Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου - Πομάσκι: «Αυτή η νίκη είναι ιστορία, κανείς δεν ξέρει που θα φτάσει»

Πηνελόπη Γκιώνη
Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου - Πομάσκι: «Αυτή η νίκη είναι ιστορία, κανείς δεν ξέρει που θα φτάσει»

bet365

Ο Γιώργος Πομάσκι με τον Μίλτο Τεντόγλου έγραψαν μαζί μία νέα σελίδα στην ιστορία του στίβου. Ο προπονητής των επιτυχιών εξηγεί πως σκέφτεται ήδη την επόμενη μέρα. Αποστολή στην Τουρκία: Π. Γκιώνη

Το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος ανδρών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου ήταν ιστορικό και τον έκανε να ξεχωρίσει λίγο περισσότερο. Ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, δήλωσε περήφανος για τον αθλητή του και την επιτυχία του και πως μετά το πρώτο άλμα δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή πως ο τίτλος θα πήγαινε σε άλλα χέρια.

«Μετά από έξι συνεχόμενες νίκες αρχίζεις, να φοβάσαι στατιστικά να μην το χάσεις. Να μη συμβεί κάτι που θα εμποδίσει την πρώτη θέση. Το μοναδικό «εναλλακτικό» σενάριο είναι να βασιστώ στον Μίλτο ότι θα αντιδράσει και είμαι σίγουρος ότι θα αντιδράσει. Άμα ξεκινάς με 8.30μ. στον κλειστό, 10:30 το πρωί, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Ήδη είχε νικήσει. Όχι, ο Μόντλερ δεν μπορούσε, ούτε κανένας» δήλωσε ο Πομάσκι μιλώντας στο Gazzettα.

«Είναι διαφορετικό αγώνισμα να πηγαίνεις στο πρωτάθλημα και να κερδίζεις»

Η ιστορικότητα του σημερινού μεταλλίου είναι αυτό που ξεχωρίζει ο προπονητής των αλμάτων καθώς, όπως εξηγεί παρακάτω, μεγαλύτερη βαρύτητα από όλα έχει η διάρκεια και η συνέπεια: «Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανένα μετάλλιο, τα μετάλλια είναι μετάλλια. Εγώ δεν μετράω μετάλλια, δεν υπολογίζω τις συνθήκες στις νίκες. Η νίκη είναι νίκη. Σήμερα, αυτή τη στιγμή αυτή η νίκη είναι ιστορία. Τώρα σκέφτομαι πως θα δουλέψουμε από αύριο. Είναι διαφορετικό αγώνισμα αν κάνεις αγώνα μεταλλίου. Είναι άλλο να κάνεις το αγώνισμα απλά, άλλο να νικάς στο μεγάλο πρωτάθλημα. Αυτό είναι κάτι ξεχωριστό. Και αυτό που έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από όλα είναι πως πρόκειται για κάτι συνεχόμενο, κάτι πολύ δύσκολο, είναι πολλά τα χρόνια που κερδίζει ο Μίλτος. Εφτά χρόνια. Αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο».

pomaski

«Κανείς δεν ξέρει που μπορεί να φτάσει»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε για ακόμη μία φορά πως η συνεργασία του με τον Τεντόγλου τον έχει αλλάξει και πως πλέον εστιάζουν στο ανοιχτό, και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στη Βουδαπέστη το καλοκαίρι. Στόχος τα 8.70μ.: «Έχω δηλώσει πολλές φορές ότι ο Μίλτος με έχει αλλάξει. Τώρα εγώ κάνω μικρές παρεμβάσεις, μικρές αλλαγές στο πρόγραμμα, στη μεθοδολογία, στην καθημερινότητά μας για να καθοδηγήσω τον Μίλτο. Αν πάρει το χρυσό το καλοκαίρι (σ.σ στο Παγκόσμιο ανοιχτού στη Βουδαπέστη), δεν μηδενίζουμε θα συνεχίσουμε. Τώρα, πρέπει να δουλέψουμε λίγο παραπάνω γιατί μέχρι τώρα ήταν πολύ απλή η προπονητική διαδικασία. Από εδώ και πέρα εγώ θέλω μόνο μία επίδοση. Πρώτα πρέπει να κερδίσει τον αγώνα (σ.σ στο Παγκόσμιο), μετά πρέπει να κάνει 8.70μ.. Ποτέ δεν έχει πικ, κανείς δεν ξέρει που μπορεί να φτάσει».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα