στο ξενοδοχείο ίσως να καταλάβω» είπε, και συμπλήρωσε γελώντας «Να μιλήσω λίγο με τον Μίλτο [Τεντόγλου] και θα καταλάβω τότε τι έχω καταφέρει», δήλωσε.

«Ένα μικρό μπράβο για εμένα που δεν τα παράτησα ποτέ»

Τα τελευταία χρόνια ο Καραλής πέρασε αρκετούς τραυματισμούς που τον κρατούσαν πίσω και κλήθηκε να αντιμετωπίσει το έντονο άγχος και την έντονη θλίψη που του προκαλούσε όλη η κατάσταση. Γι' αυτό και σήμερα ένιωσε δικαιωμένος: «Πέρα από την πλάκα, αυτό είναι προσπάθεια πολύ μεγάλη. Έχω ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ και αυτό είναι ένα μικρό token και ένα μικρό μπράβο για εμένα που δεν τα παράτησα ποτέ. Που ήμουν δυνατός και ήμουν γενναίος. Ένα μπράβο για εμένα».

«Η επιμονή κερδίζει δηλαδή» του είπε κάποιος και απάντησε, χωρίς δισταγμό: «Ε ναι, δεν το είδατε;».

Ο Καραλής φέτος έκανε μία μεγάλη αλλαγή, άλλαξε προπονητή και συνέχισε με τον πατέρα του και πρώην δεκαθλητή, Χάρη Καραλή ενώ ενσωματώθηκε και στο γκρουπ του Γιώργου Πομάσκι. Αυτή η αλλαγή του έδωσε όλη την ασφάλεια που χρειαζόταν για να μπορέσει να νιώσει ξανά καλά με τον εαυτό του και να δείξει τις ικανότητές του: «Ο πατέρας μου είναι ο άνθρωπος που τον εμπιστεύομαι περισσότερο από όλους, τον εμπιστεύομαι 100%. Αλλάξαμε πάρα πολλά στην προπόνηση, άλλαξε η ψυχολογία μου μαζί με τον πατέρα μου, άλλαξε η δύναμη μου και το τρέξιμό μου λόγω του Γιώργου Πομάσκι που κάνουμε και μαζί προπόνηση. Τους ευχαριστώ όλους πάρα πολύ. Πιστεύω αυτό να είναι παρακαταθήκη για ακόμη περισσότερα μετάλλια».

«Να γίνω ο πρώτος Έλληνας αθλητής που θα πηδήξει 6 μέτρα»

Ο Μανόλο το πίστευε πως μπορεί να πάρει μετάλλιο και το έκανε πράξη ενώ ένα τεχνικό λαθάκι ίσως και να του στέρησε το χρυσό. Αλλά, όπως εξήγησε, δεν μπορεί να είναι άπληστος: «Σίγουρα μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο. Ίσως και στις προσπάθειες να το έσωζα, να μην έκανα εκείνη την άκυρη στο 5.60μ. που έγινε από τεχνικό λάθος. Αλλά δεν μπορώ να είμαι άπληστος, δεν γίνεται να μην είμαι χαρούμενος με το μετάλλιο και συνεχίζω για τα καλύτερα. Πανελλήνια ρεκόρ, έξι μέτρα. Θέλω να γίνω ο πρώτος Έλληνας αθλητής που θα κάνει 6 μέτρα» μας είπε, και μας άφησε τη μεγαλύτερη υπόσχεση και αυτή που θα θέλαμε πολύ να δούμε να γίνεται πραγματικότητα.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα